Το συγκινητικό μήνυμα του Β. Μαρινάκη για το ένδοξο παρελθόν της Νότιγχαμ

Το συγκινητικό μήνυμα του Β. Μαρινάκη για το ένδοξο παρελθόν της Νότιγχαμ

Στις 30 Μαΐου του 1979, η Νότιγχαμ Φόρεστ ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης, επικρατώντας της Μάλμε στο Μόναχο και οι άνθρωποι της ομάδας θα γιορτάσουν την σπουδαία αυτή επέτειο, με τον ιδιοκτήτη του συλλόγου Βαγγέλη Μαρινάκη να στέλνει το δικό του μήνυμα στους οπαδούς.

Πριν από 40 χρόνια, στις 30 Μαΐου του 1979, η «μικρή» Νότιγχαμ Φόρεστ του Μπράιαν Κλαφ επικράτησε της σουηδικής Μάλμε με 1-0 στο Μόναχο και κατέκτησε το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο, αποδεικνύοντας ότι τα χρήματα δεν εξασφαλίζουν πάντοτε την επιτυχία και ότι η σκληρή δουλειά και η πίστη μπορούν να σε οδηγήσουν στην κορυφή! Η ομάδα του Νησιού από την παρακμή σκαρφάλωσε στην κορυφή της Ευρώπης, έχοντας έως τότε καταφέρει να κατακτήσει μόλις δύο Κύπελλα Αγγλίας.

Η κεφαλιά γκολ του Τρέβορ Φράνσις λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου έστειλε στα ουράνια χιλιάδες Άγγλους φιλάθλους που είχαν δώσει το παρών στον τελικό και έγραψε με ολόχρυσα γράμματα μια σπουδαία σελίδα στην Ιστορία του συλλόγου!

Η νίκη μπορεί να μην ήταν εμφατική, ήταν όμως καθόλα ουσιαστική. Μάλιστα η Νότιγχαμ για να φτάσει σε εκείνον τον τελικό, σε εκείνη την κούπα είχε αποκλείσει το ακλόνητο φαβορί της διοργάνωσης την Λίβερπουλ στον πρώτο γύρο και στα ημιτελικά την Κολωνία, που είχε θεωρηθεί φαβορί μετά τον αποκλεισμό των Reds!  Εκείνη τη χρονιά η απόλυτη επιτυχία, το μεγάλο θαύμα είχε πάρει σάρκα και οστά. Η Νότιγχαμ Φόρεστ από την δεύτερη κατηγορία στην κορυφή της Ευρώπης.

Φέτος, στο Σίτι Γκράουντ, θα πραγματοποιηθεί μια ειδική εκδήλωση την Πέμπτη (30/5) στην οποία θα δώσουν το παρών παίκτες από εκείνη τη μεγάλη ομάδα της Νότιγχαμ και ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, Βαγγέλης Μαρινάκης, με αφορμή αυτή την ημέρα μνήμης έστειλε το δικό του μήνυμα στους οπαδούς της Φόρεστ.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο Έλληνας εφοπλιστής για την συμπλήρωση 40 χρόνων από την κατάκτηση του κυπέλλου πρωταθλητριών από τη Νότινγχαμ Φόρεστ:

«Θέλω να γράψω σε όλους τους υποστηρικτές της Νότιγχαμ Φόρεστ για αυτή την εβδομάδα και την 40ή επέτειο από τη νίκη του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου. Τότε ήμουν νέος και θυμήθηκα τη μεγάλη μας ομάδα. Όλοι γνωρίζουμε ότι πρόκειται για μια μοναδική ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο που εξακολουθεί να θαυμάζεται μέχρι σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο του ποδοσφαίρου. Για να ανέβει μια ομάδα και να κατακτήσει την Ευρώπη, με τον τρόπο που το έκαναν, ήταν πραγματικά αξιοσημείωτο.

Χαίρομαι που καταφέραμε να φέρουμε και πάλι μαζί όλους τους… Ανθρώπους των θαυμάτων για να γιορτάσουμε αυτά τα επιτεύγματα. Προφανώς, η απουσία του (Μπράιαν) Κλαφ και του (Πίτερ) Τέιλορ θα είναι μεγάλη, ωστόσο θα μας τιμήσει να έχουμε μέλη της οικογένειάς τους εδώ αυτή τη νύχτα. Ήταν νικητές που αψήφησαν όλες τις πιθανότητες για να γίνουν η μεγαλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Όταν είδα τον κ. Κλαφ σε συνέντευξή του, θα μπορούσες να πεις ότι ήταν σίγουρος, νικητής, ένας άνθρωπος που πίστευε στα όνειρά του και παρότρυνε άλλους να τον ακολουθήσουν στα ύψη της ελίτ της Ευρώπης. Αυτή η ομάδα άλλαξε για πάντα το status του συλλόγου.

Αυτές οι αξίες και τα οράματα αποτελούν το σημερινό DNA μας. Δεν είναι μόνο η ιστορία και αυτό που επιτεύχθηκε, είναι να μάθουμε από αυτή τη νοοτροπία και να την εφαρμόσουμε στο τώρα. Όσο μακρινό μπορεί να φαίνεται, πρέπει να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε ότι θα επιστρέψουμε σε αυτό το επίπεδο. Δεν θα πρέπει ποτέ να σταματήσουμε να προσπαθούμε μέχρι τη στιγμή που θα πάμε αυτόν τον σύλλογο όπου αξίζει να είναι.

Αυτή η επέτειος είναι επίσης μια ευκαιρία για εμάς να εμπνεύσουμε μια νέα γενιά οπαδών της Φόρεστ. Το σχέδιό μας για τον εορτασμό είναι να επικεντρωθούμε στα παιδιά της Νότιγχαμ. Πρέπει να τους δείξουμε ότι όλα είναι δυνατά στη ζωή τους αν τα όνειρά τους είναι μεγάλα. Η εκπαίδευση και ο αθλητισμός είναι ο τρόπος για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι στη ζωή τους. Στην επόμενη περίοδο θα ανακοινώσουμε μια σειρά πρωτοβουλιών, τις οποίες σχεδιάζουμε εδώ και πολλούς μήνες, για να υποστηρίξουμε αυτές τις προτεραιότητες.

Σκεφτόμαστε πάντα προς τα εμπρός, αλλά αυτή την εβδομάδα θέλω να συναντηθούμε ως Νότιγχαμ Φόρεστ και να τιμήσουμε το ένδοξο παρελθόν μας. Κανείς δεν μπορεί ποτέ να πάρει αυτό  από εμάς..

Ευάγγελος Μαρινάκης»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ