Επίσημο : Οι αγγλικές ομάδες αποχώρησαν από την ESL!

Επίσημο : Οι αγγλικές ομάδες αποχώρησαν από την ESL!

Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Αρσεναλ και Τότεναμ ακολούθησαν τον δρόμο που χάραξε η Σίτι και ανακοίνωσαν ότι δεν θα αγωνιστούν στην ESL – Βέβαια και η αποχώρηση της Τσέλσι.

Τον δρόμο που χάραξε η Μάντσεστερ Σίτι ακολούθησαν οι Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Τότεναμ και Αρσεναλ, με τις αγγλικές ομάδες η μία μετά την άλλη να ανακοινώνουν την απόφασή τους να μην αγωνιστούν στην European Super League. Μόνο η Τσέλσι δεν έχει βγάλει ακόμα ανακοίνωση, αλλά οι Βρετανοί θεωρούν βέβαια την αποχώρησή της από τη νεοσύστατη διοργάνωση.

Την αρχή έκαναν οι Πολίτες, οι οποίοι λίγο μετά τις 23:00 ώρα Ελλάδας γνωστοποίησαν την απόφασή τους να μην συμμετέχουν στην European Super League. Μια απόφαση που χαιρέτησε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, με τον ισχυρό άνδρα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας να καλωσορίζει την αγγλική ομάδα και πάλι στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική οικογένεια.

Τα μεσάνυχτα πραγματοποίησε έκτακτη σύσκεψη των μελών της λίγκας και λίγο μετά το τέλος της συνεδρίασης οι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Τότεναμ και Αρσεναλ ανακοίνωσαν με κάθε επισημότητα την αποχώρησή τους από τη νεοσύστατη διοργάνωση, που οδεύει προς διάλυση.

«Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα συμμετέχει στη European Super League. Ακούσαμε προσεκτικά την αντίδραση των οπαδών μας, της βρετανικής κυβέρνησης και άλλων βασικών ενδιαφερομένων. Παραμένουμε δεσμευμένοι να συνεργαστούμε με άλλους σε όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα για να βρούμε βιώσιμες λύσεις για τις μακροπρόθεσμες προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο» αναφέρει η ανακοίνωση της Γιουνάιτεντ.

«Ακούσαμε τον κόσμο και την ποδοσφαιρική κοινότητα τις τελευταίες ημέρες και αποχωρούμε από τη Super League. Kάναμε ένα λάθος και ζητούμε συγγνώμη γι αυτό» τονίζει η ανακοίνωση της Αρσεναλ.

«Η Λίβερπουλ επιβεβαιώνει πως δεν θα συμμετάσχει στη European Super League. Τις τελευταίες ημέρες ο σύλλογος έχει εισπράξει απόψεις από διάφορα βασικά ενδιαφερόμενα μέρη εντός κι εκτός ομάδας και θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε για την πολύτιμη συμβολή τους» αναφέρουν οι Reds.

Μόνο η Τσέλσι δεν έχει βγάλει ακόμα ανακοίνωση, αλλά οι Βρετανοί θεωρούν δεδομένη την αποχώρηση των Μπλε από την λίγκα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ