Τάσος Μπακασέτας: Η «εκτόξευση» στην Τουρκία και η Λάτσιο!

Τάσος Μπακασέτας: Η «εκτόξευση» στην Τουρκία και η Λάτσιο!

Ο Τάσος Μπακασέτας κάνει... παπάδες στην Τουρκία με τη φανέλα της Αλάνιασπορ, καταγράφοντας τους καλύτερους αριθμούς στην καριέρα του, τα τελευταία χρόνια.

Στις 15 Ιουνίου του 2019, ο Τάσος Μπακασέτας ολοκλήρωσε την μετακίνηση του στην Αλάνιασπορ από την ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» παραχώρησαν τον Έλληνα μεσοεπιθετικό στην ομάδα της Τουρκίας, έναντι μόλις 500.000 ευρώ, με τον 26χρονο παίκτη να αποχαιρετάει την Ένωση έπειτα από 3 χρόνια και ένα πρωτάθλημα.

Ενα χρόνο μετά την μετακόμισή του στην γειτονική χώρα, ο Τάσος Μπακασέτας λατρεύεται σαν Θεός στην Αλάνιασπορ, οδηγώντας την ομάδα του στον τελικό του Κυπέλλου. Εκεί που θα συναντήσει την πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, Τράμπζονσπορ. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του, πηγαίνοντας στο εξωτερικό και δικαιώνεται απόλυτα. Είναι πρωταγωνιστής με την ομάδα του Έρολ Μπουλού, με τις επιδόσεις του να είναι οι καλύτερες στην καριέρα του.

Η… αλήθεια των αριθμών

Τις περισσότερες φορές, οι αριθμοί λένε την αλήθεια. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση του Τάσου Μπακασέτα. Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής εντυπωσιάζει στην Τουρκία με τη φανέλα της Αλάνιασπορ, έχοντας κερδίσει με το σπαθί του την εκτίμηση των οπαδών και του προπονητή του. Σε 35 αναμετρήσεις έχει σημειώσει 10 τέρματα, ενώ έχει… σερβίρει 7 γκολ στους συμπαίκτες του. Αναμφίβολα, τα στατιστικά του είναι πολύ θετικά, με τον «Μπάκα» να παίζει στη θέση του (δεύτερος επιθετικός) και να κάνει πράγματα και θαύματα. Μάλιστα, βάση αριθμών είναι ο δεύτερος καλύτερος παίκτης της Αλάνιασπορ, πίσω μόνο από τον Παπί Σισέ ο οποίος έχει 20 τέρματα και 2 ασίστ.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός αποδίδει καλύτερα στην Τουρκία με την ομάδα του Μπουλούτ, με τα στατιστικά του να είναι κατά πολύ ανεβασμένα σε σχέση με την «κιτρινόμαυρη» θητεία του. Τη σεζόν 2016-2017 είχε 6 γκολ και 1 ασίστ, την επόμενη χρονιά είχε 8 τέρματα και 9 τελικές πάσες, ενώ στην τελευταία του περίοδο με την ΑΕΚ σημείωσε 6 γκολ και έδωσε 3 ασίστ σε 30 αγώνες.

Με το βλέμμα στην κούπα

Ο Έλληνας παίκτης ασκεί μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι της Αλάνιασπορ και αυτό αποτυπώνεται και στις 2 ασίστ που είχε ο 26χρονος στον ημιτελικό του Κυπέλλου με την Αντάλιασπορ. Ο Μπακασέτας έχει πάρει από το χεράκι την τουρκική ομάδα, δείχνει ηγετικές τάσεις και οδηγεί το σύνολο του Μπουλούτ στην κούπα. Μάλιστα, το Κύπελλο Τουρκίας φαίνεται να το έχει πάρει προσωπικά ο Έλληνας άσος, καθώς στην εφετινή διοργάνωση βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα με τους καλύτερους παίκτες τόσο από γκολ (4), όσο και από ασίστ (3). Ο τελικός με την Τράμπζονσπορ, αποτελεί μια τεράστια ευκαιρία για τον ίδιο να κατακτήσει τον δεύτερο προσωπικό του τίτλο, μετά το ελληνικό πρωτάθλημα με την ΑΕΚ. Αν η ομάδα του Μπουλούτ σοκάρει και την Τράμπζονσπορ, τότε θα φέρει την πρώτη κούπα στον σύλλογο από την Αλάνια.

Στο… μπλοκάκι σπουδαίων ομάδων

Φυσικά, οι εμφανίσεις του Τάσου Μπακασέτα στην Τουρκία δεν έχουν περάσει απαρατήρητες από τις ευρωπαϊκές ομάδες. Αρκετοί σύλλογοι έχουν σημειώσει το… όνομα του Έλληνα άσου, που εντυπωσιάζει με τη φανέλα της Αλάνιασπορ. Το συμβόλαιο του μπορεί να εκπνέει σε 2 χρόνια, ωστόσο ήδη υπάρχουν… μνηστήρες και αν πιστέψουμε τα δημοσιεύματα στην Τουρκία, η Λάτσιο τον έχει στο στόχαστρό. Οι Τούρκοι κοστολογούν ακριβά τον 26χρονο παίκτη και δεν είναι διατεθειμένοι να τον πουλήσουν για… ψίχουλα.

Αυτή την στιγμή, ο  «Μπάκα» βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία, βλέποντας τις μετοχές του να ανεβαίνουν κατακόρυφα. Αναμφίβολα, αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, δεν αποκλείεται η θητεία του στην Τουρκία να είναι… σύντομη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ