Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-4 στην παράταση (2-2 κ.α)

Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-4 στην παράταση (2-2 κ.α)

Οι Ροχιμπλάνκος επικράτησαν στον τελικό του Super Cup στην παράταση της Ρεάλ Μαδρίτης με 4-2 και κατέκτησαν τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

No Cristiano Ronaldo, no… τρόπαιο για τη Ρεάλ Μαδρίτης! Οι Μερένχες στο πρώτο επίσημο παιχνίδι τους στη μετά Κριστιάνο Ρονάλντο εποχή, ηττήθηκαν στον τελικό του Ευρωπαϊκού Super Cup στην παράταση με 4-2 (2-2 κ.α) από την Ατλέτικο Μαδρίτης και έδειξαν ότι θα χρειαστούν αρκετό καιρό για να… απογαλακτιστούν από τον μεγάλο Πορτογάλο σούπερ σταρ.

Ένα παιχνίδι που διεξήχθη στο Ταλίν της Εσθονίας και χάρισε πλούσιο θέαμα σε όσους το παρακολουθήσαν, καθώς είχε ανατροπές στο σκορ, φανταστικά γκολ και μπόλικο σασπένς. Ένα ματς στο οποίο η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε βρέθηκε να χάνει με 2-1 στο 78’, όμως, κατάφερε με γκολ του Ντιέγκο Κόστα να στείλει το παιχνίδι στην παράσταση. Εκεί με ένα φανταστικό γκολ του Σαούλ στο 98’ και ένα του Κόκε στο 104′ έριξε στο… καναβάτσο τη Ρεάλ και με 4-2 κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο.

Οι Ροχιμπλάνκος ξεκινούν ιδανικά τη σεζόν και προκαλούν έντονο προβληματισμό στη μισητή συμπολίτισσά τους. Ο Λοπετέγκι θα πρέπει να βρει τρόπο να καλύψει το κενό που άφησε η φυγή του Κριστιάνο Ρονάλντο, η οποία αναμφισβήτητα έχει επηρεάσει τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Γκολ με το… καλησπέρα από τον Ντιέγκο Κόστα

Η Ατλέτικο Μαδρίτης ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι και 49’’ μετά τη σέντρα του παιχνιδιού έκανε το 1-0 με τον Ντιέγκο Κόστα. Ο διεθνής άσος των Ροχιμπλάνκος κατέβασε ωραία μετά τη βαθιά μπαλιά του Γοδίν, ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα των Σέρχιο Ράμος και Ραφαέλ Βαράν και με εξαιρετικό τελείωμα νίκησε τον Κέιλορ Νάβας για το 1-0. Ένα γκολ, με το οποίο έγραψε ιστορία ο στράικερ της Ατλέτικο, καθώς είναι το γρηγορότερο τέρμα στην Ιστορία του Super Cup Ευρώπης.

Ισορρόπησε και ισοφάρισε η Ρεάλ

Μετά την αρχική ψυχρολουσία η Ρεάλ ανέβασε σταδιακά την απόδοσή της, πήρε μέτρα στο γήπεδο και στο 17’ δημιούργησε την πρώτη δικιά της μεγάλη στιγμή στην αναμέτρηση.Ο Ασένσιο προσπάθησε με τακουνάκι να κερδίσει τον Ομπλακ, αλλά ο πορτιέρο της Ατλέτικο απέκρουσε ενστικτωδώς και έδειξε για μια ακόμα φορά τη σπουδαία κλάση του. Ο,τι δεν κατάφερε ο Ασένσιο το έκανε στο 26’ ο Μπενζεμά. Ο Μπέιλ έκανε υπέροχη κούρσα από δεξιά, έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Γάλλος επιθετικός με κεφαλιά έφερε στα ίσια το παιχνίδι, κάνοντας το 1-1.

Πέναλτι και ανατροπή

Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου η Ρεάλ βρήκε και δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά από το σημείο του πέναλτι. Ο Χουανφράν έκανε χέρι, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο Σέρχιο Ράμος ανέλαβε την εκτέλεση. Ο Ισπανός δεν λάθεψε, νίκησε τον Ομπλακ και έκανε 2-1 για τους Μερένχες.

«Ξαναχτύπησε» ο Ντιέγκο Κόστα

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε κάνει την ανατροπή και κράταγε στα χέρια της το τρόπαιο, ωστόσο, υπολόγιζε χωρίς τον Ντιέγκο Κόστα. Μια αδράνεια στην αριστερή πλευρά της ομάδας του Λοπετέγκι, επέτρεψε στον Χουανφράν να πατήσει περιοχή, η μπάλα έφτασε στον Κορέα, αυτός γύρισε στον Ντιέγκο Κόστα και ο Ισπανός έκανε το 2-2.

Κυριάρχησε κατά κράτος η Ατλέτικο

Στα εναπομείναντα λεπτά οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ που θα τους χάριζε το βαρύτιμο τρόπαιο και μοιραία το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, όπου κυριάρχησε απόλυτα η Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι Ροχιμπλάνκοι στο 90+8’ σκόραραν ένα φανταστικό γκολ με τον Σαούλ και έφεραν τα πάνω κάτω! Ο Παρτέι, που είχε περάσει νωρίτερα στην αναμέτρηση αντί του Λεμάρ, έκανε το γύρισμα και ο Σαούλ με ένα μονοκόμματο γυριστό σουτ κεραυνοβόλησε τον Νάβας για το 3-2. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε με τη ψυχολογία στα ύψη μετά γκολ του Σαούλ, πίεσε ακόμα περισσότερο και στο 104΄ σκόραρε και τέταρτο γκολ με τον Κόκε. Ο Βιτόλο γύρισε στον Κόκε και αυτός με σουτ στην κίνηση έκανε το 4-2 και η Ατλέτικο αγκάλιασε το τρόπαιο. Η Ρεάλ έδειχνε κουρασμένη, δεν μπόρεσε να αντιδράσει στο διπλό χτύπημα και υποκλίθηκε στη… μισητή συμπολίτισσά της.

Οι συνθέσεις:

ΡΕΑΛ (4-2-3-1): Νάβας, Καρβαχάλ, Βαράν, Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο (76′ Θεμπάγιος), Κρόος (102′ Μαγιοράλ), Μπέιλ, Ίσκο (83′ Βάθκεθ), Ασένσιο (57′ Μόντριτς), Μπενζεμά

ΑΤΛΕΤΙΚΟ (4-4-2): Όμπλακ, Χουανφράν, Σάβιτς, Γκοδίν, Ερναντέζ, Κόκε, Ρόντρι (71′ Βιτόλο), Σαούλ, Λεμάρ (90′ Πάρτεϊ), Γκριεζμάν (56′ Κορέα), Κόστα (109′ Χιμένες)

Δείτε τα highlights του παιχνιδιού:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ