Στον κόσμο του ο Πέρεθ : «Δεν ανησυχώ ότι θα φύγει κάποια ομάδα»

Στον κόσμο του ο Πέρεθ : «Δεν ανησυχώ ότι θα φύγει κάποια ομάδα»

Λίγο πριν σκάσει η φούσκα της ESL ο Φλορεντίνο Πέρεθ εμφανιζόταν απόλυτα σίγουρος για την επιτυχία της νέας λίγκας σε συνέντευξή του στην «Equipe».

Την ώρα που η μία μετά την άλλη οι ομάδες της ESL απέσυραν τη συμμετοχή τους από τη νέα λίγκα, η «Equipe» δημοσίευε συνέντευξη του Φλορεντίνο Πέρεθ ο οποίος μιλούσε για το εγχείρημα στο οποίο μάλιστα είχε και τον πρωταγωνιστικό ρόλο αφού θα ήταν ο πρόεδρος.

Ο ισχυρός άντρας της Ρεάλ Μαδρίτης εξέφραζε τη σιγουριά του πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και πως αυτό που γίνεται είναι για το καλό του ποδοσφαίρου. Λίγι αργότερα διαψεύστηκε πανηγυρικά και πλέον μένει να δούμε αν και αυτός θα ακολουθήσει το δρόμο του Εντ Γούντγουορντ και του Αντρέα Ανιέλι.

Όσα είπε ο Πέρεθ:

Για τους 12: «Κανείς δεν πιέστηκε για να συμμετάσχει. Ολες οι ομάδες συμφώνησαν ότι αυτό είναι πραγματικά για το καλό του ποδοσφαίρου»

Μιλάτε για οικονομικές απώλειες, δεν θα έπρεπε να υπάρξει αλλαγή μοντέλου; «Είμαστε σε μια περίοδο αλλαγής και η Ρεάλ ήταν πάντα μπροστά σε κάθε μεταβολή, τόσο στη δεκαετία του 1950 όσο και στη δεκαετία του 1990 και σήμερα»

Ανησυχείτε ότι το project δεν θα πετύχει; «Πιστεύουμε ότι είναι το καλύτερο και ότι αυτή είναι η ευθύνη μας. Είμαστε θετικοί να μιλήσουμε με όλους για να σώσουμε το ποδόσφαιρο»

Είστε υπέρ του μειωμένου χρόνου των αγώνων; «Όχι, ακόμη κι αν ισχύει ότι οι νέοι άνθρωποι αποχωρούν αν ένα ματς δεν είναι τόσο έντονο ή με υψηλή ποιότητα. Πρέπει να κάνουμε τα παιχνίδια πιο ενδιαφέροντα»

Μήπως το επικοινωνήσατε λάθος; «Ο πρόεδρος της UEFA το έκανε πρώτος. Δεν είμαστε κατά του ποδοσφαίρου, θέλουμε να το σώσουμε. Η UEFA δούλευε ένα νέο φορμάτ από το 2024 που κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει. Αλλά αν δεν κάνουμε εμείς τίποτα, μέχρι το 2024 θα είμαστε όλοι νεκροί. Η UEFA δεν ήθελε το δικό μας project, οπότε εφηύρε το δικό της. Η εξίσωση σήμερα είναι ανασχηματισμός ή θάνατος και ο πρόεδρος της UEFA προτιμά να πεθάνει»!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ