Ροζέτι: «Το VAR δεν σώζει τους διαιτητές, σώζει το ποδόσφαιρο»

Ροζέτι: «Το VAR δεν σώζει τους διαιτητές, σώζει το ποδόσφαιρο»

Πεπεισμένος για την ορθότητα της χρήσης του VAR εμφανίστηκε ο επικεφαλής διαιτησίας της UEFA, Ρομπέρτο Ροζέτι, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.

Όπως είναι γνωστό, το VAR θα χρησιμοποιηθεί από την φάση νοκ-άουτ των «16» στο Cahmpions League.

«Το περιθώριο του λάθους μειώνεται και τα προβλήματα εξαρτώνται από την ερμηνεία, όχι από την τεχνολογία. Όταν μιλάω με συναδέλφους ή πρώην συναδέλφους και τους ρωτάω ποια ήταν τα τρία χειρότερα λάθη της καριέρας τους, πάντα αποδεικνύεται ότι το VAR μπορούσε να τα διορθώσει», είπε ο Ιταλός. «Το VAR δεν σώζει τους διαιτητές, σώζει το ποδόσφαιρο. Σήμερα θα ήταν αδιανόητο για τους φιλάθλους να δεχτούν ένα γκολ που δεν υπάρχει», πρόσθεσε.

H UEFA συναντήθηκε με τους 16 συλλόγους που θα συμμετάσχουν στη φάση νοκ-άουτ του Champions League, προκειμένου να εξηγήσει το σύστημα VAR. Εκτός από το Champions League, το VAR θα χρησιμοποιηθεί στο τελικό του UEFA Europa League στο Μπακού, στους τελικούς του UEFA Nations League στην Πορτογαλία τον Ιούνιο και στο Euro U-21 στην Ιταλία τον ίδιο μήνα.

Eπίσης, στο Super Cup του 2019, ενώ η UEFA σχεδιάζει να επεκτείνει στη συνέχεια τη χρήση του VAR στην τελική φάση του UEFA EURO 2020, καθώς και στο UEFA Europa League 2020/21 από την φάση των ομίλων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ