Στενεύει ο κλοιός για τη Μουσκρόν του Παϊρότζ

Στενεύει ο κλοιός για τη Μουσκρόν του Παϊρότζ

Τα Football Leaks ρίχνουν ακόμα περισσότερο φως στην υπόθεση του παράνομου ελέγχου του Πίνι Ζάχαβι στη Μουσκρόν, λίγο πριν αυτή περάσει στα χέρια του άμεσου συνεργάτη του, Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ. Η βελγική ομοσπονδία παρέπεμψε τη Μονακό στον Ζάχαβι για διαπραγματεύσεις αγοράς της Μουσκρόν, έξι μήνες αφότου εκείνος είχε αποχωρήσει από τη διοικητική ηγεσία!

Μέσω των Football Leaks, η Der Spiegel έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα περιστατικό που αποκαλύπτει το μέγεθος της επιρροής του πασίγνωστου μάνατζερ, Πίνι Ζάχαβι, στη βελγική Μουσκρόν, λίγο πριν αυτή περάσει στα χέρια του Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, ο οποίος βέβαια αποτελεί άμεσο συνεργάτη του Ισραηλινού ατζέντη.

Ο έλεγχος αυτός αντιτίθεται δε στους κανονισμούς της βελγικής ομοσπονδίας, η οποία το καλοκαίρι του 2016 θέσπισε κανονισμό με τον οποίο απαγόρευε σε οποιονδήποτε μάνατζερ να κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών σε επαγγελματική ομάδα της χώρας, εκτιμώντας ότι αυτό επιφέρει «σύγκρουση συμφερόντων». Αφορμή για αυτήν την αλλαγή βέβαια είχε αποτελέσει το γεγονός ότι η Μουσκρόν βρισκόταν στην ιδιοκτησία του Ισραηλινού μάνατζερ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το 2015 ο Ζάχαβι αγόρασε τη Μουσκρόν, μετατρέποντάς την εν συνεχεία σε ομάδα – δορυφόρο και στοχεύοντας εν γένει στο να εξυπηρετήσει δικά του συμφέροντα. Στο πλάι του μάλιστα βρισκόταν ο Σέρβος μάναζερ, Φάλι Ραμαντάνι, με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας να απαριθμεί τους τρόπους με τους οποίους ασκούνταν αυτή η επιρροή. Στο χρονικό σημείο που έγινε η παραχώρηση της Μουσκρόν, δεν παραβιάστηκε κάποιος κανονισμός. Αργότερα όμως και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2016, ο Ισραηλινός υποχρεώθηκε να πουλήσει τις μετοχές του σε μια εταιρεία στη Μάλτα, εξαιτίας της αυτής της επικείμενης αλλαγής του κανονισμού.

Έξι μήνες μετά τη διαφαινόμενη αποχώρηση του Ζάχαβι, ο διευθύνων σύμβουλος της διοργανώτριας αρχής του βελγικού πρωταθλήματος, Πιέρ Φρανσουά, έστειλε ένα mail στον αντιπρόεδρο της Μονακό, Βαντίμ Βασίλιεβ, εξηγώντας του τις επιχειρηματικές προοπτικές που υφίστανται στο βελγικό ποδόσφαιρο. Επρόκειτο για μία περίοδο κατά την οποία οι ιθύνοντες της γαλλικής ομάδας αναζητούσαν μία ομάδα – δορυφόρο στην πρώτη κατηγορία του Βελγίου.

Στο κομμάτι που αναφέρθηκε, λοιπόν, στην περίπτωση της Μουσκρόν, το μέλος της βελγικής ομοσπονδίας παρέπεμψε τον Βασίλιεβ στον Ζάχαβι για τις διαπραγματεύσεις, παρά το γεγονός ότι επίσημα ο τελευταίος δεν είχε την παραμικρή σχέση με τη βελγική ομάδα. Λίγες ημέρες αργότερα ο Ζάχαβι επικοινώνησε απευθείας με τον αντιπρόεδρο της Μονακό και μοιράστηκε μαζί του λεπτομέρειες σχετικά με το ενδεχόμενο επένδυσης στη Μουσκρόν, ανοίγοντας μάλιστα κύκλο επαφών που οδήγησε μέχρι και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Σε ερώτηση της βελγικής εφημερίδας De Standaard -που συνεργάζεται με την Der Spiegel- προς τον Φρανσουά σχετικά με το λόγο που πρότεινε στη Μονακό να μιλήσει απευθείας με τον Ζάχαβι, απάντησε πως «ως μέλη της Pro League συνεισφέρουμε στο να θεσπίζουμε τους κανονισμούς. Δεν είμαστε εκείνοι που πρέπει να τους εφαρμόζουν. Η επιτροπή αδειοδότησης και η αθλητική δικαιοσύνη το αποφασίζουν ανεξάρτητα αυτό. Δεν έχω καμία εξουσία πάνω σε αυτό. Αλλά είμαι σίγουρος για τη γνώμη μου. Δεν είμαι χαζός. Γνωρίζω τον Πίνι Ζάχαβι και την εμπλοκή του γύρω από τη Μουσκρόν».

Η Μουσκρόν αρνείται ότι αυτή τη στιγμή ο Ζάχαβι εμπλέκεται με οποιοδήποτε τρόπο, ωστόσο αυτό είναι ούτως ή άλλως ένα σενάριο που δεν εξετάζεται από τις βελγικές Αρχές. Παράλληλα δηλώνει άγνοια για τον κύκλο συζητήσεων που άνοιξε μεταξύ Ζάχαβι και Μονακό το φθινόπωρο του 2016. Ο Ζάχαβι δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα της βελγικής εφημερίδας για να κάνει κάποιο σχόλιο. Τέλος, ο Παϊρότζ βρίσκεται σε διαδικασία απεμπλοκής του από τη Μουσκρόν το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να επικεντρωθεί στον Παναθηναϊκό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ