Οι All-Star ενδεκάδες των πέντε κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων

Οι All-Star ενδεκάδες των πέντε κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων

Το αφιέρωμα της Marca στις All-Star ενδεκάδες των πέντε κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Οι πιο ηχηρές απουσίες, η κυριαρχία των Παρί Σεν-Ζερμέν και Μπάγερν Μονάχου, και η υποχώρηση της Μπαρτσελόνα σε σχέση με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η Premier League το πρωτάθλημα με τη μεγαλύτερη ποικιλία.

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον αφιερωματικό κείμενο δημιούργησε η ισπανική Marca, φτιάχνοντας τις All-Star ενδεκάδες των πέντε κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, με ένα μείγμα από τις καλύτερες ομάδες κάθε χώρας. Ο λόγος φυσικά για τα πρωταθλήματα της La Liga (Ισπανία), της Premier League (Αγγλία), της Serie A (Ιταλία), της Bundesliga (Γερμανία) και της Ligue 1 (Γαλλία). Σε αυτό διερωτάται ποια εκ των πέντε θα σήκωνε την κούπα σε ένα τέτοιο πρωτάθλημα, ζητώντας μάλιστα από τους αναγνώστες της να ψηφίσουν, τη στιγμή που χρησιμοποιήσει για όλους το σχήμα 4-3-3.

La Liga

Το θέμα ξεκινά φυσικά ευλογώντας τα… ισπανικά γένια της La Liga. Εξαιτίας της εκπληκτικής περσινής πορείας της Ρεάλ Μαδρίτης, έξι παίκτες των Μερένγκες βρίσκονται στην ενδεκάδα, με πιο εκκωφαντική την απουσία του Ραφαέλ Βαράν στο κέντρο της άμυνας, στη θέση του οποίου προτιμήθηκε ο Ζεράρ Πικέ της Μπαρτσελόνα. Τρεις παίκτες ανήκουν στους Μπλαουγκράνα και δύο στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Στο τέρμα δεν προτιμήθηκε ούτε ο Αντρέ Τερ-Στέγκεν ούτε ο Τιμπό Κουρτουά, αλλά ο Γιαν Όμπλακ των Ροχιμπλάνκος. Στην επίθεση τοποθετήθηκε ο Αντουάν Γκριεζμάν και όχι ο Λουίς Σουάρες, ενώ εκτός βρίσκεται και ο Φιλίπε Κοουτίνιο, με τη θέση του ουσιαστικά να καταλήγει στον Γκάρεθ Μπέιλ. Ο Σέρχιο Μπουσκετς βρίσκεται στον άξονα, δίπλα στους Τόνι Κρόος και Λούκα Μόντριτς.

Αναλυτικά:

Γιαν Όμπλακ (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Ζεράρ Πικέ (Μπαρτσελόνα)

Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης)

Ντάνι Καρβαχάλ (Ρεάλ Μαδρίτης)

Μαρσέλο (Ρεάλ Μαδρίτης)

Σέρχιο Μπουσκέτς (Μπαρτσελόνα)

Τόνι Κρόος (Ρεάλ Μαδρίτης)

Λούκα Μόντριτς (Ρεάλ Μαδρίτης)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο Μαδρίτης)

Γκάρεθ Μπέιλ (Ρεάλ Μαδρίτης)

 

Premier League

Προφανώς το αγγλικό είναι το πρωτάθλημα με τη μεγαλύτερη ποικιλία στην ενδεκάδα των All-Stars και κατ’ επέκταση παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, κάνοντας έτσι και αρκετές από τις επιλογές της ισπανικής εφημερίδας αμφιλεγόμενες. Τρεις παίκτες η Μάντσεστερ Σίτι, τρεις και η Τσέλσι. Δύο η Λίβερπουλ, δύο και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και την ενδεκάδα συμπληρώνει ο Χάρι Κέιν της Τότεναμ, με την Άρσεναλ να μη βλέπει κανέναν εκ των δικών της ποδοσφαιριστών να εισέρχονται, ούτε καν τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Μεγαλύτερες εκπλήξεις είναι οι απουσίες των Σέρχιο Αγκουέρο και Νταβίντ Σίλβα (τη θέση του πήρε ο Πολ Πογκμπά) της Σίτι, αλλά και η τοποθέτηση του Μπεντζαμίν Μεντί στην ενδεκάδα αντί των Μάρκος Αλόνσο και Άντριου Ρόμπερτσον στο αριστερό άκρο της αμυντικής γραμμής. Τέλος, ο Θέσαρ Αθπιλικούετα προτιμήθηκε επίσης αντί των Κίεραν Τρίπιερ, Κάιλ Γουόκερ, Αντόνιο Βαλένσια, Έκτορ Μπεγερίν και Αλεξάντερ Άρνολντ για τη θέση του δεξιού μπακ, με όλους τους προαναφερθέντες να είναι σε θέση να τη διεκδικήσουν.

Αναλυτικά:

Νταβίδ ντε Χέα (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Τζον Στόουνς (Μάντσεστερ Σίτι)

Βίρτζιλ φαν Ντάικ (Λίβερπουλ)

Θέσαρ Αθπιλικουέτα (Τσέλσι)

Μπεντζαμίν Μεντί (Μάντσεστερ Σίτι)

Ενγκολό Καντέ (Τσέλσι)

Κέβιν ντε Μπρόινε (Μάντσεστερ Σίτι)

Πολ Πογκμπά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Μοχάμεντ Σαλάχ (Λίβερπουλ)

Εντέν Αζάρ (Τσέλσι)

Χάρι Κέιν (Τότεναμ)

Serie A

Η Γιουβέντους δεν δηλώνει όσο ηχηρό «παρών» θα περίμενε κανείς, έχοντας πέντε παίκτες στους «11» του ιταλικού πρωταθλήματος που επέλεξε η Marca, μεταξύ των οποίων φυσικά και ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Η Μίλαν έχει τρεις, ανάμεσα σε αυτούς και ο Γκονσάλο Ιγκουαϊν. Η Ίντερ δύο, με μεγαλύτερη έκπληξη την είσοδο του κεντρικού αμυντικού της, Μίλαν Σκρίνιαρ, τη στιγμή που η Λάτσιο εισβάλλει στη λίστα χάρη στον άκρως ταλαντούχο Σεργκέι Μίλινκοβιτς-Σάβιτς. Το πιο απρόσμενο; Ο Πάουλο Ντιμπάλα δεν βρίσκεται πουθενά, με τον Μάουρο Ικάρντι να προτιμάται για τη γραμμή κρούσης. Τέλος, οι Σούσο και Μιραλεμ Πιάνιτς μπήκαν αντί του Ρατζά Ναϊνγκολάν και του Ντανιέλε ντε Ρόσι.

Αναλυτικά:

Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα (Μίλαν)

Μίλαν Σκρίνιαρ (Ίντερ)

Λεονάρντο Μπονούτσι (Γιουβέντους)

Ζοάο Κανσέλο (Γιουβέντους)

Άλεξ Σάντρο (Γιουβέντους)

Μίραλεμ Πιάνιτς (Γιουβέντους)

Σούσο (Μίλαν)

Σεργκέι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (Λάτσιο)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Γιουβέντους)

Γκονσάλο Ιγκουαΐν (Μίλαν)

Μάουρο Ικάρντι (Ίντερ)

Ligue 1

Φοβερή, αλλά όχι και απροσδόκητη η κυριαρχία της Παρί Σεν-Ζερμέν σε ό,τι έχει να κάνει με το γαλλικό πρωτάθλημα, έχοντας τους οκτώ από τους 11 ποδοσφαιριστές! Μόλις έναν έχει η Μαρσέιγ, τον Ντιμιτρί Παγέτ, και δύο η Λιόν, με τον Φερλάντ Μεντί να παίρνει τη θέση των Λοιβέν Κουρζαουά και Χουάν Μπερνάτ στο αριστερό άκρο της άμυνας. Κανένας παίκτης της Μονακό δεν κατάφερε να μπει «σφήνα», λαμβάνοντας υπόψη και την κάκιστη πορεία των Μονεγάσκων το τελευταίο διάστημα. Ο Κώστας Μήτρογλου δεν συμπεριλαμβάνεται, ωστόσο το ίδιο ισχύει και για τον συμπαίκτη του στους Μασσαλούς, Φλοριάν Τοϊβέν. Αναμενόμενα, η επιθετική τριπλέτα αποτελείται από τους Νεϊμάρ, Έντινσον Καβάνι και Κιλιάν Μπαπέ.

Αναλυτικά:

Τζιανλουίτζι Μπουφόν (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Ντάνι Άλβες (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Μαρκίνιος (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Τιάγκο Σίλβα (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Φερλάντ Μεντί (Λιόν)

Μάρκο Βεράτι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Ντιμιτρί Παγέτ (Μαρσέιγ)

Ναμπίλ Φεκίρ (Λιόν)

Νεϊμάρ (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Έντινσον Καβάνι (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Κιλιάν Μπαπέ (Παρί Σεν-Ζερμέν)

Bundesliga

Αναμενόμενα και εδώ, η Μπάγερν Μονάχου είναι απόλυτη κυρίαρχος με επτά ποδοσφαιριστές στην ενδεκάδα της Bundesliga, με την Ντόρτμουντ να έρχεται στη συνέχεια με μόλις δύο. Από έναν έχουν η Λειψία και η Στουτγκάρδη. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι οι Κρίστιαν Πούλισιτς και Τίμο Βέρνερ προτιμούνται αντί των Μάρκο Ρόις, Άριεν Ρόμπεν και Φρανκ Ριμπερί στην επιθετική τριάδα, αλλά και η απουσία του Ζερόμ Μπόατενγκ, στη θέση του οποίου μπήκε ο Παβάρ. Στην κορυφή φυσικά έχει τοποθετηθεί ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Αναλυτικά:

Μάνουελ Νόιερ (Μπάγερν)

Ματς Χούμελς (Μπάγερν)

Μπεντζαμίν Παβάρ (Στουτγκάρδη)

Τζόσουα Κίμιχ (Μπάγερν)

Νταβίντ Αλάμπα (Μπάγερν)

Γιούλιαν Βάιγκλ (Ντόρτμουντ)

Χάμες Ροντρίγκες (Μπάγερν)

Τιάγκο Αλκάνταρα (Μπάγερν)

Κρίστιαν Πούλισιτς (Ντόρτμουντ)

Τίμο Βέρνερ (Λειψία)

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Μπάγερν)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ