Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Ούτε τα προσχήματα...
NEWS:
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Αυτό είναι το νέο σχέδιο της European Super League

«Ζωντανό» φαίνεται πως παραμένει το σχέδιο της European Super League!

Αυτό είναι το νέο σχέδιο της European Super League | to10.gr

Δύο πρωταθλήματα των 20 ομάδων και χωρίς μόνιμα μέλη. Αυτό είναι το νέο σχέδιο που επεξεργάζονται οι υποστηριχτές της ευρωπαϊκής Super League (ESL), όπως αποκαλύπτει το εβδομαδιαίο γερμανικό επιχειρηματικό περιοδικό Wirtschaftswoche.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πρώτο εγχείρημα που ξεκίνησε τον Απρίλιο κράτησε για διάστημα 48 ωρών, αφήνοντας υπερασπιστές, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, από τα 12 ιδρυτικά μέλη.

Τώρα η ιθύνοντες της ESL περιμένουν το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο να αποφανθεί για το ερώτημα που έθεσε το δικαστήριο της Μαδρίτης, σχετικά με την κυρίαρχη UEFA θέση στην διοργάνωση των ηπειρωτικών τουρνουά.

Σε περίπτωση ευνοϊκής απόφασης, τότε οι τρεις σύλλογοι που δεν εγκατέλειψαν το έργο θα είναι σε θέση να το επαναλάβουν χωρίς να φοβούνται ότι θα επιβληθούν κυρώσεις.
Ωστόσο, φαίνεται ότι έχει αρχίσει η επεξεργασία μίας εναλλακτικής μορφής της ESL. Σύμφωνα με ένα έγγραφο που απέκτησε το Wirtschaftswoche, επιχειρείται να ξεπεραστούν οι ανησυχίες των φιλάθλων.

Η νέα ESL δεν θα έχει μόνιμα μέλη, αλλά θα πρέπει να είναι 100% ανοιχτή, εισάγοντας έτσι εκ νέου το κριτήριο της αθλητικής αξίας, με συνέπεια και σε αυτήν την περίπτωση η συμμετοχή στην διοργάνωση να συνδέεται με τα αθλητικά αποτελέσματα σε εθνικά πρωταθλήματα.

«Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι η προτεινόμενη μορφή της Ευρωπαϊκής Super League καταργεί την έννοια των “ μόνιμων μελών” και είναι ανοιχτή σε ευρωπαϊκούς συλλόγους», αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, που αναφέρει στη συνέχεια ότι θα υπάρχει ένα, αλλά δύο πρωταθλήματα, και τα δύο με 20 ομάδες.

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από