Αφιέρωμα: Οι πιο τρελοί πανηγυρισμοί στην ιστορία του ποδοσφαίρου (vids)

Αφιέρωμα: Οι πιο τρελοί πανηγυρισμοί στην ιστορία του ποδοσφαίρου (vids)

Ο Μάριο Μπαλοτέλι πανηγύρισε το γκολ του κόντρα στην Σεντ Ετιέν με τρόπο που μόνο εκείνος ξέρει και to10.gr συγκέντρωσε μερικούς από τους πιο τρελούς και χαρακτηριστικούς πανηγυρισμούς που έχουμε δει σε γήπεδα.

Ο πανηγυρισμός είναι μέρος της ιεροτελεστίας του ποδοσφαίρου. Αποτελεί τον τρόπο έκφρασης του ποδοσφαιριστή σε μια στιγμή που μπορεί να κατακλύζεται από συναισθήματα, ενώ συγχρόνως εμφανίζεται σε πολλές παραλλαγές. Από την άφθονη χαρά για την επίτευξη του γκολ, σε μορφή απάντησης προς τους επικριτές ή ακόμα και ως ένδειξη πένθους προς κάποιο αγαπημένο πρόσωπο.

Είναι μια στιγμή εξωτερίκευσης του ποδοσφαιριστή και συγχρόνως ένα μέρος της μυσταγωγίας του αθλήματος. Και οι χρόνια… μυημένοι γνωρίζουν πολύ καλά τη σημασία του. Το αντίκτυπο ενός σωστού πανηγυρισμού, αυθεντικού, πρωτότυπου, που μπορεί να καταστεί ακόμα πιο σημαντικός και από το γκολ.

Ο Μπαλοτέλι αποτελεί εδώ και καιρό έναν από τους εμπνευστές του συγκεκριμένου… κινήματος και με αφορμή την τελευταία του ομορφιά απέναντι στην Σεντ Ετιέν, to10.gr συγκέντρωσε μερικούς από τους πιο εντυπωσιακούς πανηγυρισμούς που έχουμε δει στους αγωνιστικούς χώρους.

Μάριο Μπαλοτέλι

Η πηγή έμπνευσης αυτού του κειμένου, προέβη σε ένα πολύ ιδιαίτερο πανηγυρισμό μετά το γκολ του κόντρα στη Σεντ Ετιέν. Ο τρελομάριο κάλεσε όλους τους συμπαίκτες δίπλα του για να βγάλουν μια αναμνηστική με το… κινητό του.

https://youtu.be/b-2hWvTS8pM

Φραντσέσκο Τότι

Διαφορετικός σκόρερ, όμως το κινητό παραμένει πρωταγωνιστής… Ο Τότι φέρνει στα ίσα το «Derby Della Capitale» και αποφασίζει να απαθανατίσει τη στιγμή, με φόντο τους οπαδούς της Ρόμα.

Μπαλοτέλι…ξανά

Ημιτελικά Euro 2012. Γερμανία – Ιταλία και οι παλμοί βρίσκονται στα ύψη. Ο 28χρονος σκοράρει δυο φορές και το πανηγυρίζει δεόντως…

Και ξανά…

Ντέρμπι του Μάντσεστερ και η Γιουνάιτεντ με τη Σίτι παραμένουν στο 0-0. Ποιος θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά για τους «πολίτες»; Μα φυσικά, ποιος άλλος από τον Μάριο Μπαλοτέλι…

Λιονέλ Μέσι

Ο Αργεντινός χτυπά στις καθυστερήσεις του Clasico και διαμορφώνει το τελικό 3-2 υπέρ της Μπαρτσελόνα. Το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» έχει παγώσει και το κοινό παρακολουθεί αποσβολωμένο τον μικρό μάγο να τους υπενθυμίζει το όνομά του.

Γουέιν Ρούνεϊ

Ο Άγγλος βγάζει νοκ άουτ την Τότεναμ με φανταστικό γκολ και έπειτα «αφήνεται» στη χαρά της έξαψης.

Ρόμπι Φάουλερ

Το ποδόσφαιρο είναι τρέλα, είναι ναρκωτικό.Ή τουλάχιστον έτσι έκανε να φανεί ο Ρόμπι Φάουλερ…Ο Άγγλος πανηγύρισε με έναν ιδιαίτερα αξιομνημόνευτο τρόπο, δίνοντας τη δική του απάντηση στις φήμες που τον ήθελαν να κάνει χρήση ουσιών.

Μίρκο Βούτσινιτς

Ο Μαυροβούνιος είναι εύστοχος από την άσπρη βούλα και ο πανηγυρισμός που ακολουθεί σίγουρα είναι απρόσμενος. Ο Βούτσινιτς κατεβάζει το σορτσάκι και το κάνει… σημαία.

Τζίμι Μπούλαρντ

Ο Τζίμι Μπούλαρντ ευστοχεί στο πέναλτι κόντρα στη Σίτι και ακολούθως διακωμωδεί τον προπονητή του, Φιλ Μπράουν, ο οποίος ένα χρόνο πριν τα είχε «χώσει» τους παίκτες του με παρόμοιο τρόπο.

Ομπαμεγιάνγκ και Ρόις

Οι δυο τους αποτελούσαν αχτύπητο δίδυμο κατά τη θητεία τους στην Ντόρτμουντ. Τόσο που θα μπορούσαμε να τους αποκαλούμε Μπάτμαν και Ρόμπιν…

Αντουάν Γκριεζμάν

Ο Γάλλος κάνει το 2-0 για τη Σοσιεδάδ κόντρα στην Ντεπορτίβο και αποφασίζει να το πανηγυρίσει… βγάζοντας τους συμπαίκτες του για βόλτα.

Ερίκ Καντονά

Ο τότε 30χρονος πιάνει απίστευτη λόμπα, βρίσκει δίχτυα και ακούει από το κέντρο σχεδόν του γηπέδου τις ιαχές του κόσμου που φώναζαν το όνομά του.

Πολ Γκασκόιν

Ο Γκασκόιν βρίσκει δίχτυα απέναντι στη Σκωτία στο Euro του 1996 και το πανηγυρίζει μαζί με τους συμπαίκτες του. Ξαπλώνει, «χάνεται» στη ευτυχία του και ακολούθως οι συμπαίκτες του στην εθνική έρχονται να τον δροσίζουν.

Τιμούρ Κετσπάγια

Γνωστός για το ταμπεραμέντο του και από το πέρασμα στη χώρας μας, ο Γεωργιανός «εξερράγη» μετά το γκολ του κόντρα στη Μπόλτον. Παρά το γεγονός πως κατάφερε να βρει δίχτυα, ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ δεν φαινόταν καθόλου χαρούμενος, καθώς χτυπούσε μετά μανίας τις διαφημιστικές πινακίδες και απομάκρυνε όποιον προσπαθούσε να τον ηρεμήσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ