«Ποδοσφαιρικά» πρόστιμα για… γέλια και για κλάματα

«Ποδοσφαιρικά» πρόστιμα για… γέλια και για κλάματα

Με αφορμή την τιμωρία που δέχθηκε ο Κέπα για την άρνησή του να βγει αλλαγή, to10.gr συγκέντρωσε πέντε περιπτώσεις, όπου ποδοσφαιριστές πλήρωσαν πρόστιμο για τους πιο... ασυνήθιστους λόγους.

Ο πίνακας του σκορ στο Wembley έχει μείνει στο 0-0 μετά από 119 αγωνιστικά λεπτά. Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι δεν έχουν καταφέρει να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα και όλα συνηγορούν πως πάμε για τα πέναλτι.

Λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα, ο Κέπα πιάνει το πόδι του, ο Σάρι σηκώνει τον Καμπαγιέρο για να τον αντικαταστήσει και ένα… απρόσμενο συμβάν βρίσκεται στην εξέλιξή του. Ο Ισπανός γκολκίπερ αρνείται να αποχωρήσει με αποτέλεσμα ο Σάρι να… εκραγεί και η Τσέλσι να τιμωρήσει τον νεαρό Βάσκο με πρόστιμο 190.000 λιρών.

Στην προκειμένη περίπτωση, οι ιθύνοντες του συλλόγου έπραξαν τα δέοντα επιβάλλοντας τις αρμόζουσες κυρώσεις προς τον παίκτη, λόγω της ασέβειας που επέδειξε προς τον προπονητή του. Μια απόλυτα κατανοητή κίνηση, η οποία ήταν από λίγο έως πολύ αναμενόμενη.

Όμως υπάρχουν και περιπτώσεις, όπου τα πρόστιμα δεν επιβάλλονται για τόσο προφανείς αιτίες. Παρακάτω θα ρίξουμε μια ματιά σε πέντε παραδείγματα στον χώρο του ποδοσφαίρου, όπου η χρηματική τιμωρία επιβλήθηκε για αρκετά… ασυνήθιστους λόγους.

Σερ Άλεξ Φέργκιουσον

Ο Σκωτσέζος τεχνικός πέραν από το θρυλικό του στάτους είναι γνωστός και για την ιδιαίτερη… ιδιοσυγκρασία του. Θέλοντας να έχει την απόλυτη ηγεσία των αποδυτηρίων, ο 77χρονος υπήρξε «στρατηγός» κατά τη θητεία του στη Μάντσετσερ Γιουνάιτεντ.

Βέβαια, τα πρώτα δείγματα είχαν φανεί από τον καιρό του στην Άμπερτιν, καθώς όπως είχε γραφτεί τότε, ο Φέργκιουσον είχε επιβάλλει πρόστιμο στον πρώην επιθετικό της Ντονς, Τζον Χίγουιτ, επειδή ο τελευταίος τον… προσπέρασε στο δρόμο με το αυτοκίνητό του.

Κριστιάνο Ρονάλντο

Το 2008, η «Sun» με δημοσίευμά της ανέφερε πως ο Φέργκιουσον τιμώρησε τον Κριστιάνο Ρονάλντο με πρόστιμο 8.000 λιρών επειδή ο Πορτογάλος έστελνε μηνύματα κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Η ανατροπή σε όλο το σκηνικό είναι πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ και το πρόστιμο το πλήρωσε… ο αγγελιαφόρος.

Συγκεκριμένα, ο Ρονάλντο απαρνήθηκε το περιστατικό, καταγγέλλοντας την εφημερίδα για ψευδείς ειδήσεις. Τελικά, το δικαστήριο δικαίωσε τον 34χρονο και η «Sun» αναγκάστηκε να πληρώσει η ίδια το πρόστιμο που εφηύρε.

Μπράιαν Κλαφ

Καμιά φορά οι προπονητές γίνονται έξαλλοι όταν οι παίκτες τους δεν αποδίδουν. Ενδεχομένως, βέβαια, ο Μπράιν Κλαφ να το πήγε και λίγο παρακάτω.

Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του ο πρώην αμυντικός της Νότιγχαμ Φόρεστ, Κένι Μπάρνς, ο ίδιος δέχθηκε πρόστιμο από τον Κλαφ επειδή…έκανε μια κακή πάσα κατά τη διάρκεια αγώνα. Μάλιστα, ο πρώην τεχνικός της «Φόρεστ» δεν έχασε χρόνο και στο ημίχρονο είχε έτοιμο το πρόστιμο για τον ποδοσφαιριστή του.

Ρόμπι Σάβατζ

Ίσως το πιο τρελό πρόστιμο που έχει επιβληθεί σε ποδοσφαιριστή. Ο… άτυχος ήταν ο παλαίμαχος μέσος της Λέστερ, Ρόμπι Σάβατζ, ο οποίος χρεώθηκε να πληρώσει 10.000 λίρες επειδή χρησιμοποίησε την τουαλέτα του διαιτητή, Γκράχαμ Πολ, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα.

Ο ίδιος εξιστόρησε το γεγονός, το οποίο πραγματικά άφησε τους πάντες άφωνους.

«Όλα συνέβησαν τον Απρίλιο του 2002, όταν η Άστον Βίλα φιλοξενούνταν στο «Φίλμπερτ Στριτ» (σ.σ έδρα της Λέστερ). Έπαιρνα αντιβιοτικά, λόγω μιας πληγής στο πόδι, η οποία δεν έλεγε να επουλωθεί. Τα φάρμακα μου προκάλεσαν στομαχικές διαταραχές και πηγαινοερχόμουν στην τουαλέτα. Δέκα λεπτά πριν την έναρξη του παιχνιδιού, έψαχνα να βρω κάποια εύκαιρη. Δεν υπήρχε διαθέσιμη στα αποδυτήρια και έτσι είχα ως μοναδική επιλογή εκείνη του διαιτητή.

Όταν πήγα με είδε ο Γκράχαμ Πολ. Είχα αφήσει την πόρτα λίγο ανοιχτή και μπορούσε να με δει. Όλοι γελούσαν. Εκείνος χαμογέλασε και εγώ τον αγκάλιασα. Δεν φαινόταν καθόλου θυμωμένος. Γέλαγε καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Εκείνη τη βραδιά απονεμόταν και το βραβείο για τον παίκτη της χρονιάς και τότε συνάντησα το αφεντικό μου, Μίκι Άνταμς. Μου είπε «τι έχεις κάνει, ο Πολ έκανε παράπονα πως μπήκες στο δωμάτιό του χωρίς άδεια και χρησιμοποίησες την τουαλέτα. Θα σου κρατήσουμε τον μισθό δυο εβδομάδων».

Ρόι Κιν

Ο φόβος μπορεί σε οδηγήσει σε παράτολμες ενέργειες. Ειδικά όταν εκείνος παίρνει τη μορφή του… Ρόι Κιν.

Την περίοδο που ο 47χρονος βρισκόταν στον πάγκο της Ίπσουιτς, ένας αμυντικός του συλλόγου, ο Ντάμιεν Ντελένι, πιάστηκε να οδηγεί με ιλιγγιώδη ταχύτητα στους δρόμους της Ιρλανδίας, με συνέπεια η τροχαία να του κόψει πρόστιμο 235 λιρών.

Όπως δήλωσε, αργότερα ο 37χρονος, ο λόγος για τον οποίον έτρεχε ήταν ο… τότε προπονητής του. Ο Ντελένι φοβόταν πως ο Κιν θα του κράταγε τον μισθό δυο εβδομάδων εάν αργούσε στη προπόνηση, γεγονός που τον έκανε να το… πατήσει λίγο παραπάνω ώστε να φτάσει εγκαίρως στο προπονητικό κέντρο της ομάδας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ