Η παράξενη ιστορία του Βαγγέλη Παυλίδη: Τον θέλει η μισή Ευρώπη αλλά όχι το… εθνόσημο (vids)

Η παράξενη ιστορία του Βαγγέλη Παυλίδη: Τον θέλει η μισή Ευρώπη αλλά όχι το… εθνόσημο (vids)

Το όνομα του Βαγγέλη Παυλίδη «φιγουράρει» στις λίστες πολλών ευρωπαϊκών ομάδων, την ώρα που τα... σπάει με την Άλκμααρ, αλλά όχι όσο θα ήθελε με την Εθνική Ελλάδος.

Όλη η Ευρώπη είναι στα… πόδια του Βαγγέλη Παυλίδη, με το όνομα του Έλληνα επιθετικού να υπάρχει στις λίστες πολλών ευρωπαϊκών ομάδων, από τα κορυφαία πρωταθλήματα, την ώρα που «σπάει» τα κοντέρ με τη φανέλα της Άλκμααρ.

Την ίδια στιγμή όμως, οι αριθμοί του με τη φανέλα της Εθνικής ομάδας, της οποίας είναι μόνιμο μέλος, δεν είναι το ίδιο εντυπωσιακοί όσο με εκείνους με τον ολλανδικό σύλλογο, χωρίς να μπορεί να βρεθεί προφανής λόγος.

Διαβάστε επίσης: Ο Ιωαννίδης έκανε όσα δεν κατάφερε ο… Χάαλαντ (pic, vid)

Η φετινή σεζόν έχει ξεκινήσει ιδανικά για τον Παυλίδη. Βασικός και… αναντικατάστατος στην Άλκμααρ έχει αγωνιστεί και στα 11 παιχνίδια της Eredivisie (όλα ως βασικός), όπου σε 945 αγωνιστικά λεπτά, μετρά 13 γκολ, μία ασίστ και βρίσκεται στην πρώτη θέση των σκόρερ του ολλανδικού πρωταθλήματος, μαζί με τον Χιμένεθ της Φέγενορντ.

Παράλληλα, οι αριθμοί του στο πρωτάθλημα, αντικατοπτρίζουν και το «all-around» τρόπο παιχνιδιού του. Σε 45,5 ενέργειες με την μπάλα, ανά 90 λεπτά, μετρά 72% ποσοστό ευστοχίας στις μεταβιβάσεις του, 35% πετυχημένες ντρίπλες, 43% κερδισμένες μονομαχίες και 2 κερδισμένα φάουλ.

Το γκολ του απέναντι στην Άστον Βίλα, για τους ομίλους του Conference League:

Όταν όμως ο Παυλίδης φορά τη φανέλα με το εθνόσημο, οι αριθμοί του αλλάζουν. Από το ντεμπούτο του τον Σεπτέμβρη του 2019, υπό τις οδηγίες του Φαν Σιπ, καλείται σταθερά στην Εθνική ομάδα και μέχρι πρόσφατα αυτός ήταν ο βασικός φορ της ομάδας, μπροστά από Γιακουμάκη και Δουβίκα.

Μέσα στο 2023, δεν έχει βρει δίχτυα για την Ελλάδα, με το τελευταίο του γκολ να είναι στις 9 Ιουνίου του 2022, απέναντι στην Κύπρο για τον όμιλο του Nations League. Βέβαια, το παιχνίδι της ομάδας, κυρίως είναι ένα παιχνίδι αντεπιθέσεων και αντίδρασης, κάτι που «αναγκάζει» τον Παυλίδη να παίζει σε πιο «χαμηλά» μέτρα και να έχει ως κύριο μέλημά του την σωστή τακτική του παρουσία και να δίνει βοήθειες αμυντικά.

Ο εκλέκτορας της Εθνικής Γκουστάβο Πογέτ, εμψυχώνει τον Παυλίδη αφού τον αντικατέστησε, κατά την διάρκεια του αγώνα με την Ολλανδία: 

Όλα αυτά, αποτυπώνονται και στους αριθμούς του. Σε 36 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (και τα φιλικά), μετρά 6 γκολ και μία ασίστ σε 1.659 αγωνιστικά λεπτά. Μέσα στο 2023 δεν έχει συνεισφορά σε κάποιο γκολ, αλλά δεν απειλεί κιόλας, αφού ο δείκτης των xGoals του είναι 0! Έχει λίγες ενέργειες με την μπάλα ανά 90 λεπτά (16,7), κερδίζει λιγότερες μονομαχίες (36%) και σχεδόν κανένα (0,6) φάουλ.Στα play off του Μαρτίου, η Εθνική ομάδα θα πρέπει να «ξεκλειδώσει» τον Παυλίδη αφού θα χρειαστεί όλους τους σημαντικούς της παίκτες σε καλή κατάσταση για να βρεθεί στα τελικά του Euro 2024. Θα χρειαστεί τον Παυλίδη της Άλκμααρ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ