Στόουκ Σίτι – Νότιγχαμ Φόρεστ 2-3

Στόουκ Σίτι – Νότιγχαμ Φόρεστ 2-3

Τι και αν βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Νότιγχαμ Φόρεστ πήρε ένα τεράστιο διπλό στο «σπίτι» της Στόουκ (2-3) και αναρριχήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας της Championship!

Μπροστά στα μάτια 11.322 οπαδών της που ταξίδεψαν για να την δουν από κοντά, η Νότιγχαμ Φόρεστ επικράτησε εκτός έδρας της Στόουκ Σίτι 3-2 και ανέβηκε (με αγώνα περισσότερο) στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Championship, για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1998-99!

Ο Γκρέγκορι μπορεί να άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους μόλις στο 10ο λεπτό, όμως η Φόρεστ κάθε άλλο παρά λευκή πετσέτα πέταξε στη συνέχεια, φτάνοντας αρχικά στην ισοφάριση με τον Λόλεϊ στο 36′ και εν τέλει στην ανατροπή με τον Αμεόμπι με το «καλησπέρα» του δευτέρου ημιχρόνου (48′). Ενώ ο Γκράμπαν στο 61ο λεπτό «έγραψε» το 3-1 κλειδώνοντας τη νίκη!

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν μόνο να μειώσουν στο 85′ κάνοντας πιο αγχωτικό το βράδυ της Φόρεστ.

Οι παίκτες του Λαμουσί, έδειξαν επαγγελματισμό, άφησαν πίσω τη βαριά ήττα στο Λιγκ Καπ από την Άρσεναλ και το αήττητο σερί τους που κρατούσε από τις 10 Αυγούστου, και επέστρεψαν στα νικηφόρα αποτελέσματα. Η Νότιγχαμ θυμήθηκε στο σοβαρό πρόσωπο που έδειξε έως τώρα στο πρωτάθλημα αυτό που την κράτησε όρθια κόντρα σε ομάδες όπως οι Λιντς, Τσάρλτον, Φούλαμ και Σουόνσι και ανέβηκε –έστω και προσωρινά- στην κορυφή.

Μπορεί η παράδοση με αντίπαλο την Στόουκ, να μην ήταν με το μέρος της, καθώς το τελευταίο «διπλό» της σημειώθηκε το Μάρτιο του 1994, κι έκτοτε μετρά 2 ήττες σε 6 επισκέψεις στην έδρα των «πότερς» όμως η φετινή Νότιγχαμ δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ για την επιστροφή στα μεγάλα σαλόνια.

Στα του ματς, η Στόουκ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και η πίεσή της απέδωσε καρπούς, αφού ο Λι Γκρέγκορι εκμεταλλεύτηκε την αμυντική ανισορροπία της Νότιγχαμ και με εντυπωσιακό σουτ, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του στο 10ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι αμύνονταν σθεναρά και η Φόρεστ δεν έβρισκε ανοιχτούς χώρους.

Λίγο μετά την συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, στην πρώτη της μεγάλη ευκαιρία, ο Λόλεϊ εκμεταλλεύτηκε τη λάθος εκτίμηση του κίπερ της Στόουκ και πλάσαρε για το 1-1 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη μόλις 3 λεπτά μετά την σέντρα μια εντυπωσιακή κεφαλιά του Αμεόμπι έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους (1-2). Με την ψυχολογία στο πλευρό της η Νότιγχαμ πήρε μέτρα στο γήπεδο και ο συνήθης ύποπτος Γκράμπαν στο 61′ πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ «γράφοντας» το 3-1 των Κόκκινων!

Στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας του αγώνα ωστόσο, οι γηπεδούχοι παρά την αμυντική προσήλωση της Φόρεστ, αντέδρασαν μειώνοντας στο 85′ με τον ΜακΛιν κάτι που δεν στέρησε όμως την 5η φετινή νίκη της Νότιγχαμ που την φέρνει στην κορυφή της βαθμολογίας!

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ