Μπενφίκα – Πόρτο 1-0

Μπενφίκα – Πόρτο 1-0

Πέντε ημέρες μετά τη νίκη της στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ, η Μπενφίκα είδε τον Σεφέροβιτς να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ του ντέρμπι με την Πόρτο και να της δίνει το πολυπόθητο τρίποντο (1-0). Αποβλήθηκε ξανά παίκτης των Αετών με δεύτερη κίτρινη. Αγωνίστηκε ως αλλαγή ο Ανδρέας Σάμαρης.

Τι κι αν είδε ξανά ποδοσφαιριστή της να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα; Τι κι αν τα βρήκε πολύ σκούρα κόντρα στην πρωταθλήτρια Πόρτο; Ο Σεφέροβιτς πέτυχε το πολυπόθητο γκολ στο 62′ και χάρισε στην Μπενφίκα τη νίκη στο ντέρμπι με τους Δράκους στο Ντα Λουζ. Μια νίκη που την επαναφέρει για τα καλά στο μονοπάτι της επιστροφής στην κορυφή, την οποία στερήθηκε για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια την προηγούμενη σεζόν.

Πέντε ημέρες μετά τη νίκη τους επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League (2-3), οι Αετοί «χτύπησαν» στην αντεπίθεση και όχι με μακρινό σουτ, όπως συνέβη στο παιχνίδι με τους Κιτρινόμαυρους. Ο τελικός αποδέκτης αυτής της αντεπίθεσης, Σεφέροβιτς, εκτέλεσε άψογα και εντέλει αυτό ήταν και το τέρμα που χάρισε το τρίποντο στους γηπεδούχους. Εκείνος που αποβλήθηκε ήταν ο Λεμά στο 83′, με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα σε παίκτη της ομάδας του Σέρχιο Κονσεϊσάο.

Μάλιστα, ως αλλαγή πέρασε στο ματς και ο Έλληνας διεθνής μέσος, Ανδρέας Σάμαρης, στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα και στη θέση του σκόρερ, προκειμένου να βοηθήσει στη διαφύλαξη του μηδέν στα μετόπισθεν. Αναμενόμενα, στην αρχική ενδεκάδα βρέθηκε ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος.

Βαθμολογικά, αυτό σημαίνει πως η Μπενφίκα προσπερνά την Πόρτο, φτάνοντας την κορυφή και τους 17 βαθμούς, μαζί με την Μπράγκα. Όσο για τους Δράκους, μένουν μόνοι στην τρίτη θέση και τους 15 βαθμούς.

Μπενφίκα (Ρουί Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Λεμά, Ντίας, Αλμέιδα, Γκριμάλδο, Άπελτ, Φέισα, Πίτσι (81′ Σεμέντο), Τσέρβι (58′ Ρ. Σίλβα), Σεφέροβιτς (90′ Σάμαρης).

Πόρτο (Σέρχιο Κονσεϊσάο): Κασίγιας, Μιλιτάο, Φελίπε, Τέγες, Μάξι Περέιρα (70′ Κορόνα), Ολιβέιρα (52′ Οτάβιο), Ερέρα, Ντ. Περέιρα, Μπραχίμι, Α. Περέιρα (76′ Σοάρες), Μαρέγκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ