Ρεσιτάλ καφρίλας στην Σκωτία!

Ρεσιτάλ καφρίλας στην Σκωτία!

Οπαδοί της Φόλκερκ πέταγαν στο τερέν γυάλινα μάτια κοροϊδεύοντας τον Ντιν Σιλς, της Ντανφέρμλιν, που φέρει ένα λόγω ατυχήματος

Μόνο από το περίφημο «πνεύμα των ημερών», που – υποτίθεται – προσδίδει σε όλους αγάπη για τον πλησίον, δεν εμφορούνταν οι οπαδοί της Φόλκερκ που πήγαν στο γήπεδο για να δουν το ματς με την Ντανφέρμλιν τη 2η ημέρα του 2018. Το τοπικό ντέρμπι -μεταξύ των ποδοσφαιρικών εκπροσώπων δύο πόλεων που απέχουν μόλις 13 μίλια- στο Ιστ Εντ Παρκ, έληξε 2-0, υπέρ της γηπεδούχου Ντανφέρμλιν, αποτέλεσμα που την έφερε 4η (θέση που οδηγεί στα μπαράζ ανόδου) στην Τσάμπιονσιπ Σκωτίας, αλλά πρωταγωνιστές – και μάλιστα αρνητικοί – ήταν οι εκδρομείς των προτελευταίων φιλοξενούμενων.

Οι οποίοι προκάλεσαν σοκ κι αποτροπιασμό πετώντας στον αγωνιστικό… ψεύτικα γυάλινα μάτια, προκειμένου να κοροϊδέψουν τον Ντιν Σιλς, της αντίπαλης ομάδας, ο οποίος φέρει ένα από το 2006, λόγω ατυχήματος, κατά την παιδική του ηλικία.
Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σιλς γίνεται αντικείμενο κοροϊδίας για τον συγκεκριμένο λόγο…

Είχαν προηγηθεί οι τιμωρίες των Κέβιν Ο’Χάρα και Τζο ΜακΚι, παικτών της Φόλκερκ, που, προφανώς, στις τάξεις της, τόσο σε επίπεδο ποδοσφαιριστών, όσο κι οπαδών, δεν έχει πολλούς που ν’ ανέχονται το διαφορετικό…

Το χθεσινό ματς ήταν το πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων μετά την τιμωρία των δύο ποδοσφαιριστών που έδωσαν το …κακό παράδειγμα στους υποστηρικτές τους με το «thrash talking» στον αντίπαλο τους.

Υπόσχεση της Φόλκερκ για συνδρομή στην ανεύρεση των υπευθύνων!

Η επίσημη Φόλκερκ, πάντως, αντίθετα με την πρακτική των περισσότερων Ελληνικών ομάδων, δεν κάλυψε τους οπαδούς της. Εξέδωσε απολογητική ανακοίνωση, υποσχόμενη βοήθεια στην ανεύρεση των υπαιτίων: «Η Φόλκερκ, χωρίς την παραμικρή επιφύλαξη, απολογείται στον Ντιν Σιλς και την Ντανφέρμλιν για την απεχθή συμπεριφορά μιας μικρής μερίδας ατόμων, που αποκαλούνται οπαδοί μας, κατά τη διάρκεια του μεταξύ μας αγώνα.

Ολόψυχα καταδικάζει το συμβάν και την υβριστική συμπεριφορά τους και θα εργαστεί, σε συνεργασία με την Φόλκερκ, για την ανεύρεση των υπευθύνων. Η προσβολή προς οποιονδήποτε έχει κάποια αναπηρία είναι απαράδεκτη κι ότι συνέβη κατά τη διάρκεια ενός αγώνα με έντονη αντιπαλότητα δεν αποτελεί δικαιολογία. Όλο αυτό πρέπει να σταματήσει εδώ. Σε όλα τα μέλη μας ήδη έχει παραδοθεί ενημερωτικό υλικό για την συμπεριφορά μας απέναντι σε άτομα με αναπηρία. Προτιθέμεθα να λάβουμε δράση εναντίον οποιουδήποτε εντοπιστεί να έχει συμπεριφερθεί κατ’ αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο και δεν θα επιτρέψουμε τέτοια ντροπιαστική συμπεριφορά να επαναληφθεί»

Την ίδια στιγμή ο μάνατζερ της Ντανφέρμλιν, Άλαν Τζόνστον, παρά τη νίκη της ομάδας του ασχολούνταν με το θλιβερό συμβάν καταφερόμενος εναντίον των οπαδών της αντιπάλους ομάδας: «Ποτέ δεν είναι ευχάριστο ν’ ακούς τέτοια πράγματα. Είναι θλιβερό….»

Εξήρε, πάντως, τον τρόπο που αντιμετώπισε την κατάσταση ο ποδοσφαιριστής του κι οι συμπαίκτες του: «Ο Ντιν επέδειξε μεγάλη αυτοπειθαρχία εκεί έξω, όπως κι όλη η ομάδα κι αυτό γιατί ήταν σημαντικό να κερδίσουμε, παρόλο αυτόν τον χαμό που γινόταν στις κερκίδες. Ο Ντιν είχε πολλά ν’ αντιμετωπίσει. Όπως κι η ομάδα μαζί του. Το κάναμε μ’ απόλυτο επαγγελματισμό και πρέπει να πάμε πλέον παρακάτω…»

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ