Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- Γουέιν Ρούνεϊ: Ότι αρχίζει ωραία, τελειώνει με πόνο

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- Γουέιν Ρούνεϊ: Ότι αρχίζει ωραία, τελειώνει με πόνο

Ο Γουέιν Ρούνεϊ μεγαλούργησε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο το τέλος του Άγγλου επιθετικού στους Κόκκινους Διαβόλους δεν ήταν το καλύτερο.

Ντέρμπι Κάουντι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τους 16 του Κυπέλλου Αγγλίας. Ένα ζευγάρι με ξεκάθαρο φαβορί, ωστόσο αυτό που ξεχωρίζει από την αναμέτρηση είναι το αντάμωμα των Κόκκινων Διαβόλων με τον Γουέιν Ρούνεϊ .

Ο Άγγλος επιθετικός αποχώρησε από το Ολντ Τράφορντ το καλοκαίρι του 2017 και στα 13 χρόνια που φόρεσε την φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξελίχθηκε σε μια από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες της ιστορίας της.

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον πίστεψε στο ταλέντο του και το έδειξε έμπρακτα. Ο σύλλογος του Μάντσεστερ το καλοκαίρι του 2004 έδωσε 30 εκατ. λίρες στην Έβερτον για να το κάνει δικό της. Μάλιστα, εκείνο το πόσο είναι το υψηλότερο που είχε δώσει αγγλική ομάδα για ένα ποδοσφαιριστή κάτω των 20 ετών.

Το ντεμπούτο του Ρούνεϊ με την Γιουνάιτεντ ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό. Πέτυχε χατ-τρικ κόντρα στην Φενέρμπαχτσε και έδειξε σε όλους τι επρόκειτο να ακολουθήσει.

Η συνέχεια ήταν καθηλωτική. Τίτλοι εντός και εκτός Αγγλίας, ενώ έφτασε και στο  σημείο να γίνει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου. To κατάφερε κόντρα στην Στόουκ στην τελευταία χρόνια του με τους Κόκκινους Διαβόλους, με μια απευθείας εκτέλεση φάουλ, αφήνοντας πίσω του τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον.

Ο Ρούνεϊ είναι ο μοναδικός Άγγλος ποδοσφαιριστής μαζί με τον Μίκαελ Κάρικ, που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα Αγγλίας, Κύπελλο, Λιγκ Καπ, Champions League, Europa League και Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ενώ είναι παράλληλα ο πρώτος σκόρερ της Γιουνάιτεντ στην Ευρώπη με 39 γκολ.

Ωστόσο, το διαζύγιο του Ρούνεϊ με την Γιουνάιτεντ δεν ήρθε με το καλύτερο τρόπο. Στην τελευταία χρόνια του στο Ολντ Τράφορντ, ο Άγγλος μπορεί να πραγματοποίησε 36 συμμετοχές, αλλά οι περισσότερες εξ΄ αυτών δεν ήταν στην βασική ενδεκάδα. Κάτω από αυτό το πρίσμα, στους δυο τελικούς που έπαιξε η τότε ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο ( Europa League, League Cup) μέσα στην σεζόν αγωνίστηκε μόλις ένα λεπτό, δείγμα ότι δεν υπολογιζόταν από τον Πορτογάλο τεχνικό.

Χαρακτηριστικές ήταν οι δηλώσεις του Ρούνεϊ επί αυτού του θέματος μετά την τελευταία του εμφάνιση με την Εθνική Αγγλίας.

«Πάντα υπάρχουν στιγμές που σου προκαλούνται αμφιβολίες για την ποιότητά σου και τις δυνατότητές σου. Πίστευα πως ήμουν αρκετά καλός για να παίξω, αλλά δεν μου δόθηκε η ευκαιρία. Έπαιξα για ένα λεπτό στο Europa League στον τελικό και στο παιχνίδι για το Λιγκ Καπ απέναντι στη Σαουθάμπτον θα έμπαινα με αλλαγή, αλλά ντρεπόμουν τόσο πολύ που είχε φτάσει εκείνο το σημείο…

Σκεφτόμουν πως δεν γίνεται να συνεχίσω έτσι, έπρεπε να φύγω από τη Γιουνάιτεντ».

Ο Άγγλος επιθετικός μετά από την αποχώρηση το από τους Κόκκινους Διάβολους συνέχισε την καριέρα του στην Έβερτον, όπου κατά την παρουσίαση του στα Ζαχαρωτά, έριξε τις σπόντες του για την λειτουργία της Γιουνάιτεντ, μετά την αποχώρηση του Φέργκιουσον από τον σύλλογο.

«Υπήρχαν ορισμένα στάνταρ που δεν διατηρήθηκαν, ενώ θα έπρεπε να έχει γίνει προσπάθεια να μη χαθούν… Τα τελευταία χρόνια προσπαθούσαμε με τον Κάρικ να τα μεταδώσουμε στους νέους παίκτες, όμως γινόταν όλο και πιο δύσκολο. Ορισμένα στοιχεία τα είχε περάσει ο Σερ Άλεξ σε εμένα, τον Γκιγκς, τον Σκόουλς, τον Γκάρι Νέβιλ…

Κάποιοι από τους παίκτες που ήρθαν τα τελευταία χρόνια έκαναν πολύ δύσκολη τη διατήρηση αυτών των στοιχείων με αποτέλεσμα να προκληθεί αντίκτυπος στην ομάδα. Πλέον δεν είναι δικό μου πρόβλημα…»

 Πλέον ο Ρούνεϊ θα αντιμετωπίσει την ομάδα που μεγαλούργησε ως ποδοσφαιριστής για τρίτη φορά. Στις προηγούμενες δυο φορές, με την φανέλα της Έβερτον γνώρισε ισάριθμες ήττες. Τώρα, θα το κάνει φορώντας την φανέλα της Ντέρμπι, έχοντας ακόμα πιο δύσκολο έργο.

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ