European Super League: Ο Ανιέλι ξεγέλασε τον Τσέφεριν για να προστατέψει τους «επαναστάτες»

European Super League: Ο Ανιέλι ξεγέλασε τον Τσέφεριν για να προστατέψει τους «επαναστάτες»

Το τρόπο με τον οποίο ο Ανιέλι την... έφερε στον Τσέφεριν, λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί η European Super League, έκανε γνωστό η New York Times.

Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση της European Super League, ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, μαζί με αυτόν της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, ετοίμαζαν κοινή ανακοίνωση πως όλα βαίνουν καλώς για της δύο πλευρές. Όμως, όπως αποκάλυψε η New York Times, ο Ιταλός κατάφερε να «πιάσει στον ύπνο» τον Σλοβένο και να ανακοινώσει την σύσταση της κλειστής λίγκας.

Όλα ξεκίνησαν όταν λίγο πριν γίνει γνωστό το νέο φορμάτ του Champions League, ακούστηκαν οι πρώτες φήμες περί απόσπασης των 12 ομάδων από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία. Ο Τσέφεριν λοιπόν αποφάσισε να πάρει το αυτοκίνητο και να ταξιδέψει από το σπίτι του, στην Λιουμπλιάνα, με προορισμό το γραφείο του στην Ελβετία.

Σε όλη αυτή την διαδρομή, λοιπόν, καλούσε τον Αντρέα Ανιέλι, όμως ο ισχυρός άνδρας των «μπιανκονιέρι» δεν σήκωνε το τηλέφωνο. Ο Σλοβένος αξιωματούχος, όντας νονός της κόρης του Ιταλού, αποφάσισε να καλέσει την γυναίκα του επιχειρηματία, ζητώντας της να του μεταφέρει πως τον θέλει επειγόντως.

Στα μισά τις διαδρομής προς την Νιόν, ο Ανιέλι τελικά απάντησε σε ένα από τα τηλεφωνήματα του Τσέφεριν και τον διαβεβαίωσε πως όλα κυλούν ομαλά. Όμως ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας ήθελε να βεβαιωθεί πως αυτό ίσχυε όντως, ζητώντας από τον ιδιοκτήτη της «Μεγάλης Κυρίας» και πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συλλόγων να εκδώσουν μία κοινή ανακοίνωση.

Ο Ανιέλι συμφώνησε και ο Σλοβένος αξιωματούχος της UEFA αποφάσισε να συντάξει αυτή την ανακοίνωση και να του την στείλει, την ώρα που ακόμα βρισκόταν στο όχημα του. Ο Ιταλός μεγιστάνας ζήτησε χρόνο προκειμένου να την τροποποιήσει λίγο, όμως ο χρόνος κυλούσε και απάντηση ο Τσέφεριν δεν έπαιρνε. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως τον κάλεσε περίπου 30 φορές, ωστόσο ο πρώτος δεν το σήκωσε ούτε μία φορά.

Τελικά ανακαλύφθηκε πως όλες αυτές οι ενέργειες του Ανιέλι ήταν για να προστατέψει τους υπόλοιπους «επαναστάτες», αποπροσανατολίζοντας τον Τσέφεριν που είδε ξαφνικά στις… ειδήσεις την δημιουργία της European Super League.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ