Η UEFA ανακοίνωσε τους τρεις υποψήφιους για τον καλύτερο παίκτη της χρονιάς

Η UEFA ανακοίνωσε τους τρεις υποψήφιους για τον καλύτερο παίκτη της χρονιάς

Η UEFA έκανε γνωστά τα ονόματα των τριών ποδοσφαιριστών που θα διεκδικήσουν το βραβείο του κορυφαίου της σεζόν 2017-2018, αλλά και ξεχωριστά για τη θέση του τερματοφύλακα, του αμυντικού, του μέσου και του επιθετικού. Δείτε τους άλλους παίκτες που τερμάτισαν στην πρώτη δεκάδα.

Τη Δευτέρα (20/08) η UEFA ανακοίνωσε τους τρεις υποψήφιους για το βραβείο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της χρονιάς. Εκείνοι που τερμάτισαν στα τρία υψηλότερα βάθρα και είναι υποψήφιοι για την κατάκτηση της κορυφής, είναι οι Λούκα Μόντριτς, Κριστιάνο Ρονάλντο και Μοχάμεντ Σαλάχ. Φυσικά, ο Πορτογάλος επιθετικός διεκδικεί το βραβείο κατόπιν των επιδόσεών του με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία εξακολουθούσε να φορά την περασμένη σεζόν.

Οι εν λόγω τρεις ποδοσφαιριστές «προκρίθηκαν» κατόπιν ψηφοφορίας των 80 προπονητών των ομάδων που συμμετείχαν στη φάση των ομίλων του Champions League και του Europa League της σεζόν 2017-2018, αλλά και 55 δημοσιογράφων που επελέγησαν από τη European Sports Media. Κάθε ψηφοφόρος επέλεξε τρεις παίκτες, δίνοντας από πέντε , τρεις και ένα βαθμό, ενώ δεν είχαν το δικαίωμα να ψηφίσουν παίκτη της δικής τους ομάδας.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία άνηκαν οι δύο από τους τρεις παίκτες (Ρονάλντο και Μόντριτς), κατέκτησε το Champions League στον τελικό απέναντι στη Λίβερπουλ, στην οποία φυσικά ανήκει ο τρίτος υποψήφιος, ο Σαλάχ, για τον οποίο η περασμένη σεζόν ήταν η κορυφαία της καριέρας του. Παράλληλα, ο Μόντριτς έφτασε μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας με την ε εθνική Κροατίας, διοργάνωση στην οποία οι άλλοι δύο ποδοσφαιριστές δεν διακρίθηκαν.

Οι παίκτες που τερμάτισαν από την τέταρτη μέχρι τη δέκατη θέση στην ψηφοφορία είναι κατά σειρά οι:

4. Αντουάν Γκριεζμάν

5. Λιονέλ Μέσι

6. Κιλιάν Μπαπέ

7. Κέβιν ντε Μπρόινε

8. Ραφαέλ Βαράν

9. Εντέν Αζάρ

10. Σέρχιο Ράμος

Για τη θέση καλύτερου τερματοφύλακα αναμετρούνται οι: Άλισον Μπέκερ, Τζιανλουίτζι Μπουφόν, Κέιλορ Νάβας.

Για τη θέση του αμυντικού: Μαρσέλο, Σέρχιο Ράμος, Ραφαέλ Βαράν.

Για τη θέση του μέσου: Κέβιν ντε Μπρόινε, Τόνι Κρόος, Λούκα Μόντριτς.

Για τη θέση του επιθετικού: Λιονέλ Μέσι, Κριστιάνο Ρονάλντο, Μοχάμεντ Σαλάχ.

Η ανάδειξη του νικητή θα πραγματοποιηθεί στο Μονακό, στις 30 Αυγούστου, την ημέρα που θα διεξαχθεί και η κλήρωση των ομίλων του Champions League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ