Έμερι: «Έχασα την ευκαιρία να γίνω ο καλύτερος…»

Έμερι: «Έχασα την ευκαιρία να γίνω ο καλύτερος…»

Ο Ουνάι Έμερι μίλησε για την καριέρα του και την τροπή που πήρε, τονίζοντας ότι θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο.

Ο Ουνάι Εμερι ήταν άκρως αποκαλυπτικός σε δηλώσεις του σχετικά με την πορεία που έχει πάρει η καριέρα του. Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του, ο Ισπανός τεχνικός μίλησε στο «France Football», δηλώνοντας χωρίς περιστροφές πως στην Παρί Σεν Ζερμέν έχασε την ευκαιρία να γίνει ο καλύτερος προπονητής του κόσμου.

«Κατέκτησα το πρωτάθλημα, τέσσερα κύπελλα Γαλλίας και δύο σούπερ καπ. Όμως ο σημαντικός στόχος, ήταν το Champions League», διηγείται ο Εμερι και προσθέτει: «Την πρώτη χρονιά (σ.σ. 14 Φεβρουαρίου 2017) στον πρώτο αγώνα με την Μπαρτσελόνα παίξαμε ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου και νικήσαμε 4-0. Και στον επαναληπτικό (18 Μαρτίου) αποκλειστήκαμε (ήττα με 6-1) όταν δεν υπήρχε το VAR.

Ο αποκλεισμός μας, οφείλεται ξεκάθαρα στις αποφάσεις του διαιτητή. Την δεύτερη χρονιά, αποκλειστήκαμε (1-2, 1-3) από μία ομάδα που πέτυχε ένα ιστορικό ρεκόρ με τρεις διαδοχικές κατακτήσεις του τροπαίου (σ.σ. 2016, 2017, 2018). Και στο πρώτο ματς έπαιξε ρόλο η διαιτησία. Ο απολογισμός λοιπόν, είναι πως αποκλειστήκαμε μία φορά από την διαιτησία και μία φορά από την μετέπειτα νικήτρια της διοργάνωσης».

Ερωτηθείς για την απόφαση του -για την οποία δέχθηκε έντονη κριτική- να μην χρησιμοποιήσει τον Τιάγκο Σίλβα στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα, ο Εμερι, σχολίασε: «Ήθελα από την ομάδα να αμύνεται πιο ψηλά. Ο Τιάγκο Σίλβα, είναι ένας καταπληκτικός παίκτης, αλλά ήθελα να παίζει πιο ψηλά και δεν κατάφερα να τον κάνω να το αποδεχθεί. Ήθελα να βγαίνει από την ζώνη ασφαλείας και να αμύνεται ψηλότερα, έτσι ώστε να προκύψει ισχυρότερη πίεση για τον αντίπαλο. Εργάσθηκα μαζί του γι΄ αυτό, αλλά δεν κατάφερα να τον πείσω»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ