Λίβερπουλ – Αρσεναλ 5-5 (5-4 πεν.)

Λίβερπουλ – Αρσεναλ 5-5 (5-4 πεν.)

Η Λίβερπουλ βρέθηκε να χάνει με 4-2 και 5-4 στο Ανφιλντ από την Αρσεναλ, αλλά με γκολ του Οριγκί στις καθυστερήσεις έστειλε το ματς στα πέναλτι, όπου επικράτησε με 5-4 και πήρε την πρόκριση για την τελική 8άδα του Λιγκ Καπ.

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, που είχε γκολάρες, ανατροπές και πολύ σασπένς, η Λίβερπουλ επικράτησε στα πέναλτι της Αρσεναλ με 5-4 (5-5 κ.α) και πήρε την πρόκριση στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ. Μια επική ανατροπή από τους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ, που είδε την ομάδα του να χάνει με 4-2 και 5-4. Ωστόσο, οι Ρεντς δεν τα παράτησαν και με γκολ του Οριγκί στις καθυστερήσεις έστειλαν το ματς στα πέναλτι, όπου επικράτησαν με 5-4 και πήραν το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού.

Η εικόνα του αγώνα:

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 6ο λεπτό με αυτογκόλ του Μουστάφι, ωστόσο, οι Κανονιέρηδες στο 16’ ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Τορέιρα, έπειτα από ασταθές διώξιμο του Κέχελερ. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Μαρτινέλι, με τον Βραζιλιάνος να πετυχαίνει δύο γκολ στο 26’ και στο 36’ και να κάνει το 1-3 για την ομάδα του Εμερι.

Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αλλά λίγο μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα έκαναν την ολική ανατροπή, χάρη στα γκολ των Τορέιρα και Μαρτινέλι. Η Λίβερπουλ ευτύχισε να μειώσει στο 43’ με εύστοχο πέναλτι του Μίλνερ, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ στο 3-2.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου η Άρσεναλ πέτυχε και τέταρτο γκολ με τον Μέιτλαντ-Νέιλς, αλλά οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 58’ σε 4-3 με τον Τσάμπερλειν. Πέντε λεπτά αργότερα ο Οριγκί με όμορφη ενέργεια ισοφάρισε σε 4-4.

Το ματς έγινε ροντέο, με τον Γουίλοκ στο 70’ να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ με δυνατό σουτ και να δίνει εκ νέου προβάδισμα. Ο χρόνος κυλούσε και όλα έδειχναν ότι η Αρσεναλ θα πάρει τη νίκη και μαζί την πρόκριση. Ωστόσο, υπολόγιζαν χωρίς τον Οριγκί.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης και συγκεκριμένα στο 4ο λεπτό, ο Οριγκί με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ισοφάρισε σε 5-5 και οδήγησε το ματς στα πέναλτι. Εκεί ο Κέχελερ νίκησε τον Θεμπάγιος στο τέταρτο πέναλτι των Κανονιέρηδων και έδωσε την πρόκριση στην Λίβερπουλ.

Τα πέναλτι (πρώτη η Αρσεναλ)
Μπεγιερίν 0-1
Μίλνερ 1-1
Γκεντουζί 1-2
Λαλάνα 2-2
Μαρτινέλι 2-3
Μπρούστερ 3-3
Θεμπάγιος 3-3 απόκρουση
Οριγκί 4-3
Μέιτλαντ-Νάιλς 4-4
Τζόυνς 5-4

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Κέλεχερ, Γουίλιαμς, Γκόμεζ, Φαν Ντε Μπεργκ, Μίλνερ, Λαλάνα, Κεϊτά (55′ Τζόουνς), Όξλεϊ-Τσάμπερλεϊν (81′ Τσιριβέγια), Έλιοτ, Οριγκί, Μπριούστερ

ΑΡΣΕΝΑΛ: Μαρτίνεθ, Μπεγερίν, Χόλντιγνκ, Μουστάφι, Κολάσινατς (83′ Τίρνεϊ), Τορέιρα (72′ Θεμπάγιος), Γουίλοκ, Μέιτλαντ-Νάιλς, Οζίλ (65′ Γκεντουζί), Σακά, Μαρτινέλι

https://www.youtube.com/watch?v=leorZlsoUlU

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ