Σε 23 χρόνια οι 12 της ESL θα έδιναν 6 δισ. στην JP Morgan

Σε 23 χρόνια οι 12 της ESL θα έδιναν 6 δισ. στην JP Morgan

Η JP Morgan είχε αποφασίσει να επενδύσει 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ στη European Super League, με τη συμφωνία να λέει πως οι 12 ομάδες θα της επέστρεφαν σχεδόν τα διπλά σε 23 χρόνια.

Στην αποκάλυψη της οικονομικής συμφωνίας που είχαν κάνει οι 12 ομάδες της European Super League με την επενδυτική τράπεζα JP Morgan προχώρησε το περιοδικό Der Spiegel.

Το γερμανικό περιοδικό επικαλούμενο εσωτερικά έγγραφα που αφορούσαν στους όρους της συμφωνίας και στη σύμβαση 167 σελίδων μεταξύ της European Super League και της JP Morgan αναφέρει πως οι 12 σύλλογοι είχαν συμφωνήσει να δίνουν κάθε χρόνο 264 εκατομμύρια ευρω (συμπεριλαμβανομένων των τόκων) για συνολική περίοδο 23 ετών. Κάτι που σημαίνει στο σύνολο έξι δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο, η Super League είχε σκοπό «να προσφέρει αξιοσημείωτα πλεονεκτήματα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και στο ποδόσφαιρο στο σύνολό του» και τονίζεται ότι η ESL θα έδινε σημαντικούς πόρους γενικά στο ποδόσφαιρο, ενώ το 8% των τηλεοπτικών εσόδων θα πήγαινε σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και αλληλεγγύη. Σε ένα συμβόλαιο που αναμένεται να έφτανε τα 400 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ