Ο Μπάρκας, οι ευρωπαϊκές σειρήνες και ο Άγιαξ

Ο Μπάρκας, οι ευρωπαϊκές σειρήνες και ο Άγιαξ

Από πέρυσι είναι ένα από τα πιο hot ονόματα του ρόστερ της ΑΕΚ και εσχάτως ο ολλανδικός Τύπος τον «στέλνει» στον Αίαντα.

Το καλοκαίρι η ΑΕΚ ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου συνεργασίας της με τον Βασίλη Μπάρκα μέχρι το 2022. Με αυτόν τον τρόπο του έδειξε ότι τον εμπιστεύεται με κλειστά τα μάτια, ως το… πρώτο γάντι του συλλόγου. Το πρότζεκτ είχε πετύχει. Δύο χρόνια μετά την έλευσή του στην ομάδα. Μάλιστα λίγα 24ωρα μετά την επισημοποίηση εκείνης της ανανέωσης, η Ένωση απέρριψε πρόταση ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ από την Ιταλία, με τον διοικητικό ηγέτη των Κιτρινόμαυρων, Δημήτρη Μελλισανίδη, να ορίζει τιμή εκκίνησης για τον πορτιέρε τα 10 εκατομμύρια ευρώ!

Λίγους μήνες αργότερα και τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Η ΑΕΚ εμφανίζεται διατεθειμένη να παραχωρήσει τον Μπάρκα με ένα ποσό κοντά στα 4-4,5 εκατομμύρια ευρώ. Ποσό που προέκυψε μετά από επίσημη απάντηση της Ενωσης σε εκδήλωση ενδιαφέροντος από ξένους συλλόγους στη δύση του προηγούμενου έτους.

Ο νεαρός τερματοφύλακας που ήταν βασικός συντελεστής της περυσινής επιτυχίας της ΑΕΚ με την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια. Ναι μεν είδε την αξία του να πέφτει μαζί με όλου του υπόλοιπου ρόστερ, παραμένει όμως αναμφίβολα ένα από τα hot ονόματα στο κιτρινόμαυρο «στρατόπεδο». Συγκεντρώνει πολύ καλά στοιχεία, που αρέσουν σε ομάδες από την Ιταλία, την Αγγλία, αλλά και τη γαλλική Ρεν, που τον έχει παρακολουθήσει τρεις φορές από κοντά τη φετινή σεζόν. Ενώ στα άνωθεν έρχονται να προστεθούν πρόσφατα δημοσιεύματα από την Ολλανδία που χρίζουν τον Έλληνα διεθνή κίπερ, ως έναν από τους πιθανούς αντικαταστάτες του Κώστα Λάμπρου στον Άγιαξ!

Το δρομολόγιο της καριέρας του μέχρι στιγμής σύντομο. Ατρόμητος (2013-16), ΑΕΚ (2016-εώς σήμερα). Την πρώτη του σεζόν κάτω από τα κιτρινόμαυρα γκολκποστ μέτρησε 22 συμμετοχές (σε όλες τις διοργανώσεις) και κράτησε αλώβητη την εστία του σε 13 εξ’ αυτών. Πέρυσι, σε μια σεζόν που ξεκίνησε με τραυματισμό και απουσία μηνών, φόρεσε τα γάντια του 15 φορές και σε 10 παιχνίδια δεν χρειάστηκε να μαζέψει την μπάλα από τα δίχτυα του. Φέτος στην πιο γεμάτη του σεζόν έχει πάρει την θέση του κάτω από τα δοκάρια 25 φορές και έχει κρατήσει το «0» σε 11 παιχνίδια.

Οι ολλανδικές σειρήνες

Τα πιο πρόσφατα δημοσιεύματα που τον αφορούν, έρχονται από τις Κάτω Χώρες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Valentijn Driessen του «De Telegraaf», ο Άγιαξ βρίσκεται σε αναζήτηση δεύτερου γκολκίπερ μετά τις απογοητευτικές εμφανίσεις του Κώστα Λαμπρού. Ο Έλληνας κίπερ ήταν βασικός στην ισοπαλία με 4-4 κόντρα στην Χέρενφεν το απόγευμα της Κυριακής. Όπως αναφέρεται «ενημερώθηκε πέντε λεπτά πριν το ματς με την Χέρενφεν ότι θα έπρεπε να αντικαταστήσει τον Ονάνα, με τον Έλληνα τερματοφύλακα να δέχεται τέσσερα γκολ και να μην αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις».

Πολλοί στο Άμστερνταμ πιστεύουν ότι ο Άγιαξ δεν μπορεί να συνεχίσει με τον Λαμπρού ως δεύτερο κίπερ. Στο ίδιο δημοσίευμα, αναφέρεται πως ο θρύλος του συλλόγου, Έρβιν Φαν ντερ Σαρ«δεν είναι ευχαριστημένος το τελευταίο διάστημα με τον Λάμπρου, κάτι που κατέστησε σαφές ήδη από το φιλικό με την Φλαμένγκο (2-2), όπου και πάλι ο τερματοφύλακας δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα».

Ο Driessen τονίζει ότι ο Άγιαξ αναζητά άλλον κίπερ για το υπόλοιπο της σεζόν. «θέλουν να πάρουν άλλον τερματοφύλακα τώρα, ως δανεικό για το υπόλοιπο της σεζόν» Ο Στεκέλεμπουργκ έχει υψηλό κασέ και κάπου εκεί έρχεται το όνομα του Βασίλη Μπάρκα: «μια καλή λύση, σε περίπτωση που αποφασιστεί να αντικατασταθεί ο Λάμπρου και παράλληλα φύγει ο Ονάνα το καλοκαίρι, θα ήταν ο Βασίλης Μπάρκας, ο οποίος έχει επίσης σχέση με την Ολλανδία»!

Συμπερασματικά, αυτό που δεν αμφισβητείται είναι το ταλέντο και οι δυνατότητές του. Η ΑΕΚ έχει βγει κερδισμένη από το «στοίχημα», ήδη από την στιγμή που ομάδες από το εξωτερικό εξέφρασαν είτε θεωρητικά είτε με επίσημη πρόταση το ενδιαφέρον τους. Απομένει να δούμε το πώς θα κινηθούν οι Κιτρινόμαυροι. Είναι ωστόσο ποδοσφαιρικά νομοτελειακό ότι για τον Μπάρκα υπάρχουν δύο δρόμοι. Ή θα γίνει ηγέτης κι αρχηγός της Ένωσης «εγκαινιάζοντας» τα γκολποστ της «Αγιάς Σοφιάς» ή θα κάνει το μεγάλο ευρωπαϊκό βήμα στην καριέρα του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ