Ο εκπληκτικός Οδυσσέας Βλαχοδήμος στην «πόρτα» της Εθνικής Ελλάδας

Ο εκπληκτικός Οδυσσέας Βλαχοδήμος στην «πόρτα» της Εθνικής Ελλάδας

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έχει εντυπωσιάσει τους πάντες στην Πορτογαλία και έχει κερδίσει με το «σπαθί» του φανέλα βασικού στην Μπενφίκα, με συνέπεια η κλήση από τον Μίχαελ Σκίμπε στην Εθνική Ελλάδας να θεωρείται θέμα χρόνου.

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος εντυπωσίασε τους πάντες στη διάρκεια της προετοιμασίας της Μπενφίκα εν όψει της φετινής σεζόν, με συνέπεια να έχει κερδίσει στην «κούρσα» της θέσης του βασικού τερματοφύλακα τον 23χρονο Μπρούνο Βαρέλα και τον 18χρονο (και άκρως ταλαντούχο) Μίλε Σβιλάρ. Ο 24χρονος Έλληνας γκολκίπερ δεν θεωρούνταν φαβορί στο ξεκίνημα της προετοιμασίας της πορτογαλικής ομάδας, ωστόσο στην πορεία κέρδισε τον Ρουί Βιτόρια και πλέον τείνει να καθιερωθεί κάτω από τα γκολπόστ των Αετών. Ο Βλαχοδήμος ξεκίνησε βασικός τόσο στο πρώτο ματς του τρίτου προκριματικού γύρου του Champions League απέναντι στην Φενέρμπαχτσε (νίκη με 1-0 υπέρ της ομάδας του), όσο και στο παιχνίδι της Παρασκευής με αντίπαλο την Γκιμαράες, στη νίκη της Μπενφίκα με 3-2 στην πρεμιέρα του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Το γεγονός ότι ο 24χρονος αγωνίζεται σε μία από τις κορυφαίες ομάδες ενός μεγάλου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η οποία μάλιστα πραγματοποιεί συχνά αξιοσημείωτες πορείες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, προφανώς αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητές του να λάβει κλήση από τον Μίχαελ Σκίμπε για την Εθνική Ελλάδας. Ο Βλαχοδήμος έχει αγωνιστεί με τα μικρά κλιμάκια της εθνικής Γερμανίας, ωστόσο το γεγονός ότι δεν έχει καταγράψει εμφάνιση με την πρώτη ομάδα, του δίνει το περιθώριο να επιλέξει ανάμεσα στη Γαλανόλευκη και τα Παντσέρ. Προς το παρόν η πρόθεση του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού δεν έχει γίνει σαφής, ωστόσο με δεδομένο τον τεράστιο ανταγωνισμό που έχει η θέση στην εθνική Γερμανίας, με παίκτες όπως οι Μάνουελ Νόιερ, Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν, Κένιν Τραπ και Μπερντ Λένο να τη διεκδικούν, δεν φαντάζει διόλου απίθανο ο Βλαχοδήμος να επιλέξει την Ελλάδα.

Η συμφωνία μεταξύ Παναθηναϊκού και Μπενφίκα για τη μεταγραφή του Βλαχοδήμου έκλεισε σχεδόν στα 2.500.000 ευρώ, μετά από ορισμένες εξαιρετικές σεζόν του παίκτη με τη φανέλα των Πράσινων. Μάλιστα, οι δύο ομάδες τα είχαν βρει από το προηγούμενο φθινόπωρο, με τους Πορτογάλους να αφήνουν κατ’ επιλογή τον 24χρονο στο Τριφύλλι για ένα επιπλέον έτος. Πέραν του Βλαχοδήμου, οι τερματοφύλακες που αναμφίβολα εξετάζει ο Μίχαελ Σκίμπε για τις προσεχείς κλήσεις του είναι οι Ορέστης Καρνέζης (Νάπολι), Αλέξανδρος Πασχαλάκης (ΠΑΟΚ), Ανδρέας Γιαννιώτης (Ολυμπιακός), Βασίλης Μπάρκας (ΑΕΚ) και Στέφανος Καπίνο (Βέρντερ Βρέμης). Είναι ευνόητο ότι ο ανταγωνισμός για τη θέση κάτω από τα δοκάρια της Γαλανόλευκης γίνεται όλο και μεγαλύτερος.

Ο Βλαχοδήμος ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην ακαδημία της Στουτγκάρδης, ωστόσο το ταλέντο του αναδείχθηκε όταν φόρεσε τη φανέλα του Τριφυλλιού τον Ιανουάριο του 2016, με τους Πράσινους να τον αποκτούν με τη μορφή ελεύθερης μεταγραφής. Με τον Παναθηναϊκό πραγματοποίησε 63 εμφανίσεις, στις οποίες δέχθηκε 45 γκολ.

Δείτε βίντεο με τα στιγμιότυπα του Βλαχοδήμου από την προετοιμασία της Μπενφίκα, αλλά και από το ματς με την Γκιμαράρες:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ