France Football: Οι πέντε πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες και προπονητές

France Football: Οι πέντε πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες και προπονητές

Το France Football δημιούργησε μια λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες και προπονητές, με τους Μέσι και Σιμεόνε να καταλαμβάνουν την κορυφή αντίστοιχα.

Μια αρκετά ενδιαφέρουσα λίστα δημιούργησε το γαλλικό περιοδικό France Football, μέσα από την οποία παρουσιάζει τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές του πλανήτη.

Η ιδιαιτερότητα, όμως, της συγκεκριμένης κατάταξης είναι πως η αξιολόγηση δεν έχει γίνει μόνο με βάση τα συμβόλαια με τις ομάδες τους, αλλά γενικότερα με τα χρήματα που αποκομίζουν από όλες τις πηγές εσόδων (χορηγίες, διαφημίσεις).

Οι ιθύνοντες του περιοδικού έκαναν γνωστή την πρώτη πεντάδα, με τα ονόματα που παρευρίσκονται να μην προκαλούν έκπληξη.

Πρώτος και πιο ακριβοπληρωμένος είναι ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος αμείβεται με 130 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος βάζει στο λογαριασμό του 113 εκατομμύρια ετησίως.

Την «χρυσή» πεντάδα συμπληρώνουν ο Νεϊμάρ της Παρί (91.500.000 ευρώ), ο Αντουάν Γκριεζμάν της Ατλέτικο (44.000.000 ευρώ) και ο Γκάρεθ Μπέιλ της Ρεάλ (40.200.000 ευρώ).

Πάντως, το France Football δεν έμεινε μόνο εκεί, καθώς έφτιαξε και μια ξεχωριστή λίστα με τους καλύτερα αμειβόμενους προπονητές.

Στην κορυφή της κατηγορίας βρίσκεται ο Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος μετά και το νέο συμβόλαιο με την Ατλέτικο βάζει στους λογαριασμούς του το ποσό των 41 εκατομμυρίων ευρώ, έσοδα που λαμβάνει τόσο από το σύλλογο, όσο και από την εμπορική εκμετάλλευση του ονόματός του.

Δεύτερος έρχεται ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος αν και… άνεργος βάζει στην τσέπη του 31 εκατομμύρια το χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί, βέβαια, ότι οι ιθύνοντες του περιοδικού μετρούν και το συμβόλαιο που είχε με τη Γιουνάιτεντ, κάτι που σημαίνει πως το 2020 θα βρίσκεται σαφώς πιο χαμηλά στη λίστα.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ένα όνομα έκπληξη και συγκεκριμένα αυτό του Τιερί Ανρί, ο οποίος αν και παραμένει επίσης μακριά από τους πάγκους μετά την απόλυσή του από τη Μονακό αμείβεται με 25, 5 εκατομμύρια.

Τις δυο τελευταίες θέσεις καταλαμβάνουν οι Πεπ Γκουαρντιόλα και Ερνέστο Βαλβέρδε, οι οποίοι μετρούν κέρδη ύψους 24 και 23 εκατομμυρίων αντίστοιχα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ