Μάντσεστερ Σίτι – Γουότφορντ 6-0

Μάντσεστερ Σίτι – Γουότφορντ 6-0

Η Μάντσεστερ Σίτι «σάρωσε» την Γουότφορντ με 6-0 στο Γουέμπλεϊ και κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας, ολοκληρώνοντας έτσι το πρώτο τρεμπλ στην Ιστορία της.

Και σιγά μην το έχανε! Μπορεί στο Champions League να απογοήτευσε για ακόμη μία χρονιά μιας και αποκλείστηκε στους «8» της διοργάνωσης, εντός των τειχών όμως δεν άφησε… κούπα για κανέναν άλλον.

Οι πρωταθλητές Αγγλίας «σάρωσαν» την Γουότφορντ στο Γουέμπλεϊ με 6-0, κατέκτησαν το Κύπελλο Αγγλίας και ολοκλήρωσαν το πρώτο τρεμπλ της Ιστορίας τους, ενώ έγιναν η πρώτη ομάδα στο Νησί που κατακτάει και τους 3 εγχώριους τίτλους. Παράλληλα πέτυχαν την μεγαλύτερη σε εύρος νίκη στους τελικούς του FA Cup, ισοφαρίζοντας το 6-0 της Μπέρι επί της Ντέρμπι το 1903!

Ανταγωνιστική μόνο για ένα 15λεπτο κατάφερε να φανεί η Γουότφορντ, διάστημα μέσα στο οποίο μάλιστα έχασε μεγάλη ευκαιρία ώστε να ανοίξει το σκορ στο παιχνίδι. Στο 11′ ο Ντελουφέου ξέφυγε στην αντεπίθεση από τα δεξιά, έβγαλε με εξαιρετική πάσα τον Περέιρα τετ α τετ με τον Έντερσον, ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ ωστόσο νίκησε τον μεσοεπιθετικό της Γουότφορντ.

Οι «πολίτες» στην συνέχεια ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα, παίρνοντας εξ’ολοκλήρου την κατοχή της μπάλας, περιορίζοντας την αντίπαλος του σε παθητικό ρόλο. Το γκολ δεν άργησε να έρθει και στο 27′ ο Νταβίντ Σίλβα εκμεταλλεύτηκε την κεφαλιά-πάσα του Στέρλινγκ, γράφοντας το 1-0 με σουτ από τα αριστερά. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Μπερνάρντο Σίλβα έβγαλε τρομερή κάθετη μπαλιά για τον Ζεσούς, εκείνος νίκησε τον Γκόμες και ο Στέρλινγκ προ κενής εστίας έγραψε το 2-0, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι.

Εφτά λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε κατάφερε στο 62′ να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 3-0, προσπερνώντας ωραία τον Γκομές και πλασάροντας σε άδειο τέρμα. Τα πάντα είχαν κριθεί στο Γουέμπλεϊ, ωστόσο τα γκολ δεν είχαν τελειώσει…

Στο 68′ ο Γκαμπριέλ Ζεσούς βγήκε τετ α τετ απέναντι στον Γκόμες και με ψύχραιμο πλασέ σκόραρε για το 4-0 της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα. Στο 81′ ο Μπεράρντο Σίλβα έβγαλε άλλη μία εξαιρετική μπαλιά από τα αριστερά και ο Στέρλινγκ από σκόραρε για το 5-0. Το έκτο και Ιστορικό γκολ για την ομάδα του Μάντσεστερ, πέτυχε ο Στέρλινγκ στο 89ο λεπτό, διαμορφώνοντας το τελικό 6-0.

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Κομπανί, Λαπόρτ, Ζιντσένκο, Γκουντογκάν (68′ Σανέ), Σίλβα (79′ Στόουνς), Μαχρέζ (55′ Ντε Μπρόινε), Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ, Ζεσούς

Γουότφορντ (Χάβι Γκράθια): Γκόμες, Φεμένια, Κάθκαρτ, Μαριάπα, Χολέμπας, Χιούζ (73′ Κλέβερλι), Καπουέ, Ντουκουρέ, Περέιρα (66′ Περέιρα), Ντελοφέου (66′ Γκρέι), Ντίνι

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ