Φυλάκιση 6,5 ετών στον πρόεδρο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Φυλάκιση 6,5 ετών στον πρόεδρο της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Ο πρόεδρος της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Ζντράβκο Μάμιτς βρέθηκε στο επίκεντρο ενός σκανδάλου που αφορούσε πλαστογραφία σε μεταγραφές και καταδικάστηκε με φυλάκιση 6,5 ετών.

Σε κάθειρξη 6,5 ετών καταδίκασε δικαστήριο του Οσιγέκ τον άλλο πανίσχυρο άνδρα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και του κροατικού ποδοσφαίρου, Ζντράβκο Μάμιτς, τον οποίο έκρινε ένοχο για διαφθορά και υπεξαίρεση χρημάτων.

Ο 58χρονος Μάμιτς δεν βρισκόταν στο δικαστήριο, καθώς έχει καταφύγει στην πόλη Μετζουγκόριε της Βοσνίας, αξιοποιώντας το γεγονός ότι έχει διπλή υπηκοότητα. Σημειώνεται ότι, παρότι η ποινή είναι εφέσιμη, ο Μάμιτς θα έπρεπε να οδηγηθεί στη φυλακή, καθώς για ποινές άνω των πέντε ετών η κροατική νομοθεσία δεν δίνει ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση.

Ο Μάμιτς βρέθηκε στο επίκεντρο ενός σκανδάλου που αφορούσε πλαστογραφία σε μεταγραφές, με πιο «ηχηρή» περίπτωση αυτή του νυν άσου της Ρεάλ, Λούκα Μόντριτς. Μάλιστα ο διεθνής μέσος κατηγορείται για ψευδορκία στην κατάθεσή του, με την οποία προσπάθησε να υπερασπιστεί τον Μάμιτς. Το δικαστήριο του Οσιγεκ έκρινε ότι ο άλλοτε διευθυντής της Ντιναμό Ζάγκρεμπ υπεξαίρεσε συνολικά 15,6 εκατ. ευρώ, γλιτώνοντας και έναν φόρο ύψους περίπου 1.500.000 ευρώ.

Ο προπονητής Ζόραν Μάμιτς, αδελφός του Ζντράβκο, καταδικάστηκε για την ίδια υπόθεση σε φυλάκιση 4 ετών και 11 μηνών, ενώ ο νυν διευθυντής της κροατικής ομοσπονδίας και παλιότερα στέλεχος της Ντιναμό, Νταμίρ Βρμπάνοβιτς, καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ