Ο Παυλίδης κάνει την Eredivisie να… παραμιλά (pics/vid)

Ο Παυλίδης κάνει την Eredivisie να… παραμιλά (pics/vid)

Μεταξύ των παικτών που ξεχωρίζουν στο ολλανδικό πρωτάθλημα, βρίσκεται ο στράικερ της Εθνικής, Βαγγέλης Παυλίδης. Ο... ήρωας των τελευταίων ημερών στην ελληνική επικαιρότητα, μόνο ουρανοκατέβατος δεν είναι, αφού κάνει μια πολύ καλή σεζόν στην Ολλανδία με τη φανέλα της Βίλεμ.

Το ολλανδικό πρωτάθλημα είναι ένα από τα κορυφαία στην Ευρώπη στην παραγωγή ταλέντων. Οι Ολλανδοί λόγω νοοτροπίας δίνουν από πολύ νωρίς φανέλα βασικού σε νεαρούς παίκτες που έχουν το ταλέντο να σταθούν, με την Eredivisie να είναι το εργοστάσιο παραγωγής για ολόκληρο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Φέτος ένας από τους παίκτες του οποίου το όνομα συζητιέται, είναι ο Βαγγέλης Παυλίδης. Ο παίκτες που έγινε ευρέως γνωστός στην Ελλάδα μετά τις κλήσεις του στην Εθνική και το γκολ που έβαλε κόντρα στη Βοσνία, έχει μια σταθερά ανοδική πορεία και χτίζει το όνομά του στις Κάτω Χώρες.

Είναι ποδοσφαιρικό προϊόν του γερμανικού ποδοσφαίρου με περάσματα από τα τμήματα υποδομής των Μπόχουμ και Μπορούσια Ντόρτμουντ, ενώ η φετινή σεζόν βρίσκει τον 20χρονο στράικερ βασικό στην Βίλεμ η οποία δαπάνησε 250.000 ευρώ για να τον αγοράσει, μετά από ένα προηγούμενο επιτυχημένο 6μηνο δανεισμού του εκεί.

Κίνηση λίρα… εκατό για τους Ολλανδούς καθώς ο νεαρός πετάει φωτιές φέτος. Είναι βασικός και αναντικατάστατος και έχει ήδη σκοράρει 6 γκολ στις 8 πρώτες αγωνιστικές, ενώ συνολικά μετράει 25 συμμετοχές, 12 γκολ και 5 ασίστ, με την αξία του πλέον να φτάνει τα 1.75 εκατ. ευρώ

Οι Ολλανδοί μάλιστα ετοίμασαν μια λίστα με το top 7 των παικτών που παίζουν υπεράνω όλων των προσδοκιών, και ο Παυλίδης δεν θα μπορούσε να απουσιάζει. Ας ρίξουμε μια ματιά στους παίκτες αυτούς.

Μπράιαν Σμιτς

Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός της Σπάρτα Ρότερνταμ και αρχηγός της ομάδας, είναι σε τρομερή φόρμα βοηθώντας τόσο δημιουργικά (5 ασίστ), όσο και εκτελεστικά (2 γκολ) σε σύνολο 9 εμφανίσεων στις οποίες δεν έχει λείψει ούτε λεπτό.

Επτά από τα 16 γκολ της Σπάρτα προέρχονται από τον πρώην παίκτη των Ντε Γκράαφτσαπ και Μάαστριχτ και είναι από τους βασικούς λόγους που η ομάδα του Ρότερνταμ βρίσκεται στην 5η θέση.

 

Λουίς Σινιστέρα

Ο 20χρονος Κολομβιανός, Λουίς Σινιστέρα βρίσκεται στο δυναμικό της Φέγενορντ από το καλοκαίρι του 2018. Παρά τον έντονο ανταγωνισμό με τους Μπέργκουις, Νάρσινγκ και Λάρσον να παίζουν στον χώρο ευθύνης του, ο Σινιστέρα βρήκε χώρο στην 11άδα της ομάδας του αγωνιζόμενος εξίσου καλά τόσο στα δύο άκρα της επίθεσης όσο και στην κορυφή της.

Βασικός σε 8 αναμετρήσεις της Eredivisie, έχει συνεισφέρει με 1 γκολ και δύο ασίστ, κάνοντας εμφανίσεις που τον έφεραν μέχρι και την Εθνική Κολομβίας (4 συμ/2 γκολ).

 

Αζόρ Ματουσίβα

Ο 21χρονος αμυντικός χαφ της Γκρόνιγκεν, είναι προϊόν των Ακαδημιών του Άγιαξ. Από φέτος το καλοκαίρι αποτελεί βασικό και αναπόσπαστο μέλος της 11άδας, απολαμβάνοντας την πλήρους εμπιστοσύνης του προπονητή του, Ντάνι Μπούις στις εννιά αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

 

Σερζίνιο Ντεστ

Ο 18χρονος Ντεστ, είναι ένα ακόμα ποδοσφαιρικό προϊόν του Άγιαξ. Φέτος πήρε την ευκαιρία του στην πρώτη ομάδα και αποτελεί εκ των βασικών του Έρικ Τεν Χαγκ φέτος, αγωνιζόμενος στο δεξί άκρο της άμυνας σε 7 από τις 9 συνολικά αγωνιστικές (5 ως βασικός με μια ασίστ).

Είναι ήδη διεθνής με την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ, ενώ η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται ήδη στα 5.5 εκατ. ευρώ.

 

Όουεν Βίνταλ

Μπήκε το 2010 μόλις σε ηλικία 10 ετών στις ακαδημίες της Άλκμααρ και από το 2017 ήδη αγωνίζεται στην ανδρική ομάδα. Φέτος έχει πάρει… επ’ ώμου την αριστερή πτέρυγα της άμυνας της ΑΖ έχοντας 9 συμμετοχές με μία ασίστ, μην έχοντας απουσιάσει ούτε λεπτό!

Μετράει ήδη 25 συμμετοχές στην Eredivisie, είναι διεθνής με την Κ-21 της Ολλανδίας και το μέλλον φαίνεται να του ανήκει. Πόσο μάλλον από την στιγμή που έχει ως ατζέντη του τον μεγάλο Μίνο Ραϊόλα…

 

Ντόνιελ Μάλεν

Άλλος ένας παίκτης που ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής του Άγιαξ, βρίσκεται στη λίστα, έχοντας επίσης ως εκπρόσωπο τον Μίνο Ραϊόλα. Πέρασε επίσης από τις νεανικές ομάδες της Άρσεναλ, αλλά επίσης δεν στέριωσε.

Στην Αϊντχόφεν όμως φαίνεται να βρήκε την ομάδα στην οποία θα αναδείξει το ταλέντο του. Ο 20χρονος επιθετικός σπάει όλα τα κοντέρ έχοντας σκοράρει 10 γκολ σε 9 εμφανίσεις (έχει και 2 ασίστ), κερδίζοντας παράλληλα και την κλήση του στην Εθνική Ολλανδίας με την οποία έκανε ντεμπούτο στις 6 Σεπτεμβρίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ