Γιουβέντους – Μίλαν 1-0

Γιουβέντους – Μίλαν 1-0

Με μοναδικό σκόρερ τον Κριστιάνο Ρονάλντο, η Γιουβέντους επικράτησε 1-0 της Μίλαν στον τελικό του Σούπερ Καπ Ιταλίας και σήκωσε ακόμα μία κούπα!

Η Γιουβέντους επικράτησε με το ισχνό 1-0 της Μίλαν στην Σαουδική Αραβία και κατέκτησε το 8ο Ιταλικό Super Cup της ιστορίας της. Σκόρερ για την Βέκια Σινιόρα ο Κριστιάνο Ρονάλντο! Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ έκανε τη διαφορά σε ένα παιχνίδι τελικό και η Γιούβε κατέκτησε τον πρώτο τίτλο που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του.

Το παιχνίδι είχε όλα τα… φόντα για να πάει στην παράταση. Όμως όχι. Ο CR7 είχε αντίθετη άποψη. Με κεφαλιά στο 61ο λεπτό μετά από επέμβαση του Ντοναρούμα «έγραψε» το 1-0 που διατηρήθηκε ως το τέλος.

Πιο αναλυτικά, η Βέκια Σινιόρα είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν μπορούσε να μετουσιώσει την κυριαρχία της σε γκολ. Το τέρμα του Ματουϊντί στο 35ο λεπτό ακυρώθηκε ως οφσάιντ και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 0-0.

Στην επανάληψη, η Μίλαν άγγιξε το 0-1 με τον Κουτρόνε να σημαδεύει δοκάρι στο 48′. Περίπου δέκα λεπτά αργότερα, ο Ντοναρούμα «φώναξε» παρών κρατώντας αλώβητη την εστία του και κάπου εκεί, ανέλαβε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος με εξαιρετική ατομική ενέργεια βγήκε στην πλάτη της άμυνας και με κοντινή κεφαλιά μετά από σέντρα του Πιάνιτς έκανε το 1-0 (68’)!

Λίγο αργότερα ο Ντιμπάλα έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ δεν μέτρησε ως οφσάιντ, ενώ στο 73′  ο Κεσιέ αποβλήθηκε αναγκάζοντας τη Μίλαν να αποχαιρετήσει τις οποίες ελπίδες της. Στα εναπομείναντα λεπτά η ομάδα του Αλέγκρι προσπάθησε να «κλειδώσει» τη νίκη, χωρίς αποτέλεσμα. Ωστόσο, το τελικό σφύριγμα είδε τους Μπιανκονέρι θριαμβευτές να σηκώνουν το 8ο Ιταλικό Super Cup της ιστορίας τους!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Αλεξ Σάντρο, Κιελίνι, Μπονούτσι, Ζοάο Κανσέλο, Πιάνιτς (65′ Εμρέ Τσαν), Ματουιντί, Μπετανκούρ (86′ Μπερναρντέσκι), Ντάγκλας Κόστα (90′ Κεντίρα), Ντιμπάλα, Ρονάλντο.

Μίλαν (Τζενάρο Γκατούζο): Nτοναρούμα, Καλάμπρια, Ζαπάτα, Ρομανιόλι, Ροδρίγες, Μπακαγιόκο, Κεσί, Πακετά (72′ Ιγουαΐν), Τσαλχάνογλου, Καστιγιέχο (72′ Μπορίνι), Κουτρόνε (79′ Κόντι).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ