Invictus όπως λέμε Μπάρτσα, Παρί και Σίτι

Invictus όπως λέμε Μπάρτσα, Παρί και Σίτι

Καταλανοί, Παριζιάνοι και «Πολίτες» είναι οι μοναδικές αήττητες ομάδες των μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων

Με τις Εθνικές ήδη σε …χειμερία νάρκη το ενδιαφέρον των ποδοσφαιρόφιλων επιστρέφει στους συλλόγους. Το 1/3 της σεζόν έχει διανυθεί, ήδη και πριν ξαναρχίσει η δράση, είναι ευκαιρία υπογράμμισης όσων ξεχώρισαν, ως τώρα, στα μεγάλα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Στις πέντε κορυφαίες λίγκες, λοιπόν, απαντώνται μόνο τρεις, αήττητες, ομάδες στις εγχώριες κι ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις και παρότι σημασία έχει πως τελειώνεις την σεζόν η αγωνιστική συμπεριφορά τους αποτελεί δήλωση προθέσεων.

Για τις Μάντσεστερ Σίτι, Μπαρτσελόνα και Παρί Σεν Ζερμέν ο λόγος, που μοιάζουν…τρένα!

Μηχανές… σκοραρίσματος!

Οι «Πολίτες», στη δεύτερη σεζόν του Γκουαρντιόλα, δείχνουν να έχουν την αγωνιστική του «σφραγίδα». Με απόλυτο ποδόσφαιρο κατοχής και στο χώρο. Καθοδηγούμενοι από έναν…σεληνιασμένο Ντε Μπρούινε, έχουν μόλις μια ισοπαλία τη 2η αγωνιστική της Πρέμιερ (1-1 με την Έβερτον) κι άλλες 14 νίκες! Ο Βέλγος συνεπικουρούμενος από Σίλβα, Σανέ, Στέρλινγκ, Αγκουέρο οδήγησε την ομάδα του στο καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της! Έτσι το +8 από την συμπολίτισσα Γιουνάϊτεντ φαντάζει…φυσιολογικό, όπως κι η εξασφάλιση, ήδη, της πρόκρισης στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πάντως ο περφεξιονιστής Γκουαρντιόλα προειδοποιεί: «Είναι αδύνατο να τελειώσουμε αήττητοι. Αν δεν παίξουμε καλά μας κερδίζει οποιοσδήποτε…»

«Αψεγάδιαστη» στην Ευρώπη κι η Παρί Σεν Ζερμέν!

Των 17 γκολ ενεργητικού και της απαραβίαστης εστίας! Ποτέ, στα χρονικά της διοργάνωσης, ομάδα δεν είχε τέτοια επίδοση, μετά τις 4 πρώτες αγωνιστικές των ομίλων…

Τα πετροδολάρια των Καταριανών για Νεϊμάρ, Εμπαπέ (402 εκ. ευρώ κόστισαν αμφότεροι) δείχνουν να πιάνουν τόπο. Παρά τις ισοπαλίες στο Σαμπιονά (0-0 στο Μονπελιέ και 2-2 στη Μασσαλία) οι Παριζιάνοι με 10 τρίποντα προηγούνται της πρωταθλήτριας Μονακό. Άλλωστε σκοράρουν κατά… ριπάς: 39 γκολ! Περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα των κορυφαίων πρωταθλημάτων (σ. 38 η Σίτι) με τα 24 των “μπροστινών” τους (13 ο Καβάνι, 7 ο Νεϊμάρ, 4 ο Εμπαπέ).

Το αμυντικό …τέρας της Βαρκελώνης!

Λιγότερο φανταχτερό το αήττητο της Μπαρτσελόνα, σε σχέση με τα προαναφερθέντα. Άλλωστε, ουδείς, μετά τις Αυγουστιάτικες ήττες, στο Σούπερ Καπ, από τη Ρεάλ Μαδρίτης, περίμενε 3 μήνες μετά, όχι μόνο να είναι αήττητη, αλλά να είναι στο +8 από τους «μερένχες» και το +4 από τη δεύτερη Βαλένθια…

Τα κατάφερε βασιζόμενη στον οίστρο του, πρώτου σκόρερ της Πριμέρα, Μέσι (12 από τα 30 γκολ της καλύτερης επίθεσης του πρωταθλήματος, συν άλλα 3 ευρωπαϊκά) αλλά και την βελτιωμένη αμυντική της λειτουργία.

Τα 4 γκολ παθητικό συνιστούν καλύτερη επίδοση, σ’ όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα. Το μοναδικό που δέχθηκε στην Ευρώπη, ήταν του Νικολάου στη Βαρκελώνη!
Μάλιστα ο Ολυμπιακός (0-0 στο «Καραϊσκάκη») είναι η μία από τις δύο ομάδες που δεν έχουν χάσει αντιμετωπίζοντας τους Καταλανούς στα 15 πρώτα τους ματς! Η άλλη είναι η Ατλέτικο (1-1), στη Μαδρίτη.

Παρά το ντεφορμάρισμα του Σουάρες, το 10-1, στο πρωτάθλημα, αποτελεί καλύτερο ξεκίνημα στα χρονικά της Μπάρτσα! Όπως λέει όμως κι ο Βαλβέρδε: «Είμαστε στην αρχή της σεζόν κι οι διαφορές δεν είναι καθοριστικές. Ωστόσο είναι καλύτερο να προηγείσαι παρά να ακολουθείς…»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ