Delije: η «ψυχή» του Ερυθρού κλείνει 30 χρόνια ζωής! (pics, vid)

Delije: η «ψυχή» του Ερυθρού κλείνει 30 χρόνια ζωής! (pics, vid)

Σαν σήμερα πριν από 30 χρόνια ιδρύθηκαν στη Σερβία οι Delije, οι οργανωμένοι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα και τα ξημερώματα ο ναός του Άγιου Σάββα στο κέντρο του Βελιγραδίου πήρε «φωτιά»!

Δεν είναι λίγες οι φορές που ένας αντίπαλος μένει στη μνήμη σου από τον «άνεμο» που έρχεται από την κερκίδα. Από εκείνη την περίεργη αύρα, την ένταση και το πάθος που διαχέεται από κάθε έναν οπαδό. Από την τρέλα του και το πείσμα του να φωνάζει για την ομάδα που υποστηρίζει. Σαν σήμερα, ακριβώς πριν από 30 χρόνια, ιδρύθηκαν οι Delije, («Γενναίοι», όπως μεταφράζεται στα ελληνικά ο όρος) ο μεγαλύτερος σύνδεσμος οπαδών του Ερυθρού Αστέρα, που δεν άργησε να εμπνεύσει το σεβασμό των απανταχού οπαδών στον κόσμο.

Η ανεξάντλητη ενέργεια στο γήπεδο, εκεί από τη βόρεια πλευρά του, τα κορεό, τα καπνογόνα και οι εμπνεύσεις τους, η άνευ όρων υποστήριξη των αθλητών που αγωνίζονται με την ερυθρόλευκη φανέλα και τα «ποιήματά» τους που δεν σταματούν από το πρώτο ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή είναι το κύριο χαρακτηριστικό των Delije και είναι ακριβώς η φανατική αγάπη τους, η κύρια δύναμη του συλλόγου και μια από τις βασικές αιτίες θαυμασμού από τον κόσμο του ποδοσφαίρου!

Οι Delije που σήμερα (07/01) συμπληρώνουν 30 χρόνια ζωής είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του Ερυθρού Αστέρα και ένας από τους πιο λαμπρούς πρεσβευτές του συλλόγου, με τους φίλους του Ολυμπιακού να έχουν έναν παραπάνω λόγο για να χαίρονται για τα… αδέρφια τους.

Δείτε το βίντεο:

https://twitter.com/AMereminski/status/1082302448507781121

Το «χρόνια πολλά» του Ερυθρού στους… καλύτερους οπαδούς του κόσμου, όπως συγκεκριμένα τους αποκαλεί, μέσω των επίσημων social media της ομάδας!

Δείτε το ποστ:

https://www.instagram.com/p/BsVRhCtFzxJ/

Κι εδώ μερικές από τις καλύτερες στιγμές τους:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ