Ο Κολοβός «ανοίχτηκε» στους Ολλανδούς

Ο Κολοβός «ανοίχτηκε» στους Ολλανδούς

Ο Δημήτρης Κολοβός μίλησε στα Ολλανδικά μέσα για την οικογένεια του, τον τραυματισμό του, τον Ολυμπιακό αλλά και τον Παναθηναϊκό

Πριν το φιλικό με τον Άρη, η Βίλεμ έδωσε τη δυνατότητα στους Ολλανδούς δημοσιογράφους να γνωρίσουν λίγο καλύτερα το φετινό τους απόκτημα Δημήτρη Κολοβό. Ο 25χρονος μέσος είναι δανεικός στην Ολλανδική ομάδα από τη Μέχελεν και θα προσπαθήσει να επανέρθει σε υψηλό επίπεδο μετά από τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που έκανε δηλώσεις στους Ολλανδούς και ρωτήθηκε σχεδόν για τα πάντα.

Τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα

Ο Δημήτρης Κολοβός ξεκίνησε από την ομάδα του Ωροπού και σε ηλικία μόλις 12 ετών είχε την πρώτη του συμμετοχή στην τέταρτη κατηγορία. Είναι ευγνώμων στους ανθρώπους του Πανιώνιου που τον εμπιστεύτηκαν και του έκαναν επαγγελματικό πριν καν συμπληρώσει τον 16ο χρόνο ζωής. Εκτός όμως από τη χαρά για το ότι αγωνιζόταν επαγγελματικά ήταν και κάτι άλλο που μέτραγε για τον Έλληνα μέσο. Με τα λεφτά από το συμβόλαιο του συνεισέφερε κι εκείνος στα έσοδα της οικογένειας!

Η οικογένεια του

«Ο πατέρας μου αρχικά είναι ένα εστιατόριο, μετά έκανε όλων των ειδών τις δουλειές. Η μητέρα μου έπρεπε να προσέχει τα δίδυμα αδέρφια μου, τα οποία τώρα είναι 11 χρονών». Ο Κολοβός έχει ακόμα δύο αδέρφια έναν αδερφό 19 χρονών και μία αδερφή 24 χρονών.

Η καθημερινότητα του στην Ολλανδία

Κάθε μέρα έχει επαφή με Έλληνες φίλους του αλλά όχι απαραίτητα για το ποδόσφαιρο. Το θέμα των πιο πρόσφατων συζητήσεων ήταν οι πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, η οποίες συγκλόνισαν και τον Δημήτρη Κολοβό. Το Μάτι άλλωστε δεν είναι μακριά από τον Ωροπό που μένει η οικογένεια του και τον Κάλαμο, όπου μένουν συγγενείς του. «Και εκεί που μένουν οι δικοί μου κάηκαν κάποια σπίτια. Η οικογένεια μου είναι καλά, αλλά είναι τρομερό το ότι τόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μάτι. Ακούς από ανθρώπους να γυρίζουν από διακοπές και να έχουν χάσει όλη τους την οικογένεια» είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κολοβός.

Ο τραυματισμός στο γόνατο

Η πρώτη του χρονιά με τη Μέχελεν στο Βέλγιο ήταν αρκετά καλή. Ως βασικό στέλεχος της ομάδας αγωνίστηκε 27 φορές και πανηγύρισε 5 ενώ σέρβιρε και 5 ασίστ σε συμπαίχτες του. Η σεζόν 2016-17, πρώτη του εκτός Ελλάδας, έκρυβε άσχημος τέλος για εκείνον. Ένας τραυματισμό στο γόνατο θα τον ανάγκαζε όχι μόνο να χάσει τον τελευταίο αγωνιστικό μήνα αλλά και και δύο μήνες της επόμενης σεζόν. Τελευταία φορά πριν τον τραυματισμό αγωνίστηκε στις 18/2/17 με τη Λόκερεν, σκοράροντας μάλιστα σ’ εκείνο το παιχνίδι, και επανήρθε στους αγωνιστικούς χώρους  21/10/17. Οχτώ ολόκληροι μήνες, αλλά ο Δημήτρης Κολοβός έχει πείσμα και επανήρθε με όρεξη να φτάσει πιο ψηλά απ’ ότι ήταν πριν.

Το Ελληνικό ποδόσφαιρο

Ο Έλληνας μέσος δεν θα μπορούσε να φανταστεί τη ζωή του χωρίς το ποδόσφαιρο και ήταν εκστασιασμένος όταν έκανε το βήμα παραπάνω και πήρε μεταγραφή από τον Πανιώνιο στον Ολυμπιακό. «Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας. Την πρώτη χρονιά αγωνίστηκα μόνο 11 φορές» είπε ο Κολοβός δείχνοντας την πίστη στις ικανότητες του, τις φιλοδοξίες του και τη δίψα του να αγωνίζεται όσο περισσότερο μπορεί. Αυτός ήταν και ο λόγος που επέλεξε τη Βελγική Μέχελεν όπως δήλωσε.

Πριν από το φιλικό της ομάδας του απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο Δημήτρης Κολοβός βρέθηκε στο ξενοδοχείο που βρισκόταν η αποστολή των «πράσινων». «Είναι περίεργο να βλέπεις τον Παναθηναϊκό σε τέτοια κατάσταση. Σίγουρα φταίει η οικονομική κρίση, αλλά πρέπει να έγιναν και λάθη στη διαχείριση στον παρελθόν. Η ομάδα είχε μεγάλο όνομα στην Ευρώπη και το λοτι τώρα αγωνίζεται με νεαρούς ποδοσφαιριστές που αμείβονται με ελάχιστα χρήματα δεν είναι καλό για το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η Εθνική ομάδα

Ο Δημήτρης κολοβός έχει αγωνιστεί τρεις φορές με την Εθνική. Μία από αυτές ήταν ως αλλαγή, στη ντροπιαστική ήττα από τα Νησιά Φερόε. «Η Εθνική ομάδα παραμένει στόχος μου. Αν κάνω μια καλή σεζόν φέτος στη Βίλεμ έχω ελπίδες να κληθώ στην Εθνική Ελλάδας.

Ο Κολοβός έφυγε για το εξωτερικό με σκοπό να «χορτάσει» ποδόσφαιρο, αλλά οι ατυχίες με τους τραυματισμούς δεν τον έχουν αφήσει να ζήσει το «όνειρο» του όπως θα ήθελε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ