Ligue 1 και Bundesliga προελαύνουν στο χρόνο συμμετοχής των παικτών Κ21 στα κορυφαία πρωταθλήματα

Ligue 1 και Bundesliga προελαύνουν στο χρόνο συμμετοχής των παικτών Κ21 στα κορυφαία πρωταθλήματα

Έρευνα του CIES καταπιάνεται με το χρόνο συμμετοχής των παικτών ηλικίας κάτω των 21 ετών στα 5+1 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Οι εντυπωσιακοί αριθμοί των Γαλλία και Γερμανία, εκείνοι που δεν έχουν χάσει λεπτό και τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα στις λίστες.

Το CIES Football Observatory πραγματοποίησε έρευνα σχετικά με το χρόνο συμμετοχής των παικτών με ηλικία κάτω των 21 ετών, δηλαδή αυτοί που έχουν γεννηθεί από τις 1 Ιανουαρίου του 1997 και έπειτα, στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία), συν το πορτογαλικό.

Αναμενόμενα, οι τερματοφύλακες κυριαρχούν, αφού έξι εκ των κορυφαίων δέκα σε χρόνο συμμετοχής αγωνίζεται κάτω από τα δοκάρια. Ο λόγος για τους Εμίλ Αουντέρο (Σαμπντόρια), Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα (Μίλαν), Πόουλ Μπερναρντόνι (Νιμς) Φλοριάν Μίλερ (Μάινζ), Άλμπαν Λαφόντ (Φιορεντίνα) και Ουνάι Σιμόν (Αθλέτικ Μπιλμπάο).

Η Μάινζ δηλώνει το πιο ηχηρό «παρών», έχοντας τέσσερις παίκτες στην πρώτη δεκάδα της Bundesliga! Αυτοί είναι οι Ααρόν Μαρτίν, Τζέιν Φιλίπε Ματέτα, Ριντλ Μπάκου και τον γκολκίπερ Μίλερ.

Το ποσοστό του χρόνου συμμετοχής που καταλαμβάνουν οι παίκτες κάτω των 21 ετών ανέρχεται στο εντυπωσιακό 15.4% στη Ligue 1, με την Bundesliga να κινείται ελάχιστα πιο κάτω και συγκεκριμένα στο 14.7%. Ακολουθεί στην 3η θέση, αλλά με σημαντική απόσταση η Serie A, ούσα στο 9.8%. Ακόμα χαμηλότερα βρίσκεται η Premier League (6.1%), η La Liga (5.3%) και στον πάτο η Primeira Liga (5%).

Οι ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στο 100% του διαθέσιμου χρόνου συμμετοχής είναι οι Ρούμπεν Νέβες (Γουλβς), Λούκας Μουχλ (Νυρεμβέργη), Σαντιάγκο Ασκασιμπάρ (Στουτγκάρδη), Αρν Μάιερ (Χέρτα Βερολίνου), Εμίλ Αουντέρο (Σαμπντόρια), Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα (Μίλαν), Νίκολα Μιλένκοβιτς (Φιορεντίνα), Ζουλέ Κουντέ (Μπορντό), Πόουλ Μπερναρντόνι (Νιμς), Τόνι Μπορένκοβιτς (Ρίο Άβε) και Ρούμπεν Ντίας (Μπενφίκα).

Τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα στις παρακάτω λίστες είναι εκείνα των Τζο Γκόμες και Αλεξάντερ Άρνολντ της Λίβερπουλ, Ρούμπεν Ντίας και Γκέντσον Φερνάντες της Μπενφίκα, Ριτσάρλισον της Έβερτον, Ρουμπέν Νέβες της Γουλβς, Κάι Χάβερτς της Μπάγερ Λεβερκούζεν, Ουσμάν Ντεμπελέ της Μπαρτσελόνα, Τίλεμανς της Μονακό και φυσικά του Ντοναρούμα της Μίλαν.

Τα δείγματα για την έρευνα πάρθηκαν από τα ματς μέχρι τις 11 Νοεμβρίου, ενώ πρέπει να τονιστεί ότι η απουσία ορισμένων άκρως ταλαντούχων παικτών από τις λίστες (Μπαπέ, Ράσφορντ, Πούλισιτς, Σάντσο, Ρενάτο Σάντσες κτλ), προφανώς οφείλεται στη διαχείριση των προπονητών τους, οι οποίοι τους προφυλάσσουν σε ορισμένα ματς ώστε να είναι στον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Αναλυτικά τα πινακάκια του CIES:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ