Τα 11 κορυφαία «μωρά» της Ευρώπης

Τα 11 κορυφαία «μωρά» της Ευρώπης

Τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης ξεχειλίζουν ταλέντο και to10.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη εντεκάδα με τους πιο υποσχόμενους ποδοσφαιριστές της Γηραιάς Ηπείρου.

Η ηλικία ενός ποδοσφαιριστή στις μέρες μας αποτελεί απλά έναν αριθμό και η τρανή απόδειξη είναι τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Στην Premier League χρόνο με τον χρόνο κατεβαίνει ο μέσος όρος ηλικίας, στη La Liga το ίδιο, ενώ η Bundesliga αποτελεί μια σπουδαία «μηχανή» παραγωγής ποδοσφαιριστών εδώ και χρόνια. Στη Γαλλία «λάμπει» το άστρο του Κιλιάν Μπαπέ και όχι μόνο, ενώ ακόμα και στη Serie A μια κατεξοχήν διαφορετική σχολή ποδοσφαίρου, αγωνίζονται κάποια σπουδαία ταλέντα τη φετινή σεζόν.

Τo10.gr με αφορμή τους πολλούς υποσχόμενους έφηβους των πέντε καλύτερων πρωταθλημάτων της Ευρώπης παρουσιάζει την κορυφαία 11αδα παικτών κάτω των 23 ετών σε διάταξη 4-2-3-1. Από το μεγάλο αστέρι της Παρί Σεν Ζερμέν, μέχρι τον 18χρονο σταρ της Ντόρτμουντ, Ζάντον Σάντσο, ο οποίος διαπρέπει στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Τερματοφύλακας: Αλμπάν Λαφόντ

Ηλικία: 19
Ομάδα: Φιορεντίνα

Στη θέση του τερματοφύλακα δεν υπήρχαν και πολλές αξιόλογες επιλογές από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα, όμως το γεγονός πως ο Αλμπάν Λαφόντ αγωνίζεται πολύ συχνά στη Serie A είναι αρκετό για να τον κάνει ξεχωριστό. Μέχρι στιγμής στη σεζόν ο 19χρονος γκολκίπερ της Μίλαν, Τζίτζι Ντοναρούμα δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα, ενώ αντίθετα ο κίπερ των βιόλα, έχει δεχτεί έξι γκολ σε 8 παιχνίδια. Ο Ντοναρούμα από την άλλη έχει δεχτεί 14 σε μόλις 10 ματς και δεν έχει κρατήσει το 0 σε κανένα παιχνίδι.

Στατιστικό κλειδί: Κανένας τερματοφύλακας που έχει κάνει οκτώ ή περισσότερες εμφανίσεις της Serie A δεν έχει δεχτεί λιγότερα γκολ από τον Λαφόντ (6 έχει και ο Χαντάνοβιτς της Ίντερ).

Δεξί μπακ: Πέδρο Πόρο

Ηλικία: 19
Ομάδα: Χιρόνα

Ο Πέδρο Πόρο που σύμφωνα με δημοσιεύματα απέρριψε την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης έχει αγωνιστεί 8 φορές ως δεξιός φουλ-μπακ με τη Χιρόνα σε σχηματισμό 3-5-2. Από εκείνη την πλευρά έχει δημιουργήσει επτά ευκαιρίες για γκολ, ενώ έχει μοιράσει και 2 ασίστ. Επίσης συμβάλει και στο αμυντικό παιχνίδι της Χιρόνα με 1,58 τάκλιν ανά παιχνίδι και 2,24 κοψίματα ανά 90 λεπτά.

Στατιστικό κλειδί: Ο Πόρο κερδίζει 6,18 μονομαχίες ανά 90 λεπτά στη La Liga φέτος, ποσοστό που είναι καλύτερο ακόμα και από του Σέρχιο Ράμος, ο οποίος έχει 5,2.

Σέντερ Μπακ: Μαλανγκ Σαρ

Ηλικία: 19
Ομάδα: Νις

Έχει υπάρξει ένας αριθμός από εντυπωσιακούς αμυντικούς στη Γαλλία μέχρι τώρα, αλλά από όλους αυτούς ο Μαλάνγκ Σαρ της Νις είναι ο κορυφαίος. Έχει κερδίσει 6,54 μονομαχίες ανά 90 λεπτά το περισσότερο από τον καθένα νέο αμυντικό στη Ligue 1 τη φετινή σεζόν και παρέχει στη Νις μια εξαιρετική βάση προκειμένου να χτίσει από την άμυνα της, ολοκληρώνοντας 46,63 πάσες ανά ενενηντάλεπτο.

Άξιο αναφοράς: Ο Ζουλές Κουντέ της Μπορντό έχει καθαρίσει περισσότερες φάσεις και έχει κερδίσει περισσότερες εναέριες μάχες από τον Σαρ, αλλά έχει ήδη κάνει τρία αμυντικά λάθη φέτος, ένα από τα οποία μάλιστα οδήγησε σε γκολ του αντιπάλου.

Σέντερ μπακ: Νταν-Αξέλ Ζαγκαντού

Ηλικία: 19
Ομάδα: Μπορούσια Ντόρτμουντ

Ο πρώτος από τους τρεις παίκτες της Ντόρτμουντ που βρίσκονται σε αυτή την 11αδα είναι ο Νταν-Αξέλ Ζαγκαντού, ο οποίος την περασμένη σεζόν έπαιζε ως επί το πλείστον ως αριστερό μπακ. Όμως φέτος αυτό άλλαξε και έχει αλλάξει και η εικόνα του. Η ικανότητα του με την μπάλα στα πόδια έχει βοηθήσει στο αήττητο της Μπορούσια, η οποία βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος με έξι νίκες σε εννιά ματς.

Στατιστικό κλειδί: Ο Τόνι Χάτσκε της Γκλάντμπαχ είναι ο μοναδικός αμυντικός στο γερμανικό πρωτάθλημα που έχει κάνει περισσότερες παρεμβάσεις από τον Ζαγκαντού αυτή τη σεζόν. Ο πρώτος έχει 3,97 ανά 90 λεπτα, ενώ ο Ζαγκαντού μετράει 2,8.

Αριστερό μπακ: Αχράφ Χακίμι

Ηλικία: 19
Ομάδα: Μπορούσια Ντόρτμουντ (Δανεικός από τη Ρεάλ)

Συνήθως ένα δεξί μπακ δύσκολα αγωνίζεται και στην αριστερή πλευρά, όμως ο Χακίμι της Ντόρτμουντ,  ο οποίος είναι δανεικός από τη Ρεάλ Μαδρίτης τα πηγαίνει περίφημα όντας ένας εξαιρετικός δημιουργός στο παιχνίδι των Βεστφαλών. Έχει συμμετοχή σε 4 γκολ της ομάδας σε 5 εμφανίσεις, σκοράροντας μάλιστα 1 γκολ και μοιράζοντας 3 ασίστ. Ο Μαροκινός μπακ ήταν εκπληκτικός απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης για το Champions League, καθώς μοίρασε 3 ασίστ!

Άξιο αναφοράς: Ο Στάνλεϊ Ενσοκί μόλις ξεκίνησε να αφήνει το στίγμα του στην Παρί Σεν Ζερμέν τη φετινή σεζόν και έχει πέντε εμφανίσεις στα αριστερά με τους Παριζιάνους.

Κεντρικός μέσος: Φραν Μπελτράν

Ηλικία: 19
Ομάδα: Θέλτα Βίγκο

H καλοκαιρινή μεταγραφή της Θέλτα από τη Ράγιο Βαγεκάνο, ο Φραν Μπελτράν είναι απλά υπέροχος στον χώρο του κέντρου της ομάδας του Βίγκο. Ανά 90 λεπτά, έχει ολοκληρώσει 48,94 πάσες και κέρδισε 1,57 τάκλιν ανά 90 λεπτά, κρατώντας ολόκληρο το κέντρο της Θέλτα τη φετινή σεζόν. Μόλις 19 χρονών, και με αρκετά περιθώρια βελτίωσης, διεθνής με την ομάδα Νέων της Ισπανίας περιμένει σύντομα μια κλήση στην εθνική ανδρών και μια μεγάλη μεταγραφή.

Άξιο αναφοράς: Ο Ντεκλαν Ράις της Γουέστ Χαμ τον έφτασε σχεδόν στα κοψίματα. Έχει κάνει τον ίδιο αριθμό τάκλιν σε 90 λεπτά με τον νεαρό χαφ της Θέλτα, αλλά έχει κάνει λιγότερες πετυχημένες πάσες από τον Μπελτράν, ο οποίος μπορεί ακόμα να βελτιωθεί με την μπάλα στα πόδια.

Κεντρικός μέσος: Ματέο Γκουεντόζι

Ηλικία: 19
Oμάδα: Άρσεναλ

Πολύς κόσμος αναρωτήθηκε τι δουλειά έχει ο Ματέο Γκουεντόζι όταν έκανε το ντεμπούτο του στην αναμέτρηση της Άρσεναλ με τη Μάντσεστερ Σίτι. Έδωσε την μπάλα αρκετές φορές στον αντίπαλο, ενώ αρκετές φορές έκανε λάθη, όμως μεγάλωσε ποδοσφαιρικά από αυτό το παιχνίδι και μετά. Ο Ουνάι Έμερι τον εμπιστεύεται έκτοτε και τον χρησιμοποιεί συνεχώς. Ο Γάλλος μέσος έχει αποβάλει το άγχος πλέον και σημείωσε και το πρώτο του γκολ στο Europa League. Από την άλλη είναι ένας σκληροτράχηλος παίκτης και απόδειξη αποτελεί η κόκκινη κάρτα που δέχτηκε στο Λιγκ Καπ. Η Άρσεναλ έχει δείξει εμπιστοσύνη στον νεαρό και παρά το γεγονός πως έχει πολύ καλά χαφ, ο Γκουεντόζι έχει κερδίσει θέση στη βασική 11αδα μόλις στα 19 του.

Στατιστικό κλειδί: Ο Γκουντόζι έχει κερδίσει 8,05 μονομαχίες ανά 90 λεπτά στην Premier League αυτή τη σεζόν, περισσότερες από τους Ζορζίνιο, Καντέ και Φερναντίνιο.

Δεξί εξτρέμ: Ρέις Νέλσον

Ηλικία: 18
Ομάδα: Χόφενχαϊμ (Δανεικός από την Άρσεναλ)

Σε μόλις 253 λεπτά παιχνιδιού στην Bundesliga, ο Ρέις Νέλσον έχει σημειώσει τέσσερα γκολ και έχει δώσει μια ασίστ. Αυτοί είναι πραγματικά εκπληκτικοί αριθμοί για έναν νεαρό παίκτη ο οποίος έχει χρησιμοποιηθεί κυρίως ως αλλαγή από τότε που πήγε δανεικός στη Χόφενχαϊμ από την Άρσεναλ. Αν το διατηρήσει, ο Νέλσον θα πρέπει να γίνει βασικός στη Χόφενχαϊμ και στο μέλλον και στους κανονιέρηδες.

Στατιστικό κλειδί: Ο Νέλσον έχει σκοράρει μέσο όρο 1,42 γκολ ανά 90 λεπτά στη Bundesliga αυτή τη σεζόν.

Επιθετικός μέσος: Κάι Χάρβετζ

Ηλικία: 19
Ομάδα: Μπάγερ Λεβερκούζεν

Με 3 γκολ και 2 ασίστ, ο Κάι Χάρβετζ έχει συμμετοχή σε 5 τέρματα της ομάδας του σε 9 συμμετοχές πρωταθλήματος. Έχοντας ήδη αγωνιστεί μια φορά στην εθνική Γερμανίας, ο Χάρβετζ είναι ένας παίκτης που θα μας απασχολήσει έντονα τα επόμενα χρόνια. Και το κατά πόσο η Λεβερκούζεν θα καταφέρει να τον διατηρήσει στο ρόστερ της στο μέλλον είναι υπό αμφισβήτηση με τις μεγάλες ομάδες της Αγγλίας να κάνουν ουρά για να τον αποκτήσουν.

Στατιστικό κλειδί: Ο Χάρβετζ έχει σουτάρει εντός τέρματος (9) περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στη φετινή Bundesliga.

Αριστερός εξτρέμ: Ζάντον Σάντσο

Ηλικία: 18
Ομάδα: Μπορούσια Ντόρτμουντ

Πολλά έχουν ειπωθεί για την έλλειψη ευκαιριών που δίνονται σε Άγγλους ποδοσφαιριστές, αλλά ο Σάντσο αποδεικνύει ότι στη Γερμανία όλοι οι ποδοσφαιριστές μπορούν να βελτιωθούν. Σε εννέα εμφανίσεις στην Bundesliga αυτή τη σεζόν, σκόραρε τέσσερα γκολ και έδωσε έξι ασίστ ως τώρα και αυτή η τρομερή κατάσταση που βρίσκεται του έδωσε την πρώτη του κλήση στην εθνική Αγγλίας. Ο Σάντσο είναι ένα από τα καλύτερα project στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και αν συνεχίζει έτσι δεν θα αργήσουν να έρθουν οι μεγάλες συγκρίσεις με σπουδαίους σταρ. Είναι η αποκάλυψη της φετινής σεζόν σε όλη την Ευρώπη και ο άνθρωπος που έχει συμβάλει τα μέγιστα ώστε η Ντόρτμουντ να είναι στην κορυφή στην Γερμανία, αλλά και αήττητη.

Στατιστικό κλειδί: Κανένας παίκτης δεν έχει δώσει περισσότερες ασίστ από τον Σάντσο (6) στη Bundesliga αυτή τη σεζόν.

Επιθετικός: Κιλιάν Μπαπέ

Ηλικία: 19
Ομάδα: Παρί Σεν Ζερμέν

Τι να πει κανείς από για το παιδί-θαύμα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου; Ο Κιλιάν Μπαπέ στα 19 του είναι δύο φορές νικητής της Ligue 1, Παγκόσμιος πρωταθλητής με τη Γαλλία και τόσα πολλά άλλα,σημειώνοντας παράλληλα μοναδικά ρεκορ. Αν συνεχίσει έτσι είναι δεδομένο πως θα πάρει την Χρυσή Μπάλα. Έχει ήδη πετύχει δέκα γκολ αυτή τη σεζόν, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων στο ματς εναντίον της Λιόν, και τον περασμένο μήνα έγινε ο πρώτος έφηβος που θα συμπεριληφθεί ποτέ στο FIFPro World XI. Ο Μπαπέ είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει το ποδόσφαιρο μετά τους Μέσι και Ρονάλντο. Και πιθανότατα στο μέλλον να είναι και πάνω από αυτούς.

Στατιστικό κλειδί: Ο Μπαπέ έγινε μόλις ο δεύτερος ποδοσφαιριστής κάτω των 20 που σκόραρε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον περασμένο Ιούλιο με την εθνική Γαλλίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ