Η… αναγέννηση του Μπακασέτα! (vid)

Η… αναγέννηση του Μπακασέτα! (vid)

Την καλύτερη σεζόν της καριέρας του πραγματοποιεί ο Τάσος Μπακασέτας στην Τουρκία, με τον 26χρονο μεσοεπιθετικό να έχει 10 γκολ και 5 ασίστ σε 26 ματς με την Αλάνιασπορ. Η αποθέωση στη γειτονική χώρα, τα εντυπωσιακά γκολ και το ενδιαφέρον της Μπεσίκτας.

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή Τάσου Μπακασέτα στην Αλάνιασπορ. Tις ευχές μας για καλή συνέχεια και μεγάλες επιτυχίες στο επόμενο κεφάλαιο που ανοίγει στην ποδοσφαιρική του καριέρα», ανέφερε μεταξύ άλλων η Ενωση τον περασμένο Ιούνιο, όταν αποφάσισε να αποδεχθεί την πρόταση της τούρκικης ομάδας και να παραχωρήσει τον διεθνή άσο.

Μια πρόταση, που μετά βίας έφτανε το 1.000.000 ευρώ. Μετά από τρία χρόνια (2016-2019) με την κιτρινόμαυρη φανέλα, την οποία φόρεσε σε 103 ματς σκοράροντας 20 γκολ και μοιράζοντας 13 ασίστ, ο Τάσος Μπακασέτας το περασμένο καλοκαίρι άφησε την ΑΕΚ για την Αλάνιασπορ.

Μια νέα περιπέτεια στην καριέρα του 26χρονου μεσοεπιθετικού. Μια νέα περιπέτεια σε μια ξένη χώρα, με τον διεθνή άσο να βγαίνει για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας. Οσα έζησε στην ΑΕΚ τους τελευταίους μήνες της περσινής σεζόν του έκαναν εύκολη την επιλογή να αποδεχτεί την πρόταση της Αλάνιασπορ και να μετακομίσει στη γειτονική χώρα.

Σε μια ομάδα, που βρισκόταν ήδη ο καλός του φίλος, Γιώργος Τζαβέλλας, με τον οποίο συνυπήρχαν στην Εθνική. Σε μία ομάδα, που πήγε λίγο αργότερα και ο Μανώλης Σιώπης για να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο η ελληνική παροικία. Μια ομάδα, στην οποία φαίνεται ότι βρήκε την ποδοσφαιρική Ιθάκη του.

Μια άγνωστη στο ελληνικό κοινό ομάδα, η οποία φέτος αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του τουρκικού πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας και είναι μόλις στο -3 από την πρώτη Σίβασπορ. Η Αλάνιασπορ, που έχει προπονητή τον πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Ερόλ Μπουλούτ, έχει… τρελάνει τους Τούρκους, με τον Μπακασέτα να ηγείται και να έχει εξελιχθεί σε έναν από τους ήρωες της ομάδας. Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός έχει βρει τα πατήματά του και πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, έχοντας 10 γκολ και 5 ασίστ σε 26 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Τα καλύτερα νούμερα σε μία χρονιά, τα είχε μέχρι τώρα τη σεζόν 2015-2016. Την τελευταία του με τα χρώματα του Πανιωνίου. Τότε είχε 12 γκολ και 8 ασίστ, αλλά σε 36 παιχνίδια. Εκείνη η εντυπωσιακή σεζόν του είχε δώσει το διαβατήριο – μεταγραφή για την ΑΕΚ έναντι 300.000 €.

Η φετινή σεζόν; Ισως είναι το διαβατήριο για μια ακόμα μεταγραφή. Αυτή τη φορά σε ένα από τα κορυφαία κλαμπ της γειτονικής χώρας, με την Μπεσίκτας να έχει ψηλά στη λίστα της τον διεθνή άσο. «Στα ραντάρ της Μπεσίκτας ο Μπακασέτας», «ψηλά στη λίστα της Μπεσίκτας ο Μπακασέτας», «Βλέπει Μπακασέτα η Μπεσίκτας», έγραφαν οι Τούρκοι πριν από λίγες ημέρες.

Και πώς να μην έχει τραβήξει πάνω του όλα τα βλέμματα; Πώς να μην είναι από τα πιο «καυτά» ονόματα στην Τουρκία; Πώς να είναι Νο.1 στόχος των μεγάλων ομάδων της γειτονικής χώρας; Πραγματοποιεί φανταστικές εμφανίσεις σε ρόλο δεύτερου επιθετικού και μάλιστα πετυχαίνει εντυπωσιακά γκολ. Όπως αυτό στο ματς του Κυπέλλου με την Γαλατά, την οποία «κάρφωσε» με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Ένα γκολ για όσκαρ. Όπως αυτό που πήρε η ταινία «Παράσιτα». Ο Τάσος Μπακασέτας έχει βρει την… υγειά του στην Τουρκία. Απολαμβάνει το ποδόσφαιρο και αυτό αποτυπώνεται με τον πλέον περίτρανο τρόπο στον αγωνιστικό χώρο. Μια ονειρική σεζόν για τον διεθνή χαφ, που έφυγε από την ΑΕΚ με πολύ λίγα χρήματα. Λίγα χρήματα, αν αναλογιστεί κανείς την αξία του. Λίγα χρήματα για έναν παίκτη με προοπτικές σαν του Μπακασέτα, με την Αλάνιασπορ να χτυπάει… φλέβα χρυσού.

Μια νέα περιπέτεια, που του έκανε καλό. Του βγήκε απόλυτα το ρίσκο που πήρε και έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος για την απόφασή του να πάει στην Τουρκία. Δείχνει αναγεννημένος και ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Τις απογείωσε και είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Θα είναι στην Μπεσίκτας; Σε μία από τις άλλες μεγάλες ομάδες της γειτονικής χώρας; Σε μία ομάδα από τα μεγάλα πρωταθλήματα; Ουδείς γνωρίζει τη δεδομένη στιγμή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι φέτος είναι η χρονιά του…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ