Η UEFA παρουσίασε τα ρεκόρ των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού για το 2018-2019 (pics)

Η UEFA παρουσίασε τα ρεκόρ των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού για το 2018-2019 (pics)

Η ηλεκτρονική έκδοση της UEFA έκανε εκτενές αφιέρωμα στους συλλόγους που συμμετείχαν στα περσινά εθνικά πρωταθλήματα, με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό να καταλαμβάνουν αρκετά ρεκόρ.

Ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός τερμάτισαν στις δύο πρώτες θέσεις του ελληνικού πρωταθλήματος την περσινή σεζόν, με τον «δικέφαλο» να κατακτά το πρώτο του πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια και τον Ολυμπιακό να τερματίζει πέντε βαθμούς πίσω του.

Οι δύο ομάδες πέτυχαν αρκετά ρεκόρ την περσινή σεζόν, τα οποία παρουσίασε η UEFA στην ηλεκτρονική της έκδοση. Σε αυτήν γίνεται αναφορά στους 4.611 συλλόγους που πήραν μέρος στα εθνικά πρωταθλήματα της περασμένης χρονιάς και έπειτα στις 80 ομάδες που πήραν το εισιτήριο για το φετινό Champions League και Europa League.

Δείτε αναλυτικά τα πέντε ρεκόρ των δύο ομάδων:

1. O ΠΑΟΚ συγκέντρωσε συνολικά 80 βαθμούς (σε 30 αγωνιστικές), έχοντας απολογισμό 26 νίκες και 4 ισοπαλίες, με αποτέλεσμα να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση σε όλη την Ευρώπη στους κερδισμένους βαθμούς. Η μοναδική που τον ξεπέρασε ήταν η Τορσβάν από τα Νησιά Φερόε (2.70 βαθμοί ανά αγώνα), με τον ΠΑΟΚ να έχει μέσο όρο 2,67 βαθμούς ανά παιχνίδι. Την πρώτη πεντάδα της λίστας, συμπλήρωσαν οι Σαχτάρ Ντόνετσκ (2.59), Μάντσεστερ Σίτι (2.58) και Μπενφίκα (2.57).

 

2. Ο ΠΑΟΚ όμως διακρίθηκε και για την άμυνά του, έχοντας μόλις 14 γκολ παθητικό σε 30 αγώνες, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση σε όλη την Ευρώπη. Ο μέσος όρος των γκολ που δέχτηκε η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν μόλις 0,47 ανά παιχνίδι. Στην κορυφή της λίστα αυτής βρέθηκε η Σαχτάρ Ντόνετσκ, με μέσο όρο παθητικό 0,34 γκολ ανά ματς.

 

3. Ο Ολυμπιακός από τη μεριά του βρίσκεται στην τέταρτη θέση των ομάδων που συμμετέχουν φέτος στην Ευρώπη, με τους περισσότερους εγχώριους τίτλους. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν 71 τίτλους συνολικά, με την κορυφή να ανήκει στην Λίνφιλντ από την Βόρεια Ιρλανδία (96 τίτλοι) και να ακολουθούν τα δύο ιερά τέρατα του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου, Σέλτικ και Ρέιντζερς με 90 και 87 εγχώριους τίτλους αντίστοιχα.

 

4. Ο Ολυμπιακός έχει δυναμική εκπροσώπηση στον φετινό ευρωπαϊκό χάρτη και λόγω της ενεργούς παρουσίας των οπαδών του στα social media. Οι 80 ομάδες που συμμετέχουν φέτος σε Champions League και Europa League κατέγραψαν 8,4 δισεκατομμύρια αλληλεπιδράσεις (likes, shares ή σχόλια) μεταξύ Ιουνίου 2018 και Ιουνίου 2019, με τον Ολυμπιακό να βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 20,3 αλληλεπιδράσεις ανά follower. Πιο δυναμική παρουσία στο διαδικτυακό κομμάτι παρουσιάζουν η Καραμπάγκ, η οποία βρίσκεται στην κορυφή, ενώ ακολουθούν Ερυθρός Αστέρας, Άγιαξ.

 

5. Οι δύο ελληνικές ομάδες, όμως, βρίσκονται μαζί σε μια από τις κατηγορίες της UEFA. Αυτή περιλαμβάνει την πεντάδα με τους συλλόγους, οι οποίοι παρουσιάζουν την μεγαλύτερη αύξηση προσέλευσης φιλάθλων, σε σχέση με το 2018-2019. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με 172.000 περισσότερους σε σχέση με πέρσι, ακολουθούν Μπαρτσελόνα και Λάτσιο, ενώ ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην τέταρτη θέση με αύξηση 106.000 θεατών στα παιχνίδια του, σε σχέση με τη σεζόν 2017-2018.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ