Πρόκριση με δυο αυτογκόλ η Τσέλσι, πέρασαν και οι Αρσεναλ, Τότεναμ

Πρόκριση με δυο αυτογκόλ η Τσέλσι, πέρασαν και οι Αρσεναλ, Τότεναμ

Ο Λάμπαρντ στην επιστροφή του στο Στάμφορντ Μπριτζ ως προπονητής της Ντέρμπι, είδε τους παίκτες του να σημειώνουν... τέσσερα γκολ, αλλά να χάνουν με 3-2 από την Τσέλσι και να μένουν εκτός Λιγκ Cup!

Σε ένα παιχνίδι που δεν βλέπουμε συχνά, καθότι είχε δύο αυτογκόλ, η Τσέλσι επικράτησε εντός έδρας της Ντέρμπι Κάουντι με 3-2 και πέρασε στους οκτώ του Λιγκ Καπ Αγγλίας.  Είναι χαρακτηριστικό τα πρώτα τέσσερα τέρματα της αναμέτρησης, σημείωσαν οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο δύο εξ αυτών ήταν αυτογκόλ! Μόλις στο 5ο λεπτό ο αμυντικός της Ντέρμπι Φικάο Τομόρι άνοιξε το σκορ εις βάρος της ομάδας του, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν (1-1) τέσσερα λεπτά (9′) αργότερα με τον Τζακ Μάριοτ.

Στο 21′ ωστόσο ο Ρίτσαρντ Κίοχ πέτυχε νέο αυτογκόλ εις βάρος της Ντέρμπι κάνοντας άθελα του προφανώς το 2-1 για τους μπλε. Παρά την αρνητικότατη εξέλιξη η Ντέρμπι ισοφάρισε και πάλι, συγκεκριμένα στο 27′ με τον Μάρτιν Ουάγκχορν για το 2-2!

Τελικά τη λύτρωση στους γηπεδούχους έδωσε ο Σεσκ Φάμπρεγας που έγραψε το τελικό 3-2 στο 41ο λεπτό. Ετσι και τα πέντε γκολ σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο σε ένα αν μη τι άλλο… τρελό ματς στο οποίο η Τσέλσι αγωνίστηκε με μερικές αλλαγές.

Αποθέωση για τον… προπονητή Λάμπαρντ
Να σημειώσουμε ότι στην επιστροφή του στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ο Φρανκ Λαμπάρντ γνώρισε την αποθέωση από τους οπαδούς των μπλε τη φανέλα των οποίων φόρεσε από το 2001 έως το 2014, γνωρίζοντας μεγάλες στιγμές.

Με αλλαγές και… αγχωτικά η Αρσεναλ
Εξάλλου την πρόκριση στην «8άδα» πήρε και η Αρσεναλ (παρατάχθηκε με αλλαγές), μετά το εντός έδρας 2-0 επί της Μπλάκπουλ. Ο Λιχτστάινερ έκανε το 1-0 για τους κανονιέρηδες στο 33′, ενώ το 2-0 ήρθε από τον Εμίλ Σμιθ-Ρόου στο 50′. Στο 56′ όμως οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Ματέο Γκεντζουζί αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ετσι 10 λεπτά αργότερα η Μπλάκπουλ κατάφερε να μειώσει, με τον Ο΄ Κόνορ να βρίσκει δίχτυα για το 2-1.Στο 84′ με παίκτη λιγότερο έμειναν και οι φιλοξενούμενοι, καθώς σκόρερ τους αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα.

Επιβλητική η Τότεναμ
Από εκεί και πέρα η Τότεναμ πέρασε με 3-1 από την έδρα της Γουέστ Χαμ. Πρωταγωνιστής των νικητών ο Σον Χιουνγκ-Μιν που πέτυχε τα πρώτα δύο τέρματά της ομάδας του, στο 16′ και το 54′
Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν σε 1-2 στο 71′ με τον Λούκας Πέρεθ, ωστόσο ο Φερνάντο Γιορέντε σκόραρε στο 75′ για να γράψει το τελικό 1-3 στην αναμέτρηση.

Τέλος, η Μίντλεσμπρο άφησε έξω την Κρίσταλ Πάλας για να πάρει αυτή το εισιτήριο της πρόκρισης στους «8» του Λιγκ Καπ με σκορ 1-0. Σκόρερ ο Γουίνγκ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του α’ ημιχρόνου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα
Άρσεναλ – Μπλάκπουλ 2-1
(33’ Λιχτστάινερ, 50’ Σμιθ-Ρόου / 66’ Ο’ Κόνορ)

Τσέλσι – Ντέρμπι Κάουντι 3-2
(5’ αυτ. Τομόρι, 21’ Κιόχ, 41’ Φάμπρεγκας / 9’ Μάριοτ, 27’ Γουόγκχορν)

Γουέστ Χαμ – Τότεναμ 1-3
(71’ Λούκας Πέρεθ / 16’, 54’ Σον, 75’ Γιορέντε)

Μίντλεσμπορ – Κρίσταλ Πάλας 1-0
(45+3′ Γουίνγκ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ