Abola: «Μόνο ο Βλαχοδήμος διασώζεται από τις μεταγραφές της Μπενφίκα»

Abola: «Μόνο ο Βλαχοδήμος διασώζεται από τις μεταγραφές της Μπενφίκα»

Η πορτογαλική «Abola» κάνει έναν απολογισμό των καλοκαιρινών μεταγραφών της Μπενφίκα και αναδεικνύει τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο σε κορυφαία μεταγραφή της σεζόν για τους «Αετούς», χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα ως τον μοναδικό από τους νεοφερμένους που η προσφορά του είναι αναμφισβήτητη.

Το ότι η παρουσία του Οδυσσέα Βλαχοδήμου στην Μπενφίκα έχει «κλέψει» τις εντυπώσεις και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών κορυφαίων ομάδων στην Ευρώπη, είναι γεγονός. Δημοσίευμα της «Abola» που κάνει έναν πρώτο απολογισμό για τις καλοκαιρινές μεταγραφές των «Αετών» έρχεται να δώσει ακόμη ένα παράσημο στον Έλληνα (και σύντομα διεθνή πλέον) τερματοφύλακα τον οποίο χαρακτηρίζει ως τον μοναδικό από τα νέα αποκτήματα της ομάδας που έχει προσφέρει με την απόδοσή του και… επιστρέφει τα χρήματα που δόθηκαν γι’ αυτόν.

Η Μπενφίκα το καλοκαίρι προχώρησε σε έξι μεταγραφές (ή και επαναγορές όπως του Άλφα Σεμέδο από τη Μορεϊρένσε), δαπανώντας περίπου 30 εκατ. ευρώ και κανείς από τους έξι, πλην του Βλαχοδήμου, δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα. Πρώτος και καλύτερος σε αυτή τη λίστα κατά την εφημερίδα, το πιο δαπανηρό μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, ο Χιλιανός επιθετικός, Νικολάς Καστίγιο, ο οποίος κόστισε περίπου 8 εκατ. ευρώ και έχει αγωνιστεί μέχρι στιγμής σε 4 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, με συνολικό χρόνο συμμετοχής, ούτε 90 λεπτά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα.

Επιπλέον η Μπενφίκα έδωσε 3,5 εκατ. ευρώ για τον Αργεντινό κεντρικό αμυντικό, Χερμάν Κόντι από την Κολόν, ο οποίος έχει μόλις 4 συμμετοχές κι αυτές για να αντικαταστήσει τον Ζαρντέλ ή τον Ντίας όταν απουσιάζουν αλλά ακόμη και ο δήμιος της ΑΕΚ, Αλφα Σεμέδο, τον οποίο αγόρασε από τη Μορεϊρένσε αντί 2 εκατ. ευρώ, έρχεται κυρίως ως αλλαγή.

Οι Κρίστιαν Λέμα από την Μπελγράνο και Φακούντο Φερέιρα από την Σαχτάρ, οι οποίοι αποκτήθηκαν ως ελεύθεροι αλλά με μεγάλα συμβόλαια επίσης δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα, με τον τελευταίο μάλιστα να μην μπαίνει καν στην αποστολή στα τελευταία ματς.

Για τον πρώην τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, ο οποίος ήταν και ο βασικός λόγος που η Μπενφίκα έφυγε με τη νίκη από το ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ πριν λίγες εβδομάδες για το Champions League, η «Abola» αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Βλαχοδήμος, ο οποίος ανάγκασε τη Μπενφίκα να πληρώσει 2,4 εκατομμύρια ευρώ στον Παναθηναϊκό για να τον αποκτήσει, είναι η μόνη ενίσχυση, αδιαμφισβήτητα. Ο 24χρονος τερματοφύλακας έχει στρέψει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Οι υπόλοιπες μεταγραφικές ενισχύσεις, απέδωσαν πολύ χαμηλότερα από τα αναμενόμενα.»

Άκρως τιμητικά σχόλια για ένα παιδί που έχει πάρει τα γάντια του βασικού σπίτι του από την πρώτη μέρα στην πορτογαλική ομάδα και που αν συνεχίσει έτσι φαντάζει δεδομένο πως πολύ σύντομα θα αναχωρήσει για άλλες, ακόμη μεγαλύτερες πολιτείες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ