Κι όμως δεν είναι ο Μανωλάς: Αυτός είναι ο πιο ακριβός Έλληνας ποδοσφαιριστής

Κι όμως δεν είναι ο Μανωλάς: Αυτός είναι ο πιο ακριβός Έλληνας ποδοσφαιριστής

Δεν είναι ο Μανωλάς, ούτε και ο Sokratis. Δεν είναι κανείς από όσους φιγουράρουν στη λίστα με τις πιο ακριβές μεταγραφές Ελλήνων παικτών. Σχεδόν δεν πάει ο νους σας...

Οι τοίχοι στο παιδικό του δωμάτιο είχαν αφίσες του Κακά και η ομοιότητά τους είναι εξωπραγματική. Το «παιδί θαύμα του πορτογαλικού ποδοσφαίρου», Ζοάο Φέλιξ, ανήκει εδώ και μέρες στην Ατλέτικο Μαδρίτης που τον έκανε δικό της, εκταμιεύοντας 120 εκατομμύρια ευρώ, τη ρήτρα δηλαδή που του είχε βάλει η μέχρι πρότινος ομάδας του η Μπενφίκα!

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να κάνουν τις συγκρίσεις με παίκτες – είδωλα στην Ιστορία του ποδοσφαίρου, που δεν (;) άξιζαν τότε ούτε τα μισά, από τα χρήματα που δαπάνησαν οι Ροχιμπλάνκος. Το Oh my Goal λίγες ώρες αργότερα, προσπαθώντας μάλλον να καυτηριάσει την εν λόγω αγορά, δημοσίευσε μια φωτογραφία της Μίλαν των Γκατούζο, Κακά, Ιντζάκι, Ζέεντορφ, Πίρλο, Καφού. Όλοι μαζί έφτασαν τα 103 εκατομμύρια.

Το ποδόσφαιρο όμως έχει αλλάξει. Είναι πλέον βαθιά εμπορευματοποιημένο. Μια «βαριά βιομηχανία». Ένα άλυτο πιθανόν μυστήριο. Η αγορά έχει τους δικούς της νόμους και κανόνες, κι ας μιλάμε πολλές φορές για πράγματα δυσνόητα. Για αστρονομικά ποσά, απλησίαστα νούμερα. Εξωπραγματικά deals. Οι διαμορφωθείσες συνθήκες αυτές είναι, προς απογοήτευση των βαθιά ρομαντικών.

Σε ότι αφορά τα… εν Ελλάδι όμως τώρα.

Ο Κώστας Μανωλάς είναι επίσημα από το μεσημέρι του Σαββάτου (13/07) παίκτης της Νάπολι, με τους Παρτενοπέι να εκταμιεύουν ένα ποσό της τάξεως των 36 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αποκτήσουν και τον ίδιο να συμφωνεί με ετήσιες απολαβές 4,5 εκατομμύρια. Ο έμπειρος στόπερ είναι πλέον η πιο ακριβή μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή. Όχι όμως και ο πιο ακριβός Έλληνας άσος.

Αν κάποιος επιχειρούσε να φτιάξει μια λίστα, δεδομένα πλέον θα ξεκινούσε από τον πρώην στόπερ των Ρόμα και Ολυμπιακού, θα συνέχιζε με το ταίρι του στην Εθνική, Σωκράτη Παπασταθόπουλο (από την Μπορούσια Ντόρτμουντ στην Άρσεναλ με 20 εκατ), θα πρόσθετε στη λίστα τον Κώστα Μήτρογλου (από την Μπενφίκα στη Μαρσέιγ με 27.5 εκατ.), τον Ανδρέα Σάμαρη (από τον Ολυμπιακό στην Μπενφίκα με 10 εκατ.), και τον Παναγιώτη Ρέτσο (από τον Ολυμπιακό στην Μπάγερ Λεβερκούζεν με περίπου 22 εκατ. ευρώ) ενώ θα αναφερόταν και στον Κώστα Φορτούνη πιθανόν, που έφερε φέτος στους Πειραιώτες μια πρόταση 14 εκατομμυρίων από τη Γουέστ Χαμ!

Παραταύτα ουδείς εξ’ αυτών είναι ο πιο ακριβός Έλληνας άσος.

Το όνομα αυτού; Οδυσσέας Βλαχοδήμος. Και δεν το αποφασίζουμε εμείς, αλλά η ομάδα του, η Μπενφίκα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αετοί δέχθηκαν πρόσφατα κρούση από έναν αγγλικό σύλλογο που ζητούσε πληροφορίες για τον Έλληνα κίπερ. Τότε οι άνθρωποι της ομάδας έθεσαν μια τιμή: 50 εκατομμύρια ευρώ. Τόσο τον κοστολογούν.

Κάπως έτσι η Νιουκάστλ (περί ης ο λόγος0, δεν ήταν σε θέση να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και η κουβέντα έληξε κακήν κακώς.

Η Μπενφίκα, που πρόσφατα πούλησε τον Φέλιξ (που λέγαμε πριν) για 120 εκατομμύρια, είναι αναμφίβολα μια από τις πιο ακριβές βιτρίνες της Ευρώπης. Αν, λοιπόν, κάποιος μπορέσει στο άμεσο μέλλον να σπάσει το ρεκόρ της μεταγραφής του Κώστα Μανωλά στη Νάπολι, θα είναι ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος.

Ο 25χρονος διεθνής πορτιέρε που έγινε κάτοικος Λισαβόνας το καλοκαίρι του 2018, έναντι 2,4 εκατομμύρια ευρώ (μόνο), εξαργυρώνοντας τα 34 clean sheets σε 63 συμμετοχές με το Τριφύλλι κατάφερε μέσα σε μία σεζόν (ή έτσι υπολογίζουν οι άνθρωποι της ομάδας) να πολλαπλασιάσει κατά 20 φορές την αξία του!

Σε 50 παιχνίδια με τη φανέλα της Μπενφίκα έως τώρα, ο ύψους 1,91 κίπερ, κράτησε 19 φορές απαραβίαστη την εστία της.

Για την… ιστορία, ο πιο ακριβός Έλληνας ποδοσφαιριστής ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην ακαδημία της Στουτγκάρδης (στην πρώτη ομάδα μέτρησε μονάχα 3 συμμετοχές). Το ταλέντο του αναδείχθηκε στη θητεία του στον Παναθηναϊκό, όπου μετακόμισε τον Ιανουάριο του 2016, με τους Πράσινους να τον αποκτούν με τη μορφή ελεύθερης μεταγραφής. Πλέον, περιμένουμε το επόμενο βήμα στην καριέρα του, που θα τον αναδείξει και επίσημα ως τον πιο «ακριβό» Έλληνα άσο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ