Κυπαρίσσης: «Η ψυχολογία του κόσμου έχει επηρεαστεί»

Κυπαρίσσης: «Η ψυχολογία του κόσμου έχει επηρεαστεί»

Ο Θωμάς Κυπαρίσσης μίλησε για τις αντιδράσεις των Γερμανών μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού.

Η Γερμανία έχει πληγεί λιγότερο συγκριτικά με την Ισπανία και την Ιταλία, αλλά η Κυβέρνηση έχει επιβάλλει περιορισμούς στην κυκλοφορία. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Θωμάς Κυπαρίσσης δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη χώρα και περιέγραψε την κατάσταση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis:

Για την κατάσταση στη Γερμανία: «Και στη Γερμανία ισχύει ότι σχεδόν σε όλον τον κόσμο. Δεν υπάρχει εδώ αυστηρή καραντίνα με την έννοια να συμπληρώνουμε χαρτιά ή να στέλνουμε μηνύματα για να βγούμε, όμως και εδώ ισχύουν πολύ αυστηροί νόμοι. Δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν πάνω από δύο άτομα στον δρόμο. Υπάρχει φόβος, ο κόσμος δεν κυκλοφορεί έξω. Δεν ξοδεύει, δεν πάει πουθενά. Τα εστιατόρια έκλεισαν, τα σχολεία έκλεισαν. Εμείς μαζέψαμε τα τραπέζια και λειτουργούμε με take away.

Όλη αυτή η κατάσταση έχει επηρεάσει την ψυχολογία όλων των πολιτών. Πρέπει να εφοδιαστούμε με ψυχραιμία και υπομονή. Το σύστημα υγείας αντέχει πολύ καλά και ανάλογα με τα κρούσματα που υπάρχουν οι απώλειες είναι ελάχιστες. Έκλεισαν πολλές βιομηχανίες, οι αυτοκινητοβιομηχανίες BMW, Porsche, Mercedes. Η ζωή δεν θα είναι ίδια μόλις τελειώσει όλο αυτό. Κλονίζεται η παγκόσμια οικονομία».

Για τις οικονομικές παροχές του κράτους: «Δεν υπάρχει κάποια παροχή στους εργαζόμενους. Αυτοί που σταματούν τις δουλειές τους παίρνουν γύρω στο 70% από τον αντίστοιχο γερμανικό ΟΑΕΔ, και οι επιχειρήσεις ανάλογα με το προσωπικό που απασχολούν. Μεγαλύτερη ανάγκη στήριξης έχουν οι μεγάλες εταιρείες. Διάβαζα ένα άρθρο σήμερα πως η αεροπορική εταιρεία Lufthansa χρειάζεται περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ για να υπάρχει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ