Δικαιότερο μοίρασμα εσόδων ζητούν οι Ευρωπαϊκές Λίγκες από την UEFA

Δικαιότερο μοίρασμα εσόδων ζητούν οι Ευρωπαϊκές Λίγκες από την UEFA

Η Ενωση Ευρωπαϊκών Λιγκών ζητάει δικαιότερο μοίρασμα των εσόδων και κατάργηση της απευθείας πρόκρισης τεσσάρων ομάδων από τα ισχυρότερα πρωταθλήματα στους ομίλους του Champions League.

Μια σειρά από προτάσεις που θα μειώσουν την «ψαλίδα» ανάμεσα στα μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και τους μικρότερους συλλόγους της Γηραίας Ηπείρου κατέθεσε η Ενωση Ευρωπαϊκών Λιγκών. Συγκεκριμένα, η EL ζητάει από την UEFA δικαιότερο μοίρασμα των εσόδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και κατάργηση της απευθείας πρόκρισης τεσσάρων ομάδων από τα ισχυρότερα πρωταθλήματα στους ομίλους του Champions League.

Παράλληλα, εξέφρασε την υποστήριξή της στο σχέδιο της Ομοσπονδίας για τη δημιουργία μίας τρίτης διασυλλογικής διοργάνωσης, με ταυτόχρονη μείωση από 48 σε 32 των ομάδων που συμμετέχουν στους ομίλους του Europa League. Οι προτάσεις της EL έγιναν ενόψει των αποφάσεων που αναμένεται να ληφθούν τον Δεκέμβριο και αφορούν τον επόμενο τριετή κύκλο (2021-2024).

Ο πρόεδρος της ολλανδικής λίγκας, Γιάκο Σβαρτ, δήλωσε: «Θεμελιώδης αρχή μας είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικής ισορροπίας στις εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις, ώστε να προστατεύσουμε το απρόβλεπτο των αποτελεσμάτων», ενώ από την πλευρά του εκτελεστικός διευθυντής της λίγκας της Δανίας, Κλάους Τόμσεν, ανέφερε: «Το ζήτημα είναι να κοιτάξουμε μπροστά, όχι να γυρίσουμε πίσω, και να έχουμε ελκυστικές διοργανώσεις».

Σε σχέση με τις αλλαγές που τέθηκαν φέτος σε ισχύ, για την τριετία 2018-2021, η EL ζητά την επανεξέταση της απευθείας πρόκρισης στους ομίλους του Champions League τέταρτης ομάδας από τα τέσσερα ισχυρότερα πρωταθλήματα (Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία) και την επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς (τρεις ομάδες απευθείας στους ομίλους και μία στα πλέι-οφ).

Διεκδικεί επίσης την αλλαγή του κανονισμού που λαμβάνει υπόψη την ιστορική πορεία κάθε συλλόγου, στον υπολογισμό του διαμοιραζόμενου ποσοστού απο τα έσοδα των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων. Πρόκειται για έναν κανονισμό που ευνοεί, πέραν των παραδοσιακών μεγάλων δυνάμεων (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Γιουβέντους, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γ.), και ομάδες με ένδοξη ιστορία, αλλά όχι αντίστοιχα καλή πορεία τα τελευταία χρόνια, όπως είναι η Μίλαν και η Ίντερ.

Ο Γιάκο Σβαρτ εξέφρασε επίσης την αντίθεσή του στην πρόταση του ιδιοκτήτη της Γιουβέντους και προέδρου της ένωσης συλλόγων (ECA) Αντρέα Ανιέλι, περί αύξησης του αριθμού αγώνων στις διεθνείς διοργανώσεις, με ταυτόχρονη μείωση στα εθνικά πρωταθλήματα, ή στον ορισμό ευρωπαϊκών αναμετρήσεων τα Σαββατοκύριακα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ