Επίσημη η υποψηφιότητα του Παγκρήτιου για τον τελικό του Europa Conference League

ΓΓΑ και ΕΠΟ κατέθεσαν κι επίσημα σήμερα τον φάκελο υποψηφιότητας του Παγκρήτιου Σταδίου για τον τελικό του Conference League 2022 ή 2023.


Επίσημη η υποψηφιότητα του Παγκρήτιου για τον τελικό του Europa Conference League | to10.gr

H UEFA από τη σεζόν 2021-22 θα έχει ακόμα μια ευρωπαϊκή διοργάνωση την τρίτη κατά σειρά, το Europa Conference League. Η τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση λοιπόν, πίσω από το Champions League και το Europa θα μπει στις ζωές μας σε περίπου δυο χρόνια.

Για τη νεοσύστατη διοργάνωση της ευρωπαϊκής ομοσπονδία λοιπόν, η ΕΠΟ και ο Λευτέρης Αυγενάκης είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον να διεξαχθεί κάποιος τελικός ευρωπαϊκής διοργάνωσης τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα.

Η είδηση για το ενδιαφέρον της ελληνικής πλευράς, είχε γίνει γνωστή τον Νοέμβριο. Από εκείνες τις μέρες η ΕΠΟ και η ΓΓΑ ξεκίνησαν συζητήσεις για την υποψηφιότητα της Ελλάδας για τη διοργάνωση σε γήπεδο της χώρας και πιο συγκεκριμένα το Παγκρήτιο Στάδιο του τελικού της νεοσύστατης οργάνωσης της UEFA.

Οι συζητήσεις πριν από τέσσερις μήνες έγιναν φάκελος και αυτός ο φάκελος κατατέθηκε σήμερα (20/02) στην UEFA με κάθε επισημότητα, κάτι που σημαίνει πως το Παγκρήτιο Στάδιο είναι υποψήφιο για να διοργανώσει τον τελικό του Europa Conference League το 2022 ή του 2023.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

Κατατέθηκε σήμερα, 20 Φεβρουαρίου 2020, στην UEFA από την ΕΠΟ ο φάκελος υποψηφιότητας για τον τελικό του Conference League 2022 ή 2023 στο Παγκρήτιο Στάδιο στο Ηράκλειο.

Για τη σύνταξη του φακέλου υποψηφιότητας, πέρα από τη στενότατη συνεργασία της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με το Υφυπουργείο Αθλητισμού και τον Δήμο Ηρακλείου, απαιτούνταν – και ανταποκρίθηκαν άμεσα, και τους ευχαριστούμε- η συνδρομή Υπουργείων, Αυτοδιοίκησης και φορέων, όπως:

Τα Υπουργεία Πολιτισμού, Προστασίας του Πολίτη, Εξωτερικών, Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εργασίας, Υγείας, Ναυτιλίας, το ΕΣΚΑΝ, η Περιφέρεια Κρήτης, η 7η Υγειονομική Περιφέρεια, η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου, ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας, η ΠΑΕ ΟΦΗ που παραχωρεί τα προπονητήριά της κ.ά.

Για τη διοργάνωση των τελικών του Conference League 2022 και 2023 ενδιαφέρον έχουν εκφράσει τα Τίρανα (Π.Ο. Αλβανίας), τα Σκόπια (Π.Ο. Βόρειας Μακεδονίας) και η Σεντ Ετιέν (Π.Ο. Γαλλίας).

Βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει ανακοινώσει η UEFA, η διαδικασία τεχνικής αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων και επισκέψεων στις υποψήφιες πόλεις θα ολοκληρωθεί στις 9 Σεπτεμβρίου 2020, ενώ η απόφαση ανάθεσης της διοργάνωσης των δύο τελικών από την Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA θα ανακοινωθεί στις 3 Δεκεμβρίου 2020.

Ο φάκελος υποψηφιότητας του Ηρακλείου εκπονήθηκε από στελέχη και ειδικούς εμπειρογνώμονες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, της ΕΠΟ, του Δήμου Ηρακλείου αλλά και από Ηρακλειώτες τεχνοκράτες εθελοντές. Τους ευχαριστούμε.

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ