Στο ερασιτεχνικό η Φίτεσε

Στο ερασιτεχνικό η Φίτεσε

Η ομάδα που μεγαλούργησε ο Μαχλάς στρέφεται στη δικαιοσύνη για να αποτρέψει τη διάλυση

Η Φίτεσε δίνει την ύστατη μάχη για να παραμείνει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο ιστορικός σύλλογος της Ολλανδίας στρέφεται κατά της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας (KNVB) μέσω επείγουσας προσφυγής, με στόχο να ανακτήσει την άδεια συμμετοχής του.

Το σχετικό κατεπείγον δικαστήριο (kort geding) θα διεξαχθεί την Πέμπτη στις 13:30 στο δικαστήριο της Ουτρέχτης, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της δικαιοσύνης στο ολλανδικό μέσο NU.nl.

Η εκδίκαση της υπόθεσης έρχεται μόλις δύο ημέρες πριν από την έναρξη της νέας σεζόν της Keuken Kampioen Divisie (Β’ κατηγορία Ολλανδίας), στην οποία η Φίτεσε είχε προγραμματιστεί να αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Almere City – αγώνας που ωστόσο ήδη αφαιρέθηκε από το καλεντάρι της KNVB λόγω της εκκρεμότητας με την άδεια.

Ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου σημείωσε ότι “αναμένεται η απόφαση να εκδοθεί πριν από την ώρα διεξαγωγής της αναμέτρησης”, ενώ δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό ποιος νομικός θα εκπροσωπήσει τη Φίτεσε στο ακροατήριο.

Η Φίτεσε κινδυνεύει με οριστικό αποκλεισμό από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, καθώς η KNVB αφαίρεσε την άδειά της τον Ιούλιο, κατηγορώντας τον σύλλογο για χρόνια παραβίαση των κανονισμών διαφάνειας και παραπλάνηση του συστήματος αδειοδότησης. Η προσφυγή της Φίτεσε απορρίφθηκε από την επιτροπή εφέσεων της ομοσπονδίας την Πέμπτη, η οποία ανέφερε:

«Υπάρχει ένα πολυετές μοτίβο παραπλάνησης, καταστρατήγησης και υπονόμευσης του συστήματος αδειοδότησης, σε συνδυασμό με έλλειψη διαφάνειας. Το μοτίβο αυτό χαρακτηρίζεται από την επιτροπή ως διαρθρωτικό, σοβαρό και επίμονο».

Εάν η Φίτεσε χάσει τη δικαστική μάχη την Πέμπτη, τότε θα διαγραφεί οριστικά από το επαγγελματικό πρωτάθλημα, βάζοντας τέλος στην παρουσία της ως η δεύτερη παλαιότερη επαγγελματική ομάδα της Ολλανδίας (ιδρυθείσα το 1892). Παραμένει ασαφές το αν και πώς ο σύλλογος θα επιχειρήσει επανεκκίνηση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Σε ένα τέτοιο σενάριο, η Keuken Kampioen Divisie θα συνεχιστεί με 19 ομάδες αντί για 20.

πηγή: In.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ