Μπέντο: «Να μην γίνουμε σαν την Ελλάδα…»

Μπέντο: «Να μην γίνουμε σαν την Ελλάδα…»

Δυσοίωνο προβλέπει το μέλλον του πορτογαλικού ποδοσφαίρου ο πρώην Ερυθρόλευκος προπονητής και νυν ομοσπονδιακός κόουτς της Νοτίου Κορέας. «Βλέπω ότι κινούμαστε προς το παράδειγμα της Ελλάδας»

Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού που πλέον κοουτσάρει την Εθνική Νοτίου Κορέας (έχοντας θητεύσει από το 2010 έως το 2014 κι ως Ομοσπονδιακός προπονητής της Πορτογαλίας) σχολίασε τα όσα συμβαίνουν στο πρωτάθλημα της Πορτογαλίας, εκφράζοντας τον φόβο του για το μέλλον που μοιάζει δυσοίωνο, παρόμοιο με αυτό της χώρας μας, όπου οικογένειες και φιλοξενούμενοι οπαδοί δεν μπορούν να πηγαίνουν πλέον στα γήπεδα.

Στο περιθώριο του μεγαλύτερου ποδοσφαιρικού συνεδρίου στην Πορτογαλία, όπου συμμετέχουν παίκτες, προπονητές, μάνατζερ και παράγοντες με στόχο τη βελτίωση του πορτογαλικού ποδοσφαίρου, ο πολύπειρος κόουτς χρησιμοποίησε το ποδόσφαιρο της χώρας μας, ως παράδειγμα… προς αποφυγήν!

«Από αυτά που έχω δει από απόσταση, βλέπω ότι κινούμαστε προς όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, είναι μια εξαιρετική χώρα, με ένα πρωτάθλημα που δεν είναι πιο ανταγωνιστικό από το δικό μας, αλλά στα κλάσικο και τα ντέρμπι οι φιλοξενούμενοι οπαδοί δεν μπορούν καν να εισέλθουν στο γήπεδο. Ελπίζω ότι δεν θα συμβεί το ίδιο στην Πορτογαλία, με τους… πολέμους που προωθούνται που θα επιφέρουν μέτρα όπως τα δικά τους», δήλωσε στην Renascença στο πλαίσιο της διάσκεψης «Bola Branca».

Ο πρώην προπονητής της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και της Εθνικής Πορτογαλίας επισήμανε ότι είναι απαραίτητο για όλους τους ιθύνοντες του ποδοσφαίρου της Πορτογαλίας να προβληματιστούν με όσα συμβαίνουν εκτός των τεσσάρων γραμμών και απομακρύνουν τις οικογένειες από τα γήπεδα.

«Υπάρχουν παράγοντες που δεν μας κάνουν υπερήφανους, που είναι εκτός των τεσσάρων γραμμών, με σκηνικά πολέμου που θα μπορούσαν να αποφευχθούν. Έχουμε ακόμα την ευτυχία να έχουμε ανθρώπους με τις οικογένειές τους στα γήπεδα, αλλά με αυτό το νοσηρό περιβάλλον, που μπορεί να φέρει ανασφάλεια, όσον αφορά τη βία και την έλλειψη ασφάλειας, οι οικογένειες πιθανόν να μην επιστρέψουν και οι άνθρωποι πρέπει να προβληματιστούν», πρόσθεσε.

Με την μεγάλη του εμπειρία τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητή στην πρώτη κατηγορία του ποδοσφαίρου της Πορτογαλίας, ο Πάουλο Μπέντο, εξέφρασε τη λύπη του για τα αμφιλεγόμενα γεγονότα, λαμβάνοντας υπόψη ότι η ποιότητα του ποδοσφαίρου είναι ικανοποιητική.

«Όσα λαμβάνουν χώρα στον αγωνιστικό χώρο μας ικανοποιούν. Το πρωτάθλημα αποδείχθηκε ανταγωνιστικό, από τον τρόπο που εξελίχθηκε μέχρι το τέλος, σε πολλά σημεία του βαθμολογικού πίνακα, τόσο όσον αφορά τον τίτλο του πρωταθλητή, όσο και στη μάχη της παραμονής», ολοκλήρωσε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ