Ο Φαν Ντερ Φάαρτ υπέγραψε στην Έσμπιεργκ λόγω… έρωτα!

Ο Φαν Ντερ Φάαρτ υπέγραψε στην Έσμπιεργκ λόγω… έρωτα!

Ο Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ υπέγραψε με την Έσμπιεργκ, μετά τη Μίντιλαντ και παρέμεινε στη Δανία για να βρίσκεται κοντά στη σύντροφο του

Ο Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ ανήκει πλέον στο δυναμικό της Έσμπιεργκ και ο λόγος που υπέγραψε είναι ότι θέλει να βρίσκεται κοντά στην αγαπημένη του! Μετά από δύο χρόνια στη Μίντιλαντ, οι δύο πλευρές έλυσαν τη συνεργασία τους και ο Ολλανδός κοίταξε να παραμείνει στη Δανία και να συνεχίσει να ζει με τη σύντροφο του.

Ο Φαν Ντερ Φάαρτ είναι πλέον 35 χρονών και παίζει επειδή το θέλει εκείνος, δεν ψάχνει τα λεφτά και όπως ο ίδιος δήλωσε λίγο πριν υπογράψει με την Έσμπιεργκ «Υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες να συζητήσουμε, αλλά θα βρεθεί η λύση. Δεν θα παίρνω και πολλά λεφτά άλλωστε».

Έστω και σε αυτή την προχωρημένη ηλικία οι Δανοί θα έχουν την τύχη να θαυμάζουν έναν «ξεχασμένο» παιχταρά που ξεσήκωνε τα γήπεδα την προηγούμενη δεκαετία.

Δημιούργημα των ακαδημιών του Άγιαξ που παραδοσιακά βγάζουν εκπληκτικούς ποδοσφαιριστές, έμεινε στον «Αίαντα» μέχρι το 2005 και ήταν ένας από τους καλύτερους σε μία πολύ καλή «φουρνιά» νέων αστεριών. Σε μία ομάδα με τους Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Βέσλεϊ Σνάιντερ, Γιον Χάιτινχα, Νάιτζελ Ντε Γιονγκ και Τόμας Φερμάελεν, ο Φαν Ντερ Φάαρτ ήταν ο αρχηγός και ένας από τα βαρόμετρα. Συνολικά στον Άγιαξ έπαιξε 156 φορές και σκόραρε 63 γκολ.

Το επόμενο βήμα στην καριέρα του ήταν το Αμβούργο στο οποίο επίσης ήταν ένας από τους καλύτερους παίχτες και το βοήθησε σημαντικά με τα 66 γκολ που πέτυχε στις 199 εμφανίσεις. Ένας ποδοσφαιριστής της κλάσης του όμως δεν γινόταν να μην αγωνιστεί σε μία τοπ ομάδα κι έτσι τη διετία 2008-2010, αγωνίστηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης. Με 12 γκολ σε 73 αγώνες δεν είχε και την καλύτερη απόδοση και το ίδιο συνέβη και με την επόμενη ομάδα του την Τότεναμ, η οποία ήταν και η τελευταία «μεγάλη» ομάδα που αγωνίστηκε. Με απολογισμό 28 γκολ σε 77 ματς ήταν καλός, αλλά δεν έκανε την διαφορά όπως ο Μόντριτς ή ο Μπέιλ. Για να μην παρεξηγηθούμε, σε καμία περίπτωση ο Ολλανδός δεν ήταν ένας μέτριος ή απλώς καλός ποδοσφαιριστής. Απλά οι προσδοκίες για εκείνον ήταν να γίνει ένας από τους κορυφαίους και να συγκρίνεται με τον Κακά ή τον Ζιντάν.

Όπως και να έχει ο Ράφαελ Φαν Ντερ Φάαρτ είναι αγαπητός στο κοινό για την απαράμιλλη τεχνική του και θα μείνει στην ιστορία ως ένα από τελευταία γνήσια που δεκάρια που «επιβίωσαν» στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ