Νότιγχαμ Φόρεστ – Λιντς 2-0

Νότιγχαμ Φόρεστ – Λιντς 2-0

Οι Ρεντς πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση απέναντι στη Λιντς, πήραν τη νίκη με 2-0 χάρη στα γκολ των Αμεόμπι και Γουόκερ και μείωσαν στον πόντο τη διαφορά από τη δεύτερη θέση, που δίνει απευθείας την άνοδο στα σαλόνια της Πρέμιερ Λιγκ!

Ονειρική. Μαγική. Επική. Όπως και να χαρακτηρίσει κανείς τη νίκη της Νότιγχαμ Φόρεστ απέναντι στην Λιντς θα είναι λίγο.

Οι Ρεντς του Σαμπρί Λαμουσί πραγματοποίησαν μία από τις καλύτερες εμφανίσεις τους στη φετινή Championship και επικράτησαν εντός έδρας της ομάδας του Μαρσέλο Μπιέλσα με 2-0, για την 31η αγωνιστική. Με αυτό το τρίποντο η Νότιγχαμ έφτασε τους 54 βαθμούς και μείωσε στον πόντο τη διαφορά από τη δεύτερη θέση, που οδηγεί απευθείας στην Πρέμιερ Λιγκ. Μια ονειρική σεζόν για την ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη, η οποία με τέτοιες εμφανίσεις έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται την άνοδο στα σαλόνια του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Αυτός είναι άλλωστε ο μεγάλος φετινός στόχος της ιστορικής ομάδας του Νότιγχαμ, η οποία διαθέτει ένα από τα καλύτερα ρόστερ στην κατηγορία με πολύ ποιοτικούς και έμπειρους παίκτες και είναι έτοιμη για την επιστροφή της εκεί που ανήκει: Στην Πρέμιερ Λιγκ. Ενας στόχος που φαντάζει πλέον πιο εφικτός από ποτέ, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τους συνεργάτες του να έχουν δώσει όλα τα εφόδια στον Λαμουσί για να επαναφέρει τη Νότιγχαμ στην μεγάλη κατηγορία. Εκεί που μεσουρανούσε στην δεκαετία του ’80.

Η εικόνα του αγώνα:

Το αποψινό παιχνίδι με τη Λιντς ήταν ένα crash test για τους Ρεντς, καθώς είχαν απέναντί τους την ομάδα που βρίσκεται στη 2η θέση της Championship και είναι σταθερά στην πρώτη δυάδα της βαθμολογίας από την αρχή της σεζόν. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση και απείλησαν στο 7’ με τον Τιάγκο Σίλβα.

Η κεφαλιά που επιχείρησε όμως έφυγε πάνω από τα δοκάρια του πορτιέρο της Λιντς. Ο ίδιος παίκτης στο 13’ προσπάθησε να απειλήσει με σουτ, αλλά ο Κικο Κασίγια έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε. Ο,τι δεν κατάφερε ο Πορτογάλος το έκανε στο 31’ ο Αμεόμπι. Ο θηριώδης άσος της Νότιγχαμ μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με δυνατό σουτ νίκησε τον τερματοφύλακα της Λιντς για το 1-0. Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους παίκτες, τον πάγκο και τους φίλους της βρετανικής ομάδας, που γέμισαν το «City Ground».

Το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με την Νότιγχαμ να ελέγχει πλήρως το παιχνίδι. Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 56’ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 2-0 με τον Μάτιου Κας, αλλά το σουτ που επιχείρησε από καλή θέση μπλοκαρίστηκε. Οσο περνούσε η ώρα η Λιντς ανοιγόταν όλο και περισσότερο για να βρει το γκολ της ισοφάρισης, όμως, η ομάδα του Λαμουσί κρατούσε σφιχτά στα χέρια της τη νίκη. Μάλιστα, στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Γουόκερ, σφραγίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την επική εμφάνισή της και την τεράστια νίκη. Ο Λόλει βγήκε ταχύτατα στην κόντρα, έσπασε την μπάλα στον Γουόκερ και αυτός σαν σε προπόνηση την έσπρωξε στα δίχτυα του Κίκο Κασίγια για το τελικό 2-0.

Δείτε το 1-0:

Και το 2-0:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ