Τα πιο φονικά δίδυμα στην Ευρώπη

Τα πιο φονικά δίδυμα στην Ευρώπη

Η φετινή σεζόν είναι γεμάτη γκολ στα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης και τώρα είναι ώρα να δούμε τα πιο παραγωγικά επιθετικά δίδυμα στην Γηραιά Ήπειρό.

Σε μια σεζόν που τα γκολ ρέουν άφθονα, είναι οι επιθετικές γραμμές που κάνουν τη διαφορά. Πολλές ομάδες πλέον στηρίζονται στη γραμμή κρούσης τους για να πάρουν νίκες, με τα στατιστικά να αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Συνήθως τα δίδυμα επιθετικών είναι αυτά που συγκεντρώνουν τα περισσότερα βλέμματα, καθώς μερικές φορές οι συνεργασίες δύο παικτών είναι ικανές να κάνουν σμπαράλια την αντίπαλη άμυνα.

Ξέρουμε ότι το δίδυμο Ρονάλντο – Μπενζεμά για παράδειγμα δεν τα πάει και τόσο καλά, αλλά ποιοι είναι οι καλύτεροι στην Ευρώπη; Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στο top 12 των επιθετικών διδύμων της Γηραιάς Αλβιώνας:

12. Μοχάμεντ Σαλάχ και Σάντιο Μανέ, Λίβερπουλ – 16 γκολ (12+4)

Η Λίβερπουλ βρίσκεται κοντά στην 4αδα της Πρέμιερ Λιγκ και αυτό το οφείλει κυρίως στον επιθετικό οίστρο του Μοχάμεντ Σαλάχ και στην σταθερότητα του Σάντιο Μάνε, όσο έχει αγωνιστεί φέτος.

Ο Αιγύπτιος έχει αποδειχτεί λίρα εκατό για τους κόκκινους και μάλιστα βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ.

Από την άλλη, ο Σενεγαλέζος παρτενέρ του μπορεί να έχασε κάποια παιχνίδια λόγω της τιμωρίας του για το χτύπημα στον Έλντερσον αλλά και λόγω τραυματισμού, όμως συνεχίζει να προσφέρει γκολ.

11. Ρανταμέλ Φαλκάο και Αντάμα Τραορέ, Μονακό – 16 γκολ (13+3)

Η χρονιά δεν πηγαίνει και τόσο καλά για τους πρωταθλητές Γαλλίας, οι οποίοι έχουν ήδη αποκλειστεί από τη συνέχεια του Τσαμπιονς Λιγκ, ενώ έχουν και ένα σχεδόν ακατόρθωτο έργο διατήρησης των σκήπτρων εντός των συνόρων.

Παρόλα αυτά το εκπληκτικό ξεκίνημα του Ρανταμέλ Φαλκάο μαζί με την εκρηκτική επιστροφή του Αντάμα Τραορέ (δανεικός στην Ρίο Άβε πέρυσι) δίνουν ελπίδα στους Μονεγάσκους.

10. Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Άριεν Ρόμπεν, Μπάγερν Μονάχου – 16 γκολ (13+3)

Η σεζόν δεν ξεκίνησε καλά για τους Βαυαρούς, όμως μετά την απόλυση του Κάρλο Αντσελότι και τον ερχομό του Γιούπ Χάινκες τα πράγματα πάνε από το καλό στο καλύτερο.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι είναι για μια ακόμη σεζόν το βαρύ πυροβολικό των πρωταθλητών Γερμανίας και μαζί με τον Άριεν Ρόμπεν τρομοκρατούν κάθε άμυνα στην Μπουντεσλίγκα.

9. Σιμόνε Τζάτζα και Ροντρίγκο, Βαλένθια – 17 γκολ (9+8)

Η Βαλένθια έχει ξεκινήσει εξαιρετικά τη σεζόν και δείχνει μέχρι στιγμής πως είναι η μόνη ικανή ομάδα να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή Ισπανίας από την Μπαρτσελόνα.

Αυτό το οφείλει κυρίως στον επιθετικό οίστρο των Τζάτζα και Ροντρίγκο, οι οποίο με την έλευση του Μαρθελίνιο το καλοκαίρι δείχνουν μεταμορφωμένοι έχοντας σημειώσει συνολικά 17 γκολ. Αξίζει να αναφέρουμε πως ολόκληρη την περσινή σεζόν αυτό το δίδυμο είχε πετύχει μόλις 11 τέρματα, οπότε καταλαβαίνει κανείς τη διαφορά.

8. Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνκ και Μαξιμίλιαν Φίλιπ, Μπορούσια Ντόρτμουντ – 17 γκολ (11+6)

Η Ντόρτμουντ έχει αρχίσει να καταρρέει μετά το μαγικό ξεκίνημα της στη Μπουντεσλίγκα, ενώ έχει ήδη αποκλειστεί και από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ και κινδυνεύει να μείνει εκτός και από το Γιουρόπα.

O Ομπαμεγιάνγκ αν και έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στους Βεστφαλούς με τη συμπεριφορά του παραμένει στη δεύτερη θέση των σκόρερ στη Γερμανία. Από κοντά ακολουθεί και ο νεοαποκτηθείς Φίλιπ, ο οποίος μπορεί να μην έχει σταθερή θέση την εντεκάδα της Ντόρτμουντ, όμως έχει ήδη καταφέρει να πετύχει έξι τέρματα.

7. Λιονέλ Μέσι και Λουίς Σουάρεζ, Μπαρτσελόνα – 17 γκολ (12+5)

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στο +4 από τη δεύτερη Βαλένθια και στο +8 από τις Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης στην Ισπανία οδεύοντας προς ακόμη ένα πρωτάθλημα, ενώ και στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει προκριθεί στην επόμενη φάση ως πρώτη στον όμιλο της.

Αυτό οφείλεται κυρίως στην εκπληκτική φόρμα του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος ναι μεν έχει σιγήσει σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια, όμως έχει ήδη φτάσει τα 12 γκολ και είναι άνετα πρώτος σκόρερ στη Λα Λίγκα. Από την άλλη ο Σουάρεζ παρά το γεγονός ότι περνάει μια περίοδο ντεφορμαρίσματος, δείχνει σιγά σιγά να επιστρέφει στα παλιά του στάνταρ.

6. Σέρχιο Αγκουέρο και Ραχίμ Στέρλινγκ, Μάντσεστερ Σίτι – 18 γκολ (9+9)

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα παίζει διαστημικό ποδόσφαιρο στο ξεκίνημα της σεζόν, έχοντας ήδη ματώσει τα αντίπαλα δίχτυα των αγγλικών ομάδων 44 φορές.

Πρώτος σκόρερ για τους Πολίτες είναι ο συνήθης ύποπτος Σέρχιο Αγκουέρο, όμως έχει συγκάτοικο στην κορυφή τον Ραχίμ Στέρλινγκ. Ο Άγγλος διεθνής διανύει την καλύτερη του σεζόν με την ομάδα και έχει σημειώσει πολλά κρίσιμα γκολ στα τελευταία λεπτά των αγώνων, δίνοντας πολύτιμους βαθμούς στη Σίτι.

5. Τσίρο Ιμόμπιλε και Λουίς Αλμπέρτο, Λάτσιο – 18 γκολ (15+3)

Η Λάτσιο φιγουράρει στην πρώτη πεντάδα της Serie A και αυτό οφείλεται κυρίως στο δίδυμο Τσίρο Ιμόμπιλε και Λουίς Αλμπέρτο.

Ο Ιταλός φορ φαίνεται πως βρήκε την Ιθάκη του στην ομάδα της Ρώμης και πλέον πυροβολεί ακατάπαυστα, όντας πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος (μαζί με τον Ικάρντι). Από την άλλη, ο Ισπανός κάνει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, σερβίροντας τα περισσότερα από τα γκολ του Ιμόμπιλε, ενώ έχει βρει κι αυτός δίχτυα τρεις φορές.

4. Μάουρο Ικάρντι και Ίβαν Πέρισιτς, Ίντερ – 19 γκολ (15+4)

Εντυπωσιακή σεζόν διανύει η Ίντερ, η οποία παραμένει αήττητη στο ιταλικό πρωτάθλημα και βρίσκεται μόλις στο -2 από την πρωτοπόρο Νάπολι.

Ο αρχηγός των Νερατζούρι, Μάουρο Ικάρντι είναι ξεκάθαρα ο σούπερ σταρ της ομάδας και φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά έχει βγει μπροστά και φαίνεται αποφασισμένος να οδηγήσει την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι στον τίτλο.

Άξιος συμπαραστάτης του σε αυτή την προσπάθεια είναι ο Ίβαν Πέρισιτς, ο οποίος με τις φετινές του εμφανίσεις δικαιολογεί το γιατί αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες ήθελαν να τον αποκτήσουν το καλοκαίρι.

3. Πάουλο Ντιμπαλά και Γκονσάλο Ιγκουαΐν, Γιουβέντους – 20 γκολ (12+8)

Η χρονιά της Γιουβέντους δεν έχει ξεκινήσει και με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είναι 3η στο ιταλικό πρωτάθλημα 4 βαθμούς πίσω από τη Νάπολι και στο Τσάμπιονς Λιγκ θέλει μόνο νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό για να σιγουρέψει την πρόκριση της.

Παρόλα αυτά το Αργεντίνικο δίδυμο Ντιμπαλά και Ιγκουαΐν δίνει ελπίδα στους μπιανκονέρι. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός ήταν καυτός στο ξεκίνημα της σεζόν (10 γκολ σε 6 ματς), όμως στα τελευταία παιχνίδια δείχνει να έχει κολλήσει λίγο. Εκεί ακριβώς, ήρθε η στιγμή να «ξεμπουκώσει» ο πρώην επιθετικός της Νάπολι και να πάρει τη σκυτάλη από τον συμπατριώτη του.

2. Ναμπίλ Φεκίρ και Μαριάνο Ντίας, Λιόν – 21 γκολ (11+10)

Το νεανικό σύνολο της Λιόν κάνει παπάδες τη φετινή σεζόν και αποδίδει εντυπωσιακό ποδόσφαιρο τόσο στο πρωτάθλημα Γαλλίας (3η θέση) όσο και στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου έχει ήδη προκριθεί στην φάση των 32.

Μπροστάρηδες των Λιονέ σε αυτή τους την προσπάθεια είναι ο Ναμπίλ Φεκίρ και ο Μαριάνο Ντίας. Ο μεν Γάλλος είναι ασταμάτητος της φετινή σεζόν και ήδη υπάρχει θερμό ενδιαφέρον μεγάλων συλλόγων γι’ αυτόν. Από την άλλη, ο 24χρονος σέντερ φορ δεν μετανιώνει ούτε λεπτό για την απόφαση του να αποχωρήσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς στη Λιόν έχει βρεί ένα περιβάλλον στο οποίο τον εμπιστεύονται πλήρως.

1. Έντινσον Καβάνι και Νεϊμάρ, Παρί Σεν Ζερμέν – 25 γκολ (17+8)

Μπορεί οι σχέσεις των δύο τους να μην είναι οι καλύτερες δυνατές, όμως αυτό δεν δείχνει ικανό να σταματήσει τον φρενήρη ρυθμό των Έντινσον Καβάνι και Νεϊμάρ, οι οποίοι αδιαμφισβήτητα ηγούνται της Παρί Σεν Ζερμέν.

Οι Παριζιάνοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην πρώτη θέση του Σαμπιονά και έχουν ήδη προκριθεί (κατά πάσα πιθανότητα ως πρώτοι) στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ διαθέτουν και την πιο παραγωγική επίθεση στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (47 γκολ).

Ο Ουρουγουανός φορ πετάει φωτιές και έχει σημειώσει 17 γκολ σε 15 παιχνίδια, ενώ ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ έχει κάνει μια πολύ άνετη μετάβαση από το ισπανικό στο γαλλικό πρωτάθλημα, έχοντας πετύχει ήδη 8 τέρματα και μοιράζοντας άλλα 7 στους συμπαίκτες του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ