Οριακή πρόκριση για Μπέτις, άνετα για Εσπανιόλ, με… σκιές για Μπαρτσελόνα (vids)

Οριακή πρόκριση για Μπέτις, άνετα για Εσπανιόλ, με… σκιές για Μπαρτσελόνα (vids)

Μπέτις, Εσπανιόλ και Μπαρτσελόνα ήταν οι τελευταίες ομάδες που εξασφάλισαν την πρόκριση στα προημιτελικά του Copa Del Rey εις βάρος των Ρεάλ Σοσιεδάδ, Βιγιαρεάλ και Λεβάντε αντίστοιχα. Την απόφαση για την ένσταση που κατέθεσε η Λερβάντε περιμένουν οι Καταλανοί.

Η Εσπανιόλ προκρίθηκε στα προημιτελικά του Copa del Rey εις βάρος της Βιγιαρεάλ, την οποία νίκησε με 3-1 στη Βαρκελώνη, κι ενώ ο πρώτος αγώνας, στο «Μαδριγάλ», είχε ολοκληρωθεί ισόπαλος 2-2. Ο Πάμπλο Πιάτι στο 34’ άνοιξε το σκορ από τα 11 βήματα και ο Μπόρχα Ιγκλέσιας διπλασίασε με τον ίδιο τρόπο, τρία λεπτά αργότερα (37’). Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τον Σάμουελ Τσουκβέζε στο 42΄, αλλά ο Ιγκλέσιας με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 74΄, «σφράγισε» την πρόκριση για τους Καταλανούς.

Στις οκτώ καλύτερες ομάδες του φετινού Κυπέλλου Ισπανίας βρίσκεται και η Μπέτις, που απέσπασε ισοπαλία 2-2 στο Ανοέτα απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Η ομάδα της Ανδαλουσίας προκρίθηκε χάρη στα εκτός έδρας γκολ, αφού ο πρώτος αγώνας, στο Μπενίτο Βιγιαμαρίν είχε ολοκληρωθεί με λευκή ισοπαλία. Οι βερδιμπλάνκος άνοιξαν το σκορ με τον Σέρχιο Κανάλες στο 37΄, αλλά οι Βάσκοι ανέτρεψαν την κατάσταση με τους Ιγκόρ Θουμπέλδια στο 40’ και Μίκελ Μερίνο στο 62’. Η Μπέτις, όμως, αποδείχθηκε «εφτάψυχη» και με τον Λορέν Μορόν να «γράφει» το 2-2 στο 70΄ προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Στο 90+1’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Λο Σέλσο για τους Ανδαλουσιανούς.

Τέλος, η Μπαρτσελόνα όπως ήταν αναμενόμενο, ανέτρεψε το εις βάρος της 2-1 στην έδρα της Λεβάντε και με τη νίκη της στο Καμπ Νου (3-0) πήρε και αυτή την πρόκριση στα προημιτελικά. Για να γίνει αυτό οι Καταλανοί που αντιμετώπισαν σοβαρά την αναμέτρηση, χρειάστηκαν μπόλικη τύχη και τον Ουσμάν Ντεμπελέ. Ο Γάλλος πέτυχε δύο γκολ αστραπή (30’ και 31’) στα οποία όμως στάθηκε πολύ τυχερός αφού η μπάλα μετά από… μπιλιάρδο κατέληξε στα δίχτυα του Αϊτόρ Φερνάντες Αμπαρισκέτα. Το κερασάκι στην τούρτα και το τελικό 3-0 έγραψε ο Μέσι στο 54’ ο οποίος μάλιστα αγωνίστηκε βασικός σε ολόκληρο το ματς, σε αντίθεση με τους Κουτίνιο, Ντεμπελέ και Σουάρες που μοιράστηκαν χρόνο συμμετοχής.

Η πρόκριση της Μπάρτσα στο χορτάρι, μπορεί να χαθεί όμως στα χαρτιά. Η Λεβάντε κατέθεσε ένσταση όπως δικαιούνταν βάσει νομοθεσίας, σχετικά με την αντικανονική χρησιμοποίηση του Χουάν Μπανταρίθ από τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πρώτο αγώνα, μιας και ο νεαρός κουβαλούσε τιμωρία από αγώνα της Β΄ομάδας. Την Παρασκευή (18/1) θα εκδικαστεί η ένσταση των Βαλενθιάνων και αν δεν αλλάξει κάτι  από την απόφαση του αρμόδιου οργάνου τότε η Μπαρτσελόνα θα μπει κανονικά στην κληρωτίδα για τη φάση των 8 του Copa Del Rey.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ