Σκέμπρι : «Νιώθω ντροπή με το σκάνδαλο στη Μάλτα»

Σκέμπρι : «Νιώθω ντροπή με το σκάνδαλο στη Μάλτα»

Ο Αντρέ Σκέμπρι σε δηλώσεις του για τα στημένα παιχνίδια στη Μάλτα είπε πως νιώθει ντροπή που η είδηση αυτή κάνει τον γύρο του κόσμου.

Μεγάλο σκάνδαλο ξέσπασε στη Μάλτα με αποτέλεσμα η UEFA αν τιμωρήσει έξι νεαρούς παίκτες για υπόθεση χειραγώγησης αγώνων της εθνικής ομάδας των Ελπίδων της χώρας, δύο εκ των οποίων με ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα, οι Εμανουέλ Μπρίφα και Κάιλ Τσέζαρε τιμωρήθηκαν δια βίου από την επιτροπή δεοντολογίας της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, μετά από την αποκάλυψη ότι χειραγώγησαν δύο αγώνες της εθνικής ομάδας, στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος των Ελπίδων του 2017!

Οι δύο παίκτες «έστησαν» τα παιχνίδια απέναντι σε Μαυροβούνιο και Τσεχία που διεξήχθησαν τον Μάρτιο του 2016 και μετά από εξέταση της υπόθεσης και των επτά κατηγορουμένων στα μέσα Δεκεμβρίου του 2017, η αρμόδια επιτροπή της UEFA κατέληξε σε έξι καταδικαστικές αποφάσεις.

Ένας από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές της Μάλτας είναι ο Αντρέ Σκέμπρι, ο οποίος αποτελεί βασικό στέλεχος και αρχηγός της εθνικής ομάδας. Ο διεθνής επιθετικός, που αγωνίζεται στην Κύπρο με τον Απόλλωνα, ενώ έχει αγωνιστεί και στην Ελλάδα με τη φανέλα του Πανιωνίου, με δηλώσεις του εξέφρασε την απογοήτευση και τη ντροπή του μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε στη χώρα του:

«Ως πολίτης της Μάλτας που ζει στο εξωτερικό, νιώθω ντροπιασμένος που βλέπω τη χώρα μου να κάνει τον γύρο του κόσμου για λάθος εντυπώσεις. Αυτό είναι ένα αποτέλεσμα του όλου λανθασμένου συστήματος της χώρας. Το να βλέπουμε νεαρούς ποδοσφαιριστές της χώρας μας να αποβάλλονται από το ποδόσφαιρο και να βρίσκονται μέσα σε μια μαύρη τρύπα, θα πρέπει να πάμε βήμα- βήμα πίσω και να δούμε τι έφταιξε», δήλωσε αρχικά ο Σκέμπρι και συνέχισε:

«Αυτή η είδηση θα πρέπει να μας ξυπνήσει όλους. Όχι μόνο για το ποδόσφαιρο, αλλά για τη χώρα μας. Για έμενα είναι μεγαλύτερο το πρόβλημα από το ποδόσφαιρο. Το σύστημα γενικά χρειάζεται να γίνει καλύτερο και να υπάρχει τιμωρία. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο συναίσθημα στον κόσμο από το να αγωνίζεσαι για την εθνική σου ομάδα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ