Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 1-2

Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 1-2

Το όγδοο κύπελλο της ιστορίας της και πρώτο μετά το 2008 πανηγυρίζει η Βαλένθια! Με γκολ των Γκαμεϊρό (22') και Μορένο (33') οι «νυχτερίδες» νίκησαν στον τελικό τη Μπαρτσελόνα με 2-1 και έφεραν σε ακόμη πιο δύσκολη θέση τον Ερνέστο Βαλβέρδε.

Κακός δαίμονας της Μπαρτσελόνα αποδείχθηκε φέτος η Βαλένθια.

Οι Νυχτερίδες όχι μόνο έμειναν αήττητοι στα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος κόντρα στους Καταλανούς, επικράτησαν και 2-1 στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, τους στέρησαν το νταμπλ και πανηγύρισαν την 8η κούπα στην Ιστορία τους!

Ο Λιονέλ Μέσι απελπιστικά μόνος προσπαθούσε να κρατήσει όρθια την ομάδα του, αυτός ήταν που μείωσε στην επανάληψη, αλλά δεν ήταν αρκετός…

Σίγουρα στη Βαρκελώνη, δεν είχαν ανάγκη το Κύπελλο. Σίγουρα αυτό που αναζητούν τα τελευταία χρόνια είναι η ευρωπαϊκή διάκριση. Σίγουρα για τη Βαλένθια ένα κύπελλο Ισπανίας είναι μεγάλο ζήτημα. Σίγουρα, ο Βαλβέρδε νιώθει την καρέκλα του να τρίζει.

Οι Μπλαουγκράνα σε ένα παιχνίδι που είχαν συντριπτική κατοχή της μπάλας, ήταν άνοστοι επιθετικά, έμοιαζαν σαν να έχουν ξεμείνει από πάθος, σαν να είχαν ξεμείνει από πλάνο και είχαν απέναντί τους μια Βαλένθια με σαφές σχέδιο. Άμυνα και στόχος στις αντεπιθέσεις.

Η Μπάρτσα έχασε τον 11ο τελικό που έχουν διεκδικήσει. Και τον έχασε δίκαια…

Στο πρώτο ημίχρονο, το σκηνικό είχε ως εξής. Μια Μπαρτσελόνα να ταλαιπωρεί την μπάλα γύρω από την αντίπαλη περιοχή και μια Βαλένθια άκρως αποτελεσματική. Στην πρώτη της αντεπίθεση ο Πικέ σταμάτησε με τάκλιν πάνω στη γραμμή το σουτ του Ροντρίγκο. Στο 22′ ο Γκαμεϊρό νίκησε τον Άλμπα και σκόραρε για το 1-0 της ομάδας του  11 λεπτά αργότερα ο Σολέρ έβγαλε την σέντρα στον Ροντρίγκο, που ολομόναχος στη μικρή περιοχή έκανε το 2-0!

Στην επανάληψη, ο Ερνέστο έριξε στη μάχη τους Βιδάλ, Μάλκομ που έδωσαν πνοή στην Μπάρτσα. Ο Μέσι με πανέμορφο σουτ στο 56’ σταμάτησε δοκάρι,

Με τον Πικέ σε ρόλο σέντερ-φορ στο τελευταίο ημίωρο, οι Καταλανοί μείωσαν (73’, 1-2) με προβολή του Μέσι σε κενή εστία μετά από κεφαλιά του Πικέ και απόκρουση του Ντομενέκ, όμως παρά την αφόρητη πίεση, άλλη καθαρή ευκαιρία δεν έκαναν, με τις νυχτερίδες να χάνουν στις καθυστερήσεις τρεις άχαστες ευκαιρίες (ακόμα και χωρίς τερματοφύλακα) για το 1-3.

Στο 73′ μετά από εκτέλεσε κόρνερ ο Αργεντινός με προβολή σε κενή εστία έγινε το 1-2 αλλά έκτοτε όσο κι αν πίεσαν οι τυπικά γηπεδούχοι δεν δημιούργησαν μια κλασσική ευκαιρία για γκολ.

Σε αντίθεση με τη Βαλένθια που έχασε δύο τρομερές ευκαιρίες για να τελειώσει το παιχνίδι. Το τελικό 2-1 έδωσε δικαιωματικά την κούπα στις Νυχτερίδες και έφερε περισσότερα σύννεφα στον ουρανό της Βαρκελώνης!

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Σίλεσεν, Πικέ, Λενγκλέ, Σεμέντο (46′ Μάλκομ), Ζόρντι Αλμπα, Σέρζι Ρομπέρτο, Αρτούρ (46′ Βιδάλ), Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (77′ Αλενιά), Κουτίνιο, Μέσι

Βαλένθια (Μαρθελίνο): Ντομενέκ, Γκάμπριελ, Γκαράι, Βας, Γκαγιά, Κοκλέν, Παρέχο (65′ Κοντογκμπιά), Σολέρ, Γκουέντες, Γκαμεϊρό (72′ Πιτσίνι), Ροντρίγκο (88′ Ντιακαμπί).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ