Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα : Πρώτοι σκόρερ οι Καβάνι-Ιμόμπιλε (pic)

Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα : Πρώτοι σκόρερ οι Καβάνι-Ιμόμπιλε (pic)

Δύο εκ των κορυφαίων επιθετικών που αγωνίζονται στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μοιράζονται την κορυφή του πρώτου σκόρερ τη δεδομένη στιγμή.

Ήδη το 1/3 των αγωνιστικών στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχει ολοκληρωθεί και αν ρίξουμε μια ματιά στη λίστα με τους πέντε πρώτους σκόρερ θα δούμε δύο παίκτες να μοιράζονται την κορυφή.

Ο Έντισον Καβάνι της Παρί Σεν Ζερμέν και ο Τσίρο Ιμόμπιλε της Λάτσιο έχουν σκοράρει από 15 γκολ σε 12 παιχνίδια. Ο 30χρονος φορ της Παρί έχει συμβάλλει τα μέγιστα για την ομάδα του ούσα στην κορυφή της Ligue1 με 35 βαθμούς και στο +6 από την δεύτερη Μονακό.

Όσο για τον 27χρονο σέντερ φορ των γαλάζιων της Ρώμης, έχει βοηθήσει την ομάδα του σκοράροντας σχεδόν τα μισά της γκολ (32 έχει συνολικά η Λάτσιο). Ο ιταλικός σύλλογος βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας της Serie A.

Αναφορικά με τους υπόλοιπους πρώτους σκόρερ, στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της Μπάγερν Μονάχου με 13 γκολ. Μαζί με τον Πολωνό επιθετικό είναι ο Ρανταμέλ Φαλκάο της Μονακό. Ο Κολομβιανός διεθνής άσος των Μονεγάσκων έχει βρει ξανά τον καλό του εαυτό σκοράροντας κατά ριπάς. Η πεντάδα κλείνει με τον Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα έχει πετύχει 12 γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα τη φετινή σεζόν.

Η είδηση είναι πως στην σχετική πεντάδα δεν υπάρχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει ξεκινήσει καλά τη σεζόν, καθώς έχει πετύχει μόλις 1 γκολ σε 8 παιχνίδια στη La Liga. Μάλλον έχει ρίξει το βάρος του στο Champions League όπου εκεί έχει σκοράρει 6 φορές σε 4 αναμετρήσεις.

Ωστόσο, να σημειωθεί πως αν ένας πρέπει να είναι τυπικά πρώτος σκόρερ, αυτός είναι ο Καβάνι. Αυτό, διότι έχει αγωνιστεί λιγότερα λεπτά από τον Ιμόμπιλε. Ειδικότερα, ο Ουρουγουανός στράικερ των Παριζιάνων έχει παίξει 1.008 λεπτά, ενώ ο Ιταλός φορ των Λατσιάλι έχει αγωνιστεί 58 λεπτά παραπάνω.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ